TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 22. 05. 2017

Jak si nahrát profilovou fotku?

honzat781

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 97
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 133208.93 km
Kolo: 66076.10 km
Cvičení: 5528 h 40 min

Přátelé

?

Jak požádat o přátelství

honzat781

Jak psát blog?

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

O služebce a psaní

30. 05. 2017

Druhý týden a už mi v hlavě naskakuje, jestli jsem si s tím týdenním blogováním nenasadil zbytečně vysoký cíl. Ani ne proto, že bych snad nenašel čas tenhle příspěvek sepsat, to je to nejmenší. Psát články mě baví a v posledních týdnech jsem jich napsal hned několik. Důvod je jiný. Nechci čistě sklouznout k popisování všedního týdne, protože faktem je, že většina našeho času je relativně nuda a rutina. Tak jen velmi rychle, co se stalo v posledním týdnu. 

Byl jsem týden na služebce v Portugalsku, což "maličko" skočilo do všech plánů - a to nejen jídelníčkových, protože vaření tam reálně nebylo možné. Vím, že jednou z prvních věcí, které musím opravdu vyřešit, je pravidelnost. Na služebce se to projevilo extrémně hlavně proto, že jsem neměl svůj den úplně časově pod kontrolou. Z minulosti ale vím, že jsem dlouhodobě nebyl schopný udržet pravidelné časy, kdy jím. Tady budu rád za každou radu, jak se s tím poprat, pokud jste tento problém měli také. 

S Petrem jsme se také připravili na to, že pravděpodobně nebude možné stíhat naše tréninky. To se v podstatě potvrdilo hned jak jsem dorazil na hotel. Pokoj na to nebyl úplně vhodný, takže jsem dělal jen drobné protahování, na kterém jsme se domluvili předem. Jinak tréninky s Petrem máme naplánované 2x týdně, zařídil jsem si doma mini fitko. Veřejné fitko je pro mě popravdě nezkousnutelné - je to jen další možný blok v celé snaze se sebou něco udělat. O tom a cíleném odstraňování možných překážek ale asi někdy napíšu zvlášť celý článek. Tady už se prostě trochu projevuje moje profese, která je hodně o odstraňování překážek pro dosahování cílů. O tom jindy.

Zjistil jsem ale věc, se kterou si myslím, že je dobré se podělit. I přesto, že jsem po cvičení s Petrem vždycky fakt unavený a všecko mě bolí, tak se na zítřejší trénink těším. Když se na to podívám takto zpětně, uvědomím si, že mi to chybělo. To bych řekl, že je zajímavý poznatek po prvních několika týdnech.

Jak jsem ale psal - nechci si tady z toho udělat týdenní zpovědnici. Napadlo mě ale, že k psaní na Stobklub přistoupím vlastně hodně podobně jako k psaní článků na můj profesní blog. Stanovím si cíle, proč to dělám. Věřím, že se to bude prvních pár týdnů formovat, než si najdu svůj styl, ale rád bych vracel to, co se mi zde dostává. Mé cíle pro každý článek budou jednoduché - být inspirován a inspirovat. Chci být také konkrétní, a chci být autentický.  

Kromě cílů a principů jsem si taky vytvořil i publikační plán na několik příštích týdnů. Rád bych se s vámi podělil o to, jak bojuji s chutí na sladké a jídla, která mám opravdu rád, ale nemůžu je jíst. Chci se s vámi podělit o to, co mě každou hodinu motivuje do tohoto boje jít. Taky mám opravdu problém sladit nový režim s tím původním a chci napsat, co mi pomáhá to překonávat. Chci se pochlubit, jak vypadá můj nový obývák, který jsem proměnil z poloviny na fitko. A věřím, že mě budou napadat témata při každém dalším článku. A tady je prostor a současně i výzva pro vás - pokud vás při čtení článku napadne cokoliv, co by vás zajímalo víc dopodrobna, napište mi to do komentářů. Rád se o tom rozepíšu více. I o jakémkoliv tématu, které vás zajímá o mě osobně. Nějaký čas tu spolu strávíme, tak ať vám to taky něco dává. :-)

Ještě nakonec ale jedna drobnost - dovolte mi poděkovat. Díky za vaše komentáře, slečny a dámy. Pochopil jsem i proč vítáte chlapy - jsme tu pravděpodobně dost minorita. :-) Jinak souhlasím se sifakou, že je lepší mít tady ne-anonymní ikonku - po nějakých technických potížích se mi konečně podařilo profilovku nahrát. Těší mě. :-) A na srovnávací fotky určitě dojde taky. Jen co bude co srovnat. :-)

Hodnocení (12 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

31. 05. 2017 07:30
Tvůj komentář k chůzi, je přesně o tom, jak to cítím já. Vůbec k tomu nepotřebuji parťáka, maximálně psa, stejně tak i na kole. Jít si sama svým tempem lesní cestou, ptáci zpívají, les voní... balzám na duši:-)
31. 05. 2017 07:06
Se služebkami nemám zkušenosti, ale krabičkuji již spoustu let. S osobním trenérem ti pohyb i hubnutí půjde skvěle :-). Myslím že je důležité mít správnou motivaci a vytrvalost, nebrát to jako dietu, ale jako změnu komplexně celého života..... Určitě to chce si najít čas na vaření a naučit se sestavovat si vyvážený jídelníček sám dle svých chutí, krabičky co si nyní objednáváš jsou fajn, ale nenaučí tě právě tuhle dost podstatnou věc. Ale s tím by ti taktéž mohl osobní trenér pomoci :-)).
31. 05. 2017 01:08
Aha, koukám že taky ponocuješ:-))Jasan, pokud máš trenéra i přes jídlo, tak to je oukej.Sebekoučink nás to spíš učí samotné.Učí nás jak to s jidlem je a projekt Prožij rok zdravě nás učí proč to tak je.Abychom si uměli poradit sami.Myslím že jen tak je to únosné dlouhodobě.A to nemyslím jen finančně.Než jsem přišla sem, zkoušela jsem i Krabičkovou stravu od firmy.Má to i své plusy, ovšem není nad to, když člověk ví co si má dát, kolik?.................Věříš, že já si donedávna myslela, že sýr je dobrý pro zdraví, protože je v něm jen vápník na kosti? :-)))
31. 05. 2017 00:47
Tak asi je na čase asi i odepsat na komentáře, ať to neschovávám všechno do článků :-) Jsme tu v podstatě na jedné lodi a v online světě, tak budu tykat, pokud nevadí :-)

Máši, chůze je každodenní součástí - mám nastavený Fitbit na tradičních 10 000 kroků, a snažím se to každý den dát :) Většinou se to daří. Navíc je taky chůze pravděpodobně jediná účinná metoda, jak si trochu vyčistit hlavu a strávit čas sám se sebou, bez rušení technologií a okolního světa. :) Co se cvičení týče - necítím se na veřejné fitko, tak jsme s Petrem vyřešili, jak se mu můžu vyhnout a přesto cvičit. A to tak, že jsem si domů pořídil nějaké potřebnosti jako TRX a míče. Cvičíme společně přes videochat na Skype, 2x týdně. Zatím mě to i baví, tak asi dobrý :-)

Sifako, díky :-) Krabičky jsou také součástí každého dne a naštěstí si je nemusím dávat dohromady sám. Zkoušel jsem to v minulosti několikrát a vydrželo to jen pár týdnů či měsíců, a po čase se to vrátilo k původnímu. Vůbec nemluvě o tom, že jsem to pravděpodobně stejně skládal špatně po stránce živin. Takže jsem si teď hledal osobního trenéra, který mi pomůže komplet se změnou - od kompletního sestavení jídelníčku, po pravidelné cvičení v takových dávkách, jaké se pro mě osobně hodí. A souhlasím, proteinová tyčinka je někdy náročná jedna, natož dvě :-))
30. 05. 2017 23:52
Teda Honzo, psát umíš, všechna čest a taky jsi velký sympaťák.Myslím tě budu ráda číst.Někteří lidé sem chodí méně ale vím, že se tu vyskytuje někdo, kdo je taky často po služebkách, tak ti určitě poradí až půjde kolem:-)
Co ti můžu poradit za sebe, krabičky, krabičky, krabičky :-)
já sice "jen"pracuju na směny ale taky je to nepravidelný"provoz"
Jak píše Máša níže a potvrdí ti i jiní-vyvážený jídelníček eliminuje mlsnou a rabování potravinových automatů či rychlého občerstvení.Hlavně si vyzkoušej Sebekoučink.Ne každý si umí vyvážený jídelníček sestavit jen tak sám od sebe.Je to báječný pomocník.Chvíli budeš určitě zápasit s nastavením příjmu, jako my všichni.Ale jde o to, že koučink ti spočítá, co si máš do těch krabiček dát.No a samozřejmě, to bych nebyla já, abych neblahořečila za proteinové tyčinky.Ony se sice tváří jako sladkost ale dvě za sebou nedáš :-)) A když ji pořádně zapiješ, tak ti vydrží v břiše i 3 hodiny a to už se zase dá pak pořešit další.
Pokud se můžu na něco zeptat-zajímá mě tvoje profese.Nějak tomu nemůžu přijít na kloub:-)
30. 05. 2017 22:57
Od chuti na sladké mi nejvíc pomáhá vyvážený jídelníček.Fakt , nevěřila jsem tomu, ale po 5 měsících tady na stobu to můžu potvrdit. A taky pravidelně jíst. Už jsem se naučila, že klidně sním i jablko cestou autobusem, než, abych si nedala svačinu.

A to si plánuješ cvičit jen doma ???? Ani chůzi neplánuješ jako skvělý a účinný pohyb ???
30. 05. 2017 21:46
Krásný blog, moc ti držím palce!!! Vše je o pevné vůli a hlavně rozhodnutí v hlavě. Já už mám skoro zhubnuto, ale snažím se udržet váhu už 5 let, jde to, ale pořád přemýšlím co sním. Drž se!!!
30. 05. 2017 10:48
Udržet motivaci v době, kdy nám okolnosti zrovna nepřejí, není jednoduché. Samotnou mě dokáže změna režimu pěkně rozhodit. Pokud ale něco takového nastane, musíme se snažit dodržovat vše tak, jak to jen jde :-) Jinak na všechny tematické články se těším! S chutí na sladké sama bojuju, takže uvítám jakékoli tipy :-)

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři