TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 04. 03. 2011

Jak si nahrát profilovou fotku?

karmen

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 2747
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 133394.51 km
Kolo: 66237.40 km
Cvičení: 5540 h 37 min

Přátelé

?

Jak požádat o přátelství

Stob skupiny

 

?

Jak se připojit ke skupině

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Jsem z toho jelen

09. 05. 2014

Ahoj,

sice si moc nejsem jistá jestli mi tu někdo poradí, ale postěžovat si musím. Mám gestační diabetes, zatím jsem nebyla v diabetické poradně jdu až v pondělí, ale podle doporučení, které jsem našla na internetu bych měla za den mít max. 225 g sacharidů, jenže když jsem tady zadala, že necvičím vůbec a že chci jen udržet váhu vyšlo mi 314 g sacharidů, krom toho mám hlídat i bílkoviny, prý by mohly přetěžovat ledviny a s tuky je to to samé, podle doporučení se dostanu na nějakých 70% zde doporučených hodnot z toho mi plyne, že půjdu s kilama dolů, což v těhotenství není zrovna žádoucí. Jsem v 7. měsíci a zatím jsem přibrala 3 kg a lékaři s tím měli celkem problém, že jsem za první 2 trimestry nabrala jen kilo. Tak nevím :-( A po zkušenostech z předchozího těhotenství, kdy jsem taky měla gestační diabetes vím, že v poradně mi dají universální jídelníček co dávají všem diabetikům bez rozdílu pohlaví, věku, váhy či stavu, takže se zas dovím houby a všechno abych si hledala nevím kde :-( No musela jsem si postěžovat, chtěla bych udělat to nejlepší pro sebe i miminko, ale fakt nevím jak.

Mějte se moc krásně a přeju hodně úspěchů.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

10. 05. 2014 08:55
Děkuji moc za radu, v noci jsem našla stránky tehotenskacukrovka.cz, takže jsem něco malinko načetla. Jednoduché cukry vůbec nejím, naštěstí nejsem na sladké a hlavně teď v těhotenství poznám, i když je např. pečivo dobarveno karamelem, okamžitě mě pálí žáha, stejně tak reaguje moje tělo na bílou mouku. Po 3 dnech plně dodržované diabetické diety jsem sundala 1,5 kg, tak doufám, že se mi to podaří nějak stabilizovat. Bohužel mám nadváhu, tudíž mi vychází i vyšší energetický příjem a pak už se nevejdu se sacharidy. Uvidím co mi řekne lékařka v pondělí, ale jestli to bude stejné jako před 2 lety při minulém těhotenství, tak vyfasuji universální jídelníček s kalorickým příjmem někde kolem 6000 kj a víc mi k tomu nikdo neřekne. Před dvěma lety jsem se o problematiku správného stravování moc nezajímala a tak jsem zkusila jíst podle jídelníčku, do týdne jsem byla tak vyčerpaná, že jsem omdlívala a vím, že i v jiných diabetických ordinacích je stejný problém, že sice nařídí dietu, ale nikdo lidem neposkytne informace jak jí dodržovat, jak skládat jídlo, jak mít rozložené živiny. No uvidím jak to bude. Ještě jednou moc děkuji za radu a podporu.
10. 05. 2014 08:00
Podle dostupných informací a mých znalostí (Ph.D. z lékařské chemie a biochemie) bych doporučila vynechat jednoduché ("rychlé" cukry), stravovat se racionálně, 6-7x denně tak, aby hladina cukru kolísala co nejméně. Cukry přijímat rozloženě v celém dni ze zdrojů jako luštěniny, celozrnné těstoviny, rýže. Vyhnout se ovoci pokud možno (nebo jíst to s menším obsahem cukru - jahody, citrusy - po malých porcích). Cílem je udržet hladinu cukru v krvi stabilní.
Max. příjem sacharidů se při gestačním diabetu pohybuje od 225-275g (někdy se uvádí až 325g)/den - hodnotu by Vám měli stanovit v poradně. Potom můžete přemýšlet dál, ale nemůžete "hlídat" = snížit všechny tři složky potravy - pak samozřejmě snížíte celkový příjem a to je špatně. Celkový energetický příjem závisí na Vašem BMI a stupni těhotenství. Můžete hlídat jejich zdroje, kvalitu, poměr... Zastoupení sacharidů v celkovém energetickém příjmu by mělo být 35–40 % a to především v podobě polysacharidů. Dále 20–25 % bílkovin a 35–40 % tuků.
Celkem pěkné shrnutí problematiky je zde:
http://www.tehotenskacukrovka.cz/dieta
Jinak jako u každého zdravotního problému se nelze držet žádných "obecných" rad a doporučení, ale je potřeba vzít v potaz Váš zdravotní stav (který zná Váš lékař) a případné dotazy a nejasnosti diskutovat s ním.
09. 05. 2014 22:30
Neporadím ti, neboť ve svých těhotenstvích jsem tento problém neměla. Držím ti palce, aby tvé miminko i ty jste byli vpořádku.

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři