TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 26. 07. 2015

Jak si nahrát profilovou fotku?

janapat

Sebekoučink

Váš cyklus již skončil. Pro pokračování v Sebekoučinku si založte nový cyklus.

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 2833
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 133128.30 km
Kolo: 66071.10 km
Cvičení: 5524 h 20 min

Přátelé

?

Jak požádat o přátelství

janapat

Jak psát blog?

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Moji psí kamosi

09. 03. 2016

Moji psí kamosi 

Ještě jsem se tady na Stobu moc nezminila o svých nejvernejsich chlupatych kamosich. V galerii můžete mrknout na jejich fotky.

Když jsem se přestěhovala a začala žít v bytě sama, tak precijenom bylo znát,  ze je člověk sám.  Nedalo mi to a rozhodla jsem se , aby mi bylo veseleji, podřídit si štěně. Přes inzerát jsem si pořídila Filipa ( jorksirka), kterému  je teď 6let. Je to takový malý nezbeda, sibal a pěkně mazaný. Hned od první chvíle mi bylo jasné, ze to byla správná volba. Vždycky  mně s veselou náladou doma vítal a měla jsem pokaždé s kým vyrazit ven. Mimochodem díky němu jsem vyrazila pro on- liny do sportu. Na stezce, když se prohaneli na bruslích,  tak mi to nakonec nedalo. Klasické brusle jsem totiž milovala. Tři dny tréninku a svistela jsem taky.

Druhý psí partak se k nám  dostal tak trochu neplánovaně. Po mém přestěhování k Praze za přítelem,  šla do mého bytu mamka. Samota na ni strašně působila a tak jsem měla jasno. Přes zverimex jsem sehnala Ferdu. Je to kříženec pudla, knirace a sit-zu , nyní  mu jsou 4 roky. U mamky zůstal nakonec Filip, protože jsem uznala, ze az vyroste, ze ho nezvládne. Mamka pak měla autonehodu a tak se Filip vrátil ke své panicce předčasně.

První dva měsíce byly náročné, protože Filip se Ferdy strašně bál. Po dvou měsících se však postupně spratelili. Dnes nedaj na sebe dopustit. Když jednoho koupu nebo striham,  tak druhý sleduje, zda se jeho partakovi naděje něco nekalého. Jak se Filip hodně bál ze začátku,  tak dnes si na Ferdu pěkně dovoluje. Vždycky se ho snaží vyprovokovat ke kockovani. Mazaně jde k vratům štěkat, když jim hodím kosticku a Ferda běží štěkat a Filip šup a uz  pelasi do nějakýho pouta s ulovenou kosticku. Různě ho tahá za ucho, skáče mu po zádech. Filip by byl rád pánem dvora, protože je starší a byl původně u nás dřív, ale nedaří se mu to. Ferda mu da jasně najevo, ze pánem je on.

Oba jsou velcí mazlove a je vždycky s nimi bezva vyrazit na procházku do lesa. Pokaždé,  když někam jedem na víc dní,  Tak mají strach, abychom je nenechali doma. To sledují bedlivě vodítka, tašku pro Filipa. Vždycky pozorují,  když v kuchyni vařím,  jestli něco nespadne. Pokaždé,  když se člověk zadiva do jejich očí,tak je hned veseleji, hned poznám co chtějí říct  ( jen promluvit). 

Měla jsem i možnost po několik  let se potkávat s vodicim psem, protože jsem dělala asistentku nevidomemu člověku. Opravdu je něco  na přísloví - pes, věrný přítel člověka.  Vaši péči vám oplaceji svou oddanosti

Hodnocení (6 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

14. 03. 2016 11:16
Úplně se všemi souhlasím, navíc nás pejsci nenechají jen tak doma hnít, ať chceme nebo ne, ven se musí.
09. 03. 2016 18:45
Já mám jak mnohé víte dva bílé mini pudlíky,z jednoho vrhu brášky,táhne jim na 12.rok.Ale chovají se pořád jako štěňata.Hanny je totálně slepý a Honza mu neudělá nic dobrého.Když nehlídám,všechno mu sežere,načural mu do pelechu(to už je teď vyřešeno),ale zase na druhou stranu se od něj nehne a pořád ho olizuje a pusinkuje.Hanny je kliďas od nátury a Honzík je rošťák a pěkný vykuk.Jsem moc ráda,že je mám.
09. 03. 2016 18:35
Máš naprostou pravdu. Také máme pejska :-)
09. 03. 2016 16:19
Jsem také milovník pejsků i kočiček, také máme hromadu fotek, je to dva roky co máme o jednoho méně, také stále vzpomínáme.
09. 03. 2016 09:00
Taky mám ráda pejsky a ti tví jsou moc roztomilí :-)
09. 03. 2016 08:42
Miluju pejsky :-).
09. 03. 2016 08:29
Jani také souhlasím. My jsme meli vzdycky psy dva. Bohuzel nám predloni a lonský ríjen oba odesli do psího nebe. Byli oba uz starí a nemocní, 14 a 15 let. Ted máme jenom kocku kterou jsme adoptovali z ulice, ale není to ono. Po Rexíkovi je mi porád moc smutno, chybí nám, bylo u nás vzdy veselo a rusno. Ale v léte bych si ráda porídila nového pejska. Urcite bude z útulku:-))) .
09. 03. 2016 07:44
Jani, naprostý souhlas - pejsek je ten nejlepší kamarád, kterého si můžeme dopřát. :-) Tak ať ti tvoji dva "kluci" dělají radost a vzájemné procházky obohacují všechny "tři". :-)))
09. 03. 2016 02:39
hezky napsané, nemám co dodat, snad jen to, že můj společník je taky pejsek

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři