Datum registrace: 18. 01. 2011
hlavca
Počítadlo pohybu
Můj pohyb | |
---|---|
Chůze: | 0 km |
Kolo: | 0 km |
Cvičení: | 0 h 0 min |
Všichni uživatelé | |
Chůze: | 142686.27 km |
Kolo: | 67235.50 km |
Cvičení: | 5945 h 48 min |
Přátelé
Počet přátel: 56
?
Jak požádat o přátelství
Stob skupiny
Získané body
hlavca
Jak psát blog?jak zapsat omacku
16. 02. 2011
Zdravim, chtela jsem se zeptat, jak zapisujete omacky? Ted jsem delala napr. rajskou (4 porce), zapsala vsechny ingredience a vydelila 4.. Ale prijde mi to hooodne od oka...
Hodnocení (5 hlasů):
Komentáře je možné psát až po přihlášení.
19. 02. 2011 15:03
jo asi tak. U nás se vaří stylem:uvaří se kotel jídla a postupně se to tuhle a támhle sní (společné obědy/večeře se u nás nikdy neuchytily). Takže "kuchař" napíše co všechno a kolik tam toho dal, hmotnosti se sečtou a pak když mám třeba 27g eidamu ve 1023g celkového pokrmu, do svojí zvážené porce si započítám 27/1023*hmotnost mojí porce... Ale třeba pozor na vodu, která se při vaření trochu odpaří, nebo maso, které taky ztratí objem apod. V tomhle už odhaduji... Bon Apetit ;-)
16. 02. 2011 22:18
jééé, tohle neřeším, vařím jen pro sebe :-) ale myslím, že je správné, zapsat si všechny suroviny a pak podělit váhou. nandavám si talíř na digitální váze, takže bych to asi udělala taky tak, kdybych vařila víc porcí.
16. 02. 2011 21:47
Jestli váží hotová omáčka např. 800 gramů, ty ji vydělíš čtyřma a pak si naložíš těch 200g, tak je to OK. Úplně přesný postup najdeš v blogu "hubneme se sebekoučinkem" - paní Naďa to tam už víckrát popisovala.
hlavca
Aktuality
Kvíz o ceny
Ankety
Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?