TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 19. 10. 2013

Jak si nahrát profilovou fotku?

kahuna

Původní Sebekoučink

0 %
0 kg 5 kg

Již zhubnuto: 0 kg

Získané body

Tento měsíc: 18
Celkem: 3821
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 133287.34 km
Kolo: 66129.30 km
Cvičení: 5531 h 55 min

Přátelé

?

Jak požádat o přátelství

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Denní režim

20. 01. 2017

Ahoj hubňulky a udržováci,

potřebovala bych poradit s denním režimem, ňák se v tom plácám. Od ledna jsem si zaplatila tříměsíční kurz, zapojila se do projektu Prožij rok zdravě. Teoreticky všechno znam, ale uvést po Vánocích do praxe, je docela problém. Každý den si sestavím jídelníček, kde je většina semaforků zelených, sem tam oranžový. Občas mi to ujede v cukru, ale vzhledem k tomu, že nepotřebuji shodit desítky kilo, ale bude mi stačit 3 kila, která sem nabrala od listopadu do Vánoc. Bohužel jsem schopná jídelníček dodržet do odpolední svačiny a pak sem v háji. Stávám každý den v 6.40, ale vypravuji sebe a dvě děti do školy a školky, takže mam snídani nachystanou den předem a jím až mezi půl osmou osmou, kdy se dostanu do práce. Vím že to není ideální, ale ráno snídani doma nestíham a ani nemam hlad. K snídani mam většinou fitness chleba se gervais, šunka, sýr, ledový salát a misku se zeleninou a jablkem. K tomu čaj a hrnek s Carem. Kolem desátý si dám kafe a ovesnou nebo rýžovou kaši, někdy ochucený tvaroh a knackbrot. V půl jedný chodíme do kantýny na oběd, výběr ze šesti jídel, buď bezmasá varianta nebo kuřecí s poloviční přílohou a nealko pivko. Kolem třetí mám obdobnou svačinu jako ranní snídani. Ve čtyři jedu domů a dorazim někdy před pátou. A tady vzniká ten problém, připravuji večeři, běham s dětmi na kroužky a když jim v 18.45 začnou pohádky, jdu si doma zacvičit. Naučila jsem se cvičit doma podle netu, ušetřim tim totiž hodně drahocennýho času. Cvičim 45-60 minut, jak to zrovna vyjde, pak rychle sprcha a už běžim děti uložit, přečíst pohádku, udělat svačiny na další den a v půl devátý zjistim, že sem večeři opět nestihla. Většinou si dám kousek sýra nebo šunky, jenom tak do ruky. Chodim spát mezi půl desátou a desátou, a v půl devátý už prostě nechci večeřet co sem měla naplánovaný. Většinou šopák s tuňákem, kuřecím masem, vajíčkem apod. Jenže tím že nevečeřím, tak když ráno sním snídani, mam pořád na něco chuť, protože sem nedojedená z předešlýho dne. Napadá Vás, jak to vyřešit? Je jasný že nehubnu, tělo strádá. Sebekoučink mi vypočítal 6400kj při nízký aktivitě. Nakonec sem změnila na střední aktivitu, protože i když pracuji u počítače, jezdím do práce vlakem, takže ráno pěkně pěšky 1 km na vlak, odpo zase domů, na kroužky a tak, tak sem zvedla na 7000kj. Nerada cvičim s plnym břichem, ideální by bylo jít cvičit hned po příchodu z práce, ale to mě potřebuje rodina. Občas sem cvičila i po osmý večer, ale to už sem zase dost unavená a radši bych se válela na gauči. Budu muset vymyslet nějakej způsob, jak dodržet jídelníček a zároveň stihnout i cvičení.

Hodnocení (4 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

20. 01. 2017 15:53
oharek: při cvičení? co je odpočinek? já si nejlépe odpočinu při úklidu nebo při vaření, případně při výrobě sýrů apod. je to práce? pro mě ne, protože to je můj koníček a v práci celý den sedím a zaměstnávám jen hlavu. cokoliv, kde nemusím přemýšlet je odpočinek.
20. 01. 2017 15:50
ještě ke snídani - před odchodem z domova doporučuji vypít přírodní lisovanou šťávu, například UGO https://www.srovnanicen.cz/q/ugo%20stava/
to nezabere čas a snídaně v práci bude ok, to jsem dělala také (teď dělám z domova, takže to již zvládám bez problému).
20. 01. 2017 15:46
1,5-2 hodiny před spaním je ideální čas na večeři. možná se mnou leckdo nebude souhlasit, ale já tak jím už 7 měsíců a zhubla jsem 19 kilo. co bych ale z jídelníčku určitě vyřadila, jsou kupované ovesné kaše a rýžové kaše. pokud chcete mít lehčí večeři před spaním, směle prohoďte odpolední svačinu s večeří.
20. 01. 2017 15:31
Cvičíš 45-60 a zadáváš nízkou aktivitu? A zadala jsi tam i to cvičení??? To je jedna věc. Druhá věc: bezmasý oběd znamená oběd s minimem bílkovin? A dotřetice: najíst po cvičení se večer musíš! Vím, že je toho hodně. A ne, já děti nemám. Ale pracuju 12 hodin denně, cvičím, mám muže, přátele, klienty. Je to otázka přípravy. O víkendu delší vaření do krabiček, například. Dětem děláš večeři, že? Tak proč si ji nevezmeš s nimi? Kvůli cvičení? A nedá se to načasovat? Nebo si to připravit a sníst po docvičení? A zase, dětem snídani dáváš, viď? Tak proč ji nesníš s nimi? Proč máš k obědu půlku přílohy, když si přitom dáš to nealko pivo, což jsou zase sacharidy, akorát ti nic nedají (na rozdíl od těch z přílohy, které znamenají energii)?
20. 01. 2017 14:45
Mám jen jednu otázku - kdy odpočíváš ?

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři