TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 04. 03. 2011

Jak si nahrát profilovou fotku?

karmen

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 2747
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 133394.51 km
Kolo: 66237.40 km
Cvičení: 5540 h 37 min

Přátelé

?

Jak požádat o přátelství

Stob skupiny

 

?

Jak se připojit ke skupině

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Návrat ztracence :-)

12. 09. 2013

Tak jsem zpátky, unavená, zas mám pocit, že mám tělo v totální devastaci, hrůza.

 

Zdá se, že mi nějaká vyšší moc nepřála rychlý úspěch a tak mi do cesty postavila zlomeninu stehenní kosti. Kdyby byla ta zlomenina moje zřejmě by to nebylo tak traumatizující jako když si nožičku zlomila 20 měsíční dcera, kdo nezažil větší úraz dítěte zřejmě netuší o čem mluvím. Stres, výčitky svědomí, že jsme mohli nějak zabránit tomu úrazu, což rozumem posouzeno je blbost, protože upadla na rovině na zahradě a tomu se fakt zabránit nemohlo, ale vysvětlete to svědomí.

 Nejprve jsme byli 14 dní v nemocnice, kde byla malá zavěšená za nožičky. Tam se ještě jídlo dalo dodržovat, protože nemocniční jídlo jsem nejedla, nechávat malou samotnou na několik desítek minut než se přesunu do jídelny pro rodiče, najím se a dostanu se zpět, se mi nechtělo, tak mi manžel vozil moje jídlo z domova. Sice přežívat na pečivu, zelenině a tvrdých sýrech nebylo úplně ideální, ale dalo se to. Co jsme přišli dom, tak o nějakém dodržování režimu nemohla být řeč. Malou mi zasádrovali od prstíčků na noze po prsa, může jen ležet, takže jí chybí možnost pohybu díky tomu je mírně řečeno nevrlá, a tak jí pořád nosím a mazlím atd. atd.

 Doma jsme 4 týdny a jak píšu nahoře cítím se totálně vyčerpaná, v nepohodě. Částečně je to určitě tím, že malá v noci moc nespí, taky i se sádrou váží 20 kg, což není zrovna málo, když má člověk tu váhu zvedat 100x za den, ale kdyby se mi podařilo správně jíst věřím, že únava bude menší, takže jsem se dneska naštvala a rozhodla se, že i přes náročnost koordinace péče o prcka, druhou dceru, manžela, tchána a domácnost, zařadím péči o sebe. Snad se to podaří a místo abych ošidila sebe, ošidím třeba úklid anebo pečení buchty pro chlapy :-D 

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

18. 09. 2013 16:14
Pozdravuj dcerku...trochu vím, o čem taková zlomenina je (naštěstí ne z vlastní zkušenosti). Neboj, vše se zahojí a zas bude dobře:))))
A Tobě se daří....paráda...tak jen tak dál:))))))
18. 09. 2013 12:29
Všem moc děkuji za podporu. Malá je od pátku bez sádry, ale chodit ještě nějakou dobu nebude moct, ale už alespoň sedí a je daleko lehčí :-D Nožička je o 1 cm kratší, ale to by se jak poroste mělo srovnat. Abychom se doma nenudili, tak od včerejška má virózu a vypadá to, že ji chytla i starší dcera, která má cf, takže budeme muset nasadit antibiotika. My z těch trablí snad nevylezeme ach jo.

Jídlo zatím celkem zvládám, semaforky sice bývají i žluté kvůli nevyváženosti živin, ale přemýšlet ještě o tomhle to už bych fakt nedala. Pohyb zatím jen procházky s prckem v kočárku a práce doma a na zahradě, od soboty začínáme sbírat hrozny, takže myslím, že pohybu mám celkem dost. Zítra se budu vážit a měřit, tak jsem zvědavá jak to bude vypadat. Momentálně bych byla spokojená i ze stagnací. Mám v úmyslu, jakmile se to doma maličko uklidní, zkusit 30 denní výzvu, nevím jestli vám to něco říká, běží to na Facebooku, tak pak dám vědět jestli to funguje :-D Ještě jednou moc díky za podporu hodně mi to pomáhá :-) Krásný den všem :-)
12. 09. 2013 17:35
Vydrž, plně souhlasím s komentářem Abul. Když byly moje dcery malé, cítila jsem také vinu za každý jejich úraz (a že jich při jejich divokosti bylo). A také jsem si říkala, že je to blbost, vinit se ze všeho. Jedním slovem vydrž :-))
12. 09. 2013 16:53
Tak takový úraz si opravdu neumím představit, ale je mi jasné, jak obtížné to pro tebe i malou je. Dítě v tomhle věku je pořád v pohybu a když je mu v tom zamezeno, je těžké ho čímkoli zabavit. Rozhodla ses správně, abys vydržela, musíš být správně sobecká a myslet aspoň chvilku jen a jen na sebe. Jak dlouho bude ještě malá v sádře?
12. 09. 2013 13:08
Držím palce, aby se malá rychle uzdravila! Úklidem se nestresuj, stejně si pravděpodobně nikdo jiný kromě Tebe nevšimne, zda a jak je uklizeno. No a buchta se dá koupit (a nebo si ji chlapi mohou upéci sami, ne ?).
12. 09. 2013 10:10
Zuzko, v takové situaci bych já asi semaforky nezvládala. Me rozhodí skoro vsechno a pokud jde o deti... Ale malickým se zlomeniny hojí dobre, tak nezoufej. Vydrz a bude zase lépe, ale umím si predstavit, ze i pro malou s tou sádrou to musí být hrozné. Chudinka, ale vís jak se vzdycky ríkalo," nez se vdá, tak se jí to zahojí. " Tak Vám obema preji at je to brzké uzdravení a na buchty pro chlapy se ted vykasli !
12. 09. 2013 09:46
Malým dětem se i ošklivé zlomeniny hojí dobře a poměrně rychle, tak nezoufej a vydrž. A sama se sebou jdeš na to velice dobře, občas se ozvi, jak se ti daří, bude to motivace i pro nás
12. 09. 2013 09:27
V takové situaci je všechno těžké a věřím tomu,že vše se točí hlavně kolem té malé.Určitě si to nevyčítej,snaž se více myslet na sebe,jez halvně zdravě a pravidelně,neodbývej se,aby se to neodrazilo na tvém zdraví.Takže držím palečky,aby malá byla brzy OK :-).
12. 09. 2013 09:16
s dcerou si to nevyčítej protože tomu se nezabrání, to bys ji musela držet neustále a neupadnout. Protože mám dvě maé děti tak se dokážu vcítit do situace a úplně mne běhá mráz po zádech. Myslím že teď je hubnutí vedlejší udržuj stravu v normálu jak to půjde a držím palce ať se brzy uzdraví
12. 09. 2013 09:08
Díky za podporu. Jídla ve směs vařím podle semaforků jen mi jaksi chybí čas se 5x denně najíst, takže v tom je zásadní problém a asi i v únavě, kdy když už mám čas, protože malá odpoledne spinká, tak si raději taky lehnu než, abych se najedla, takže to musím změnit a asi si alespoň svačiny budu chystat v noci :-) Zítra jedeme s malou na kontrolu před 14 dny, když jsem viděla rentgen, tak se mi udělalo špatně jak zle to vypadalo, ale pan profesor byl moc spokojenej, takže je všechno na dobré cestě, snad :-)
12. 09. 2013 08:59
Tak to máte doma opravdu těžkou situaci, chudinka malá :-( Buchtu ošiď, to je jasný, chlapi to bez ní přežijou ;-)
12. 09. 2013 08:36
To je děs. Hlavně,ať je malá v pořádku,ale ty na to musíš mít sílu,takže jíst pořádně musíš. Vaříš stejně pro ostatní,tak jenom přizpůsob jídelníček semaforkům. Jim taky neuškodí,když budou jíst zdravě .-)) Držím palce,ať to zvládneš s co nejmenšími škodami na zdraví :-)
12. 09. 2013 08:31
Holka, to máš teda dobrou posilovačku. Teď je nejpřednější, aby to malé dobře srostlo. A taky potřebuje zdravou usměvavou maminku v pohodě. Tak tě moc držím palce, ať to zvládneš všechno zkloubit.

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři