TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 25. 01. 2011

Jak si nahrát profilovou fotku?

hanci87

Původní Sebekoučink

0 %
0 kg 3 kg

Již zhubnuto: 0 kg

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 5574
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 133256.07 km
Kolo: 66076.10 km
Cvičení: 5531 h 10 min

Přátelé

?

Jak požádat o přátelství

Stob skupiny

 

?

Jak se připojit ke skupině

hanci87

Jak psát blog?

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

zděšení

18. 09. 2013

Ano, zděšení... právě jsem si procházela svůj jídelníček, co si zapisuji zde na STOBu a doslova jsem vytřeštila oči! 

Myslela jsem si jakej jsem machr že mi váha jde dolů a divila jsem se proč jsem unavená a teď je mi to zcela jasné. Zapomínám totiž jíst! Za poslední 3 týdny jsem splnila své vypočítané kJ jen 5x. Zpětně si procházím co jsem jedla a co všechno jsem dělala a nechápu jak je možné že fakčím. 

STOB mi spočítal příjem 6100kJ a já si vesele valím na 3000 kJ (i míň) jako kdyby se nechumelilo. Chodím si do obou prací a ještě plavat, ráno padám hlady, tak si dám své oblíbené musli s jogurtem a kávou ale to je tak asi všechno! 

Nevím jestli mám brečet nebo se sama sobě smát. Abyste chápali nepracuju nikde na prodejně ani v callcentru kde bych byla přišpendlená k jednomu místu odkud se nesmím hnout nebo že by na jídlo nebyl čas. Ani na brigádě, kam chodím téměř denně, to není tak že bych prostě nesměla. Navíc mám brigádu celkem "náročnou" chodím uklízet, čímž si plním pohyb (zadávám si do tabulek polovinu času stráveného úklidem). Takže opravdu nechápu, jak je možné že mi tenhle příjem "stačí", protože světe div se (!) já jindy než ráno nemám absolutně hlad a to jsem za poslední 4 dny jedla pouze snídaně (takže můj příjem je průměrně 2000 kJ/ den).

Jak to děláte vy když máte nízký příjem? Nutíte se nějak do jídla? Když opravdu nemáte hlad snažíte se alespoň naplnit energetickou hodnotu? Nebo naopak alespoň v nějakém poměru splnit B,T,S? Nebo si přidáváte na pohybu aby jste donutili tělo mít hlad?

Já totiž vůbec nevím jak se mám nakopnout. Nejsem nemocná, stres taky nemám ani to není o tom že bych neměla co jíst, ono se totiž v té lednici vždycky něco najde když člověk chvilku hledá. Ale podívám se na jídlo, představím si jeho chuť a prostě to nechcí. Není to o tom, že bych si ordinovala jídla co mi nechutnají (co mi nechutná vím, že nesním takže se ani neobtěžuju s přípravou - ztráta času a peněz). O víkendu máma pekla buchtu, za normální situace se neudržím a s buchtou to přeženu a teď? Ani jsem se jí nedotkla.

Že by počasi? Změna tlaku?

Mějte se 

Vaše zděšená a mírně bezradná Háňa :o)


Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

19. 09. 2013 09:45
zkus si nastavovat budík na každý 3 hodiny aby tě to donutilo se najíst a i přes to, že není chuť na jídlo tak něco sníst, prostě se musíš donutit. Když nemáš chuť na jídlo, tak to vem jako výhodu, že aspoň nemusíš jíst blbosti, ale můžeš si vzít to správné a vyvážené. Určitě ale nepokračuj vtom jak to je teď nebo si můžeš ublížit a zpomalit i metabolismus a pak jak začneš jist víc můžeš zase přibrat. Tak ať se ti daří :)
19. 09. 2013 07:53
Děkuju za komentáře, já věděla že mě "sprdnete". Jde o to, že na to jídlo nemám vůbec chuť není to o tom, že bych nejedla pravidelně já ještě před 14 dnama pravidelně jedla. CO jsem jedla to už je věc druhá...

Není to stažený žaludek, jsem na posezení schopná sníst věcí že se divím kolikrát i já a pitný režim dodržuju, pod 2 litry vody (ted když je chladno tak čaje) nejdu a to jen v pracovní době odpoledne ještě tak půl až třičtvrtě l vody dávám a piju hodně v noci.

Jenže... já to nedělám schválně, vážně ne. Třeba ve dvě odpoledne se zastavím a říkám si "asi bych si měla něco dát" podívám se co mám nachystané a to nechci, podívám se co je na jídlo v kantyně a to nechci, pak to nějakým způsobem přejdu a zapomenu že jsem nejedla. Já nevím, není to spíš signál těla že už bylo dost? (ale netuším čeho).

to werbra: nj jenže já žádné mega oblíbené jídlo nemám :( mám jen ty co opravdu ale opravdu nesním :D
19. 09. 2013 06:19
já bych asi nebyl při takovémhle příjmu, vy se musíte naučit jíst 5x denně a dodržovat doporučený příjem potravin
18. 09. 2013 22:52
Na takej strave by som vôbec nemohla fungovať. A zabúdnúťsa najesť to tiež nie, lebo môj žalúdok má asi zabudovaný budík, ktorý pravideľne zvoní každé tri hodiny a pýta si potravu. Ja mám skôr problém zmestiť sa do vypočítaných kj. Snaž sa príjem potravy udržať v predpísanej hodnote, lebo telo potrebuje živiny a tiež i vodu.
18. 09. 2013 18:25
Jsem v šoku ,dělej něco a hned!
18. 09. 2013 17:52
To, co jsi popsala není vůbec dobré. Tady něco není v pořádku. Najdi si pravidelný čas na jídlo a příjem navyš.
18. 09. 2013 17:47
Také souhlasím s ostatními. Pod 5000 kj bys jít neměla. Já když hubla tak jsem měla také 5000 kj a dalo mi starosti se do toho vejít. Dařilo se mi a hlad jsem neměla. Je dobře, že si to uvědomuješ a něco s tím uděláš. Držím palce!!!!
18. 09. 2013 17:41
Naprosto souhlasím s názory děvčat. Fakt to není žádná legrace, já jsem kdysi měla podobné stavy po velkém šoku (náhlé úmrtí rodičů), kdy jsem se dlouho musela do jídla nutit. Nejíst zkrátka není řešení. Nikde se ale nezmiňuješ o pitném režimu. Myslím, že zanedbávané pití může být důvodem, proč kila nejdou dolů a výrazným omezením příjmu si akorát ublížíš. Nezapomínej pít! A držím pěsti!
18. 09. 2013 16:49
Je fajn, že ses zděsila!!!! Myslím, že je nejvyšší čas s tím začít něco dělat!!! Co je platné, že hubneš, když Ti hrozí z tak nízkého příjmu kolaps!!! Být Tebou, tak se zamyslím a jednám!!! Drž se!
18. 09. 2013 16:42
Mám takové tušení, že už jsem od tebe četla blog, že máš 4000 kJ a nehubneš. Místo, aby jsi se řídila našima radama, tak jsi to snížila na 3000 ? To není normální. Pod 5000 kJ se může hubnout jen s lékařským dozorem. Zahráváš si a podle mě chuť na jídlo nemáš proto. že máš ztažený žaludek. Být tebou tak buď začnu jíst anebo pádím alespoň k výživové poradkyni. A to fofrem !!!
18. 09. 2013 16:41
Zkus třeba si udělat jídla, která máš opravdu ráda. Třeba tě potom až ucítíš oblíbenou vůni přinutí jíst.
18. 09. 2013 16:38
Neznamená,že když nemáš hlad,že nemusíš jíst. já si natahovala budíka,abych jedla po třech hodinách - hlad,nehlad :-)) Po čase jsem si zvykla. Účelem STOBu je naučit nás jíst správně :-))
18. 09. 2013 16:29
Nebo psychický blok? Vůči normální situaci, kdy to podle svých slov "přeženeš"?

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři