TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 04. 03. 2011

Jak si nahrát profilovou fotku?

karmen

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 2747
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 133169.72 km
Kolo: 66076.10 km
Cvičení: 5525 h 40 min

Přátelé

?

Jak požádat o přátelství

Stob skupiny

 

?

Jak se připojit ke skupině

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Návštěva u ekotrofoložky

16. 02. 2016

Dneska jsem měla první návštěvu u ekotrofoložky (vysokoškolsky vzdělaná odbornice na výživu). Provedla mi vyšetření na In body a v podstatě potvrdila, to co jsem si myslela, ale také mě potěšila.
Takže výsledky:

Musím shodit 23 kg tuku, to jsem tušila.

Mám o 250 kcal pomalejší metabolismus než bych měla mít, vzhledem k nefunkci štítné žlázy, taky žádné překvapení.

Mám o 6 kg více svalové  hmoty než je "normální" rozmezí, což je hodně příjemné překvapení.

Váha mého těla bez tuku je 59 kg, tudíž hubnutí na ideální BMI, které dělá 64 kg je nesmysl, což je taky příjemný překvapení, protože můžu zhubnout míň kilo na to, aby se tělo cítilo dobře a mělo ideální poměr svalů a tuku.

Zkonzultovali jsme můj příjem a výdej, a i když si paní ekotroložka myslí, že bych měla mít o 500 kj vyšší příjem, dohodli jsme se, že to zatím necháme tak jak to je, protože víc jídla do sebe prostě nedostanu.

Jídelníček jsem si sestavovat nenechala,  tak jak jsem si to nastavila podle sebekoučinku, to zatím funguje, tak není trěba dělat změny.

Další návštěvu jsem si domluvila za měsíc, tak jsem zvědavá jak se to pohne a jestli hubnu a nabírám to co mám :-)

Mám z té návštěvy moc dobrý pocit. Lecos jsem se dozvěděla nebo jsem si potvdila své doměnky.

Paní má moc hezké moto, řekla mi, že se musím projíst k štíhlosti :-)

Musím říct, že tato návštěva byla úplně jiná než návštěva u výživového poradce (kurzového typu) před nějakou dobou, kdy jsem ještě neměla udělané ani In body a už mi vysvětloval jak nutně k hubnutí potřebuju potravinové doplňky za 2500,-- na měsíc :-( Dneska mi naopak paní řekla, že pokud člověk jí vyváženě nepotřebuje žádné doplňky, jen v mém případě  doporučila Omega 3 a 6 mastné kyseliny a jód, vzhledem k problémům se štítnou žlázou. obojí beru dlouhodobě. Takže napodruhé jsem od výživového poradce dostala to, co jsem čekala, podrobnější informace o svém těle a rady jak vylepšit nový životní styl :-)

 

Hodnocení (11 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

24. 02. 2016 19:35
Držim palce ať se stále daří a ještě se člověk dobře nají.
17. 02. 2016 21:21
Marto, tak to jsi úplně stejný případ jako já :-D Já se tedy dost skokově zvedala ze 3 - 5 tisíc na 7500 kj a do teďka jím oběd a večeři minimálně půl hodiny jak to do sebe soukám a bez mučení přiznávám, že jsou dny, kdy to prostě nedám. A do teď se hrozím, že začnu nabírat po těch dávkách. No jo když člověk celý život poslouchá, že prázdný pytel nestojí a že když chce být štíhlý tak nesmí jíst. Ale to dáme, chce to jen přeprogramovat mozek na to že jídlo je kámoš :-D
17. 02. 2016 21:18
kuhnj, nevím jakou máš startovací váhu a jaký předepsaný výdej, ale už jsem si všimla, že spousta ženských si do pohybu napíše, že se nehýbe, protože necvičí, ale to že se celý den nezastaví kolem dětí a domácnosti, to už neregistrují. Myslím, že pokud má člověk při změně životního stylu hlad, je něco špatně. Já má extrémně pomalý metabolismus jednak díky onemocnění štítné žlázy a samozřejmě i díky letitému hladovění, přesto při příjmu 7500 kJ jdu dolů 1 kg týdně. Sice se to u paní inženýrky nesetkalo s velkým nadšením, prý je to moc rychlé, ale dohodli jsme se, že když mi to teď vyhovuje, tak mě nebude stresovat navyšováním a uděláme to jakmile se na navýšení budu cítit a taky podle výsledků.
17. 02. 2016 16:48
Mrzí mě, jestli jsem se někoho dotkla svým příspěvkem :-( , určitě neházím všechny poradce do jednoho pytle. I o paní doktorce jsem si nejprve zjistila jaká je, jak přistupuje k lidem, jestli ona bude konečně ta pravá, která mě vytáhne z toho mého začarovaného kruhu hubnutí-nehubnutí.
Dneska už je mi také hej při 8000kJ, ale ještě před nějakou dobou to byla moje noční můra, když jsem viděla ty hory jídla, co mám sníst. Pořád jsem před sebou viděla čísla na váze, jak skáčou směrem nahoru, když to všechno do sebe nacpu. A dnes... dokonce jsem poznala po dlouhé době i pocit hladu. Je to těžké pochopit, že mám hlad, ačkoliv jím daleko víc, ale říkám si, konečně jsem ten svůj metabolismus dostala do správné rychlosti.
17. 02. 2016 15:14
Díky za odpověď. Tak 7.500 kJ je super příjem.To by se mi taky líbilo u něho hubnout a u 8000kJ, to už by byla úplná hitparáda:-)!
17. 02. 2016 12:55
Musím se zastat i poradců jako jeden z nich :-) Nejsme všichni stejní, stejně jako nejsou všichni stejní v centrech. Je to o lidech a způsobu jejich práce - a taky jejich znalostech. Když říkám klientům, že musejí začít jíst, nevěří mi. Někteří nevydrží, protože po měsíci nezhubnou 5 kilo. Ale ti, co zkrotí netrpělivost, vidí výsledky. Není problém nastavit někomu stravování tak, že bude hubnout. Dokonce snad i chronický hladovkář. Ale mým cílem je mít klienty zdravé, v trvale udržitelném stavu a kondici. A hubnutí k tomu přijde. Jo, bez doplňků - krom toho, co volně dostupného jen doporučím podle zdravotního stavu! a zatížení. Jo a poznámka pro Marysu i ostatní: voda v těle není dána jenom tím, co vypijeme! Je dána složením těla - v čisté hmotě, tedy svalech, se jí prostě drží víc než v tuku - a to je ten údaj, který váhy a přístroje nejrůznějšího typu sledují :-)
17. 02. 2016 10:49
Také chodím do výživového centra k paní doktorce, přeci jen si říkám, že lékař má pohled na obezitu jiný než výživová poradkyně ze 14denního kurzu. Výsledky mám podobné jako ty, a heslo paní doktorky naprosto shodné musíme se k té vysněné postavě projíst. Není to úplně jednoduché, mě to trvalo docela dlouhou dobu přejít z cca 6000kJ na 8000kJ. Držím palce.
17. 02. 2016 10:33
Mám 7500 kj a moc často se na 100% nedostávám, naštěstí zelený semafor svítí už při 95% a tam už se většinou dojím :-) Jsem ten případ, co se prohladověl k obezitě. I Markéta včera říkala, že je to znát na výsledcích, nejvíc tuku mám totiž na břiše a bohužel i dost vnitřního rizikového tuku a to prý je znamení toho, že tělo nedostává to co potřebuje :-)
17. 02. 2016 10:30
Je to Ing. Markéta Rozinková www.poradenstvipavlovice8.webnode.cz
17. 02. 2016 10:28
Bezva, že jsi spokojená. Můžu se zeptat, jaký máš příjem, když do sebe nemůžeš dostat o 500 kJ navíc?To mně by se asi stát nemohlo:-))).
17. 02. 2016 10:15
Parádní zprávy. Na poradkyni máš štěstí, já mám stejně jako mnozí tady zkušenosti špatné. Nechceš paní udělat trošku reklamy?
17. 02. 2016 10:05
To máš štěstí.Moje zkušenosti jsem kdysi popsala v blocích
Jak jsem byla v obezitologické poradně
a Jak jsem naletěla....
TakTi držím palce.
17. 02. 2016 07:38
Já jsem byla u nutriční terapeutky u nás v nemocnici když jsem objevila Stob. Je to součást dietologické poradny. Kdyby byl problém tak mě poslala k doktorovi. Platila jsem jen poprvé 400 Kč a byla jsem u ní hodinu na vyšetření. Sestavila mi jídelníček. Žádné placené doplňky. Teď chodím na kontroly, ale jen proto, že si spolu popovídáme, zváží mě, vyměníme recepty a ona má velkou radost, že se držím. Takových jí tam moc nechodí :-( Prý už mě nemá co učit, vše umím. Je moc milá a ráda k ní chodím :-)
17. 02. 2016 07:20
Tak to je fajn :-) Já jednou dostala poukaz na bezplatné vyšetření tuku, vody a svalů v těle k výživové poradkyni, které se konalo na takové celkem obyč váze... svaly prý docela dobrý, tuku moc a vody málo. Málo ? Vypiju přece 2-3 litry vody za den a ono to není dost ? Prý není. A s tím tukem že zatočíme. Povídám, že za poslední půlrok jsem odhodila 16 kilo a s tím zbytkem si zatočím sama. Prý jak to dělám ? No co, chůze, promyšlené jídlo, rotoped, povídám. Rotoped ? Zděsila se... to ale budete mít strašný svaly na nohou ! No ano, to právě chci, povídám :-) Na ten její výraz nikdy nezapomenu. No co bych taky chtěla, bylo to přece zadarmo....
17. 02. 2016 07:17
Měření na In body bych si také ráda nechala časem udělat.. přece jen člověk ví přesně, na čem je :-) Držím ti pěsti, ať se ti vede!
17. 02. 2016 05:32
Tak to bychtaky uvítala , ale u nás je jen výživový poradce s řadou doplňků za drahé penízky a nebo klasický obezitolok, který šmahem všechny posílá na operaci žaludku. Ani jedna cesta není pro mne... Zjistila jsem všák, že v našem fitku taky mají tento přístroj ... uvidíme ;-))
17. 02. 2016 01:00
Také mám za sebou návštěvu obezitologické poradny. Paní doktorka mě viděla pět minut, nic o mě nevěděla, žádné vyšetření ani měření mi neprovedla, jen řekla abych jedl méně, a už vypisovala recept na nějaké prášky ( s pořádně vysokým doplatkem). Nikdy jsem si je nevyzvedl, a půl roku na to by to ani nešlo, protože ony prášky byly staženy z trhu a zakázány pro vedlejší účinky. Od té doby jsem k těmto "odborníkům" velice skeptický. Proto mě tvoje kladná zkušenost docela překvapila. Dobrá zpráva vždy potěší. Tak ať se ti daří.

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři