TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 04. 03. 2011

Jak si nahrát profilovou fotku?

karmen

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 2747
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 133169.72 km
Kolo: 66076.10 km
Cvičení: 5525 h 40 min

Přátelé

?

Jak požádat o přátelství

Stob skupiny

 

?

Jak se připojit ke skupině

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Jak řešíte únavu

14. 03. 2016

Jelikož jsme zřejmě letos vyhrály bacilový jackpot, tak se malé děti nestačily pořádně vyhrabat z chřipky a dostaly od nejstarší angínu, takže od víkendu opět vysoké horečky. Kdo má děti, ví, že se člověk moc nevyspí pokud jsou malé, nemocné nebo v nejhorším případě malé a nemocné. A to je můj problém, v podstatě 2 roky už jsem se nevyspala, moje tělo se už jakžtakž srovnalo s tím, že má noční spánek klidně i 10x přerušený, protože vstávám k malému, ale teď už téměř půl roku děcka na střídačku marodí z čehož plyne ještě větší spánkový deficit a ještě větší únava.

Upřímně vůbec nechápu na co moje tělo jede, žádnou rezervu už určitě mít nemůžu. Mám pocit, že když se přestanu hýbat, tak usnu, což se tedy taky večer stává, většinou si ani nepamatuju jak jsem si lehla na polštář.

Zřejmě z té únavy pramení moje nepřekonatelná chuť na sacharidy v jakékoliv podobě. Když náhodou nedodržím v jednotlivých porcích jídla podíl sacharidů, můj mozek začne bláznit, jsem protivná i sama sobě a ještě unavenější, jediný po čem moje tělo touží jsou sacharidy a je úplně jedno jestli to je ovoce, chleba, v horším případě vánočka, sušenkám a podobným věcem zatím odolávám.

Znáte někdo takové pocity? Jak je zvládáte, abyste pak neměli výčitky svědomí, že porušujete režim? Myslím, že podobný problém s nařušeným spánkem mají nejen maminy od nespavých prcků, ale třeba lidi, co dělají noční směny anebo mají směnu dlouho do noci. Díky za vaše názory.

 

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

14. 03. 2016 21:21
Ano, tyto pocity dobře znám. Od ledna se plácáme s různými virózami a krom toho dcera poté,co v září nastoupila do 1.třídy, začala mít problémy se spaním. Do toho stres v práci,... a někdy mám pocit, že už snad ani nevstanu. V posledním měsíci se cítím obzvlášť unavená a chutě mám příšerné. Nějak se mi nedaří se úplně omezit chuť na sladké. Vždy když přijde ta pomyslná hranici, kdy vím, že už dál nemohu, zvolním a odpočívám, jím podle potřeby. Bohužel i mlsám. Neničím se dalším stresem, a to, že nehubnu, že jsem tlustá. Říkám si naopak, máš dvě zdravé děti, co Tě potřebují, tak koukej být v pohodě a hlavně zdravá! Přeji Ti hodně štěstí, ať vše ustojíš:-)
14. 03. 2016 20:03
Já mám vždycky taky velký sacharidový dluh, když jsem nevyspalá nebo unavená. mozek si žádá své. Jak ale na odpočinek, na který není čas, to opravdu nevím. Většina z nás to má tak, že si řekne:TO DÁM! A jede se na dluh, v tomto okamžiku je asi na místě říci si o pomoc!
14. 03. 2016 18:49
chutě nepotlačuj a v období nemoci Tvých dětí semaforky, jak již psala jiná děvčata NEŘEŠ a jestli si ten loupák snědla s chutí a nebyla jsi vzteklá a dal tě relativně do klidu, tak si to nevyčítej, jinak ze stresu nevyjdeš a bude to čím dál horší. nejvyšší prioritu má zdraví Tvých dětí a ale taky Tvoje. Děti potřebují spokojenou mámu, ne vystresovanou nějakými semaforky a výčitkami, že snědla něco co nepatří do doporučených potravin. Sacharidy vyživují mozek a ten Tvůj dostává zabrat, protože se nevyspíš, tak mu dopřej rychlé sacharidy v malých dávkách, nejlepší jsou ořechy, ale když si dáš jednu sušenku nebo kostičku čokolády, mimo stanovená jídla NIC SE NEDĚJE !!! Naopak Tvůj mozek dostane rychlou energii. Držím palce a přeji brzké uzdravení. A pak se věnuj teprve semaforkům, hubnout se má v pohodě, ne ve stresu.
14. 03. 2016 18:24
To znám. Nám už děti poporostly, ale vzpomínky jsou nemilé. Držím palce ať vše zvládneš. Hledej každou možnost odpočinku. A semaforky moc neřeš. Teď potřebuješ přežít ve zdraví.
14. 03. 2016 18:17
Můj názor je ten, že s tím moc nenaděláš..v takovémhle vypětí je jasné, že si tělo žádá energii, nejlépe ze sacharidů, jelikož je to nejrychlejší. Ideální by bylo, kdyby tě mohl někdo zastoupit, pokud to nejde, jak píšeš, tak to prostě musíš vydržet, než onemocnění atd. přejde. Do té doby bych jedla dle potřeby a spala každou volnou chvilku, i přes den s dětmi atd. Rozhodně bych se nezatěžovala myšlenkami na to, zda dodržím semafory, cvičím nebo mám adekvátně naklizeno... Potřebuješ přežít a fungovat. Toť můj osobní názor. Drž se! Znám to..
14. 03. 2016 18:08
To by děti musely manžela mlátit po hlavě, pak by ho možná vzbudily :-) Krom toho ať jsem unavená sebe víc, tak se budím při každém nadechnutí, které je jiné než obvykle. Nejstarší dcera má CF, a když byla maličká, tak se mi v noci dost často dusila, takže jsem se vytrénovala a funguje to i teď po skoro 16 letech :-) Mě by spíš zajímalo jak potlačit ty chutě, nemůžu na nic přijít. Právě jsem opět porušila režim a k svačině snědla loupák, radost z toho nemám, ale na druhou stranu nejsem vzteklá a opět celkem zvládám dvě děti co pláčou, haplou se po mně, popř. vymýšlejí lumpárny, záleží na tom jak dlouho po léku na teplotu jsou raraši. Jak jim vyleze teplota nad 38 tak k tátovi nechtějí, chtějí jen mámu a máma chce strašně moc jaro a konec nemocím :-)
14. 03. 2016 15:02
To ti teda nezávidím, mě už prckové naštěstí nebudí, ale zase někdy nespím z jiných důvodů a pak jsem hotová. Dcera to řeší tak, že prostě jednu noc, třeba v sobotu,to hodí na manžela a dospí se. Jestli takovou možnost máš, určitě to udělej, ať se z toho nepoložíš úplně.

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři