TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 04. 01. 2015

Jak si nahrát profilovou fotku?

komarailona

Sebekoučink

Váš cyklus jste zrušil/a dne 31. 12. 2020. Pro pokračování v Sebekoučinku si založte nový cyklus.

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 567
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 132650.48 km
Kolo: 65973.90 km
Cvičení: 5505 h 16 min

Přátelé

?

Jak požádat o přátelství

Stob skupiny

 

?

Jak se připojit ke skupině

komarailona

Jak psát blog?

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Ztráty a nálezy 2.díl

28. 06. 2015

A máme tu začátek dubna 2015, tři měsíce zdravějšího jídelníčku, poctivého vážení sebemenšího sousta, pročítání kdejakých rad a tipů a...... -12 kg. Přestávám kojit - se slzou v oku, bylo to krásné. Moje poslední kojení v životě. Cítím se báječně, i když stále vláčím dost kg navíc. Kluci se mi smějí, že prý jsem tvrdila, že žádné počítačové hry nehraju. "Chacha a co ty tvoje kalorické tabulky? " No asi jsem s tím už trochu ulítlá, ale já se prostě bojím, že když něco nezapíšu, vyskočí na mě někde nový tukový polštář.

A taky tu máme první krizi. Dělám všechno stále stejně, a přes tři týdny se váha nehýbe. Plus mínus 77-78 kg. Ach jo, však já vím, to přijít muselo, každého to potká, svět se nehroutí, jen vydržet a užívat si životní změnu. Cítím se přece dobře. Ale nedá mi to. Objednám se k někomu na poradu. Trochu tuším, že bych si měla přidat kalorie. Už na začátku mi to spočítalo dost málo, ale bojím se. Objednávám se k Haně Málkové. 

Změří mě, zváží, děsně pochválí - zaslala jsem jí jídelníčky za celé tři měsíce zpět. No ano, občas to sladké...."...a nebojte se, přidat si trochu a zkuste už jídlo odhadovat. Už to přece musíte mít v oku". No ještě se na to úplně necítím. Málo piju - já vím. Tuku v těle navíc ještě přes 10 kg. A metabolický věk? Hrůza. Jojo. Můj cíl je dostat se pod 70 kg, ideálně tak 65-68. Ve dvaceti jsem vážila 63. No někdo je při mé výšce ještě o 10 kg lehčí, ale po tom netoužím. 

Musím se začít hýbat a hrozně se mi nechce. Přidám si na 6300 kJ a hledám, co bych tak cvičila. Kupuju super boty na běhání, pěkně do terénu. Máme za domem les, to bude paráda. Dopadlo to nevalně. Funím jak mašina, i když spíš chodím než běhám. Půl hodina mě totálně ničí. Moc mě to nebaví. Musím řešit hlídání. Ach jo.

Pročítám diskuse. Kdo je to ta Jillian Michaels? To bude asi náročné. Píšou, že Body Revolution je dobré pro začátečníky. Najdu. Zkusím. Líbí. Funím sice jak mašina, ale není tam moc skákání - to moje stále bolavá achilovka a kolena nerada. A nemusím řešit hlídání.
Půl hodina je pro mě psychicky tak nějak stravitelná. Zjišťuji, že nejlépe se mi cvičí ráno, tak půl hodiny až hodinu po snídani. To vstávají děti a než dojedí, mám hotovo. Cítím se po cvičení taková čerstvá, nabitá.....tenhle pocit moc neznám. Cvičení jsem nikdy neholdovala. Trochu ve mně hlodají pochybnosti, jak dlouho mi nadšení vydrží. Nejsem v tomhle moc vytrvalec. Tak uvidíme.

Začínám dělat pokusy se zeleným smoothie. Je výborné. Kombinuji hledám chutě. Sobě ho dělám víc zelené, dětem tam přihazuji víc ovoce. Nemám na to žádný speciální smoothiemaker, není asi tak dokonale hladké, jak by mohlo, ale stejně je báječné. Piju ho většinou jako dopolední svačinu.

Ztráty
  • Máme tu červen a přišla jsem celkem o 19 kg - doufám, že tuku. Aktuální váha 70 kg z původních 89 kg :-)
  • Přišla jsem o nezanedbatelnou část šatníku. Hlavně kalhot. Velikost 44 a 46 jsem musela vyřadit a 42 nosím s páskem. Těším se na nové kousky, ale s nákupy ještě chvíli počkám. U některých oblíbených sukní zvažuji úpravu šikovnou švadlenou.
  • Přišla jsem o 3 fungl nové, krásné a drahé podprsenky. S úbytkem váhy se mi prsa o velikost zmenšila. Grrr....to se dalo čekat.
  • Přestala mě bolet konečně achilovka. Už se to nedalo skoro vydržet a cvičit s tím bylo dost utrpení. Už jsem se chystala navštívit doktora....a najednou je to pryč. Zázrak!
Nálezy
  • Vyhrabala jsem z hlouby šatníku své oblíbené kousky. Nosím kalhoty a kraťasy, které jsem na sobě neměla už pár let a bylo mi líto je dávat pryč.
  • Máme pod zahradou rybník. S prvním sluníčkem hupky do plavek.....ale to fakt nejde. To děsně plandá úplně všude. Hurááá...takže nové plavky. Vzhledem k množství porodů (třetí byl císařem, ovšem říznutý od pupíku dolů) a dalším operacím v dávné minulosti, zůstávám u svého oblíbeného typu plavek - tankini. Ovšem ve velikostní tabulce se pohybuji na hranici 40 a 42. Co teď? Prostě to risknu a koupím ty menší. Nemám čas někde jezdit po obchodech. Chvilka napětí a světe div se - padnou báječně :-). Já mám takovou radost.
  • Vzhledem k tomu, že mě cvičení s Jillian zatím neomrzelo, získala jsem nějaké to svalstvo. Možná není moc vidět, ale já ho cítím. Ta cvičení se mají cvičit vždy dva týdny a pak se postupuje k dalšímu, náročnějšímu. Já některá cvičení cvičím déle, dokud mi dávají zabrat. Takže teď jsem v Levelu 3 - cvičení 9 a 10 a je to děs. Ale stále baví :-)
  • Objevila jsem kouzlo zeleného smoothie. Daří se mi jím řešit dostatečný přísun zeleniny.
  • Trochu sebedůvěry - přestala jsem jídlo vážit a už skoro dva měsíce odhaduji. Myslím, že se mi to daří. Váha jde teď dolů hodně pomalu, tak uvidíme, jestli nebudu muset zase chvíli alespoň kontrolně vážit. Už se nebojím, že když udělám k večeři dětem palačinky, budu uždibovat. Prostě si je schovám na ráno a tak vím, že o ně nepřijdu.
  • Podle doporučení Afrais (mimochodem tahle dáma sype z rukávu spousty dobrých rad) tady na STOBu jsem si pořídila knížku Boba Harpera - Pravidla hubnutí. Moc dobře se čte a je opravdu praktická. Určitě si ji pořiďte.
  • Mám novou váhu Tanita. Tedy tu levnější variantu za necelé 2000 Kč. Jsem ale spokojená. Výsledky se od dubna dost zlepšily, přestože nejsou ideální. Břišní tuk ale v normě, věkově jsem trochu omládla....co si víc přát....teda vlastně ano,  ještě aspoň 5 kg dolů :-)




Hodnocení (11 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

28. 06. 2015 21:20
Opravdu mám 4 kluky. A kdyz jsem si kdysi porizovala kocicku, abych tu mela alespon nejakou zenskou, vyklubal se z ni po par dnech kocourek. :-) Ale kluci jsou skveli, vcetne tatinka. Dokonce snesl ruzove vymalovanou loznici - takova moje kompenzace.
28. 06. 2015 21:08
Super napsaný první dvoudílný blog v životě:-) Velká gratulace k výsledkům i k přístupu k životu - jen tak dál a budu se těšit na další psaní:-)
28. 06. 2015 20:25
Skvělé výsledky, gratuluji - a 4 děti - to jsi matka hrdinka :-)) Píšeš o "chlapech" - máš snad 4 kluky, to by tedy byla přesilovka :-)))
28. 06. 2015 13:31
Radost z Tebe jen čiší !!! Je radost číst Tvé blogy :-) Přeji Ti, aby jsi byla pořád pozitivně naladěná a měla radost sama ze sebe :-)
28. 06. 2015 12:21
Děkuju vám za komentáře. Toto byl můj první blog v životě - tedy dvoudílný. Chtěla jsem se podělit, protože sama moc ráda čtu o tom, jak se komu daří, jak co dělá. Inspiruje mě to a povzbuzuje. Tak snad to bude někomu k užitku. Ve fotogalerii mám i srovnávací fotky, ale jen pro přátele. Nechci své sádlo ukazovat celému světu :-)
28. 06. 2015 11:43
To je radost číst! Krásný blog. Gratuluji a držím palce k dalším úbytkům.
28. 06. 2015 11:07
Krásné výsledky! :-) Gratuluju! Držím palce, ať se Ti daří i dál!
28. 06. 2015 11:06
Skvěle se to čte a určitě se cítíš výborně, ať ti to vydrží!
28. 06. 2015 10:46
Super výsledky, blahopřeji !!!
28. 06. 2015 10:45
super, skvělý výsledek!
28. 06. 2015 10:13
Ahojky Ilonko? Gratuluju a držím palce do dalšího boje :-)
28. 06. 2015 09:50
Parádní výsledky, moc gratuluji:-)
28. 06. 2015 09:49
Super gratuluji!
28. 06. 2015 09:41
Krásné výsledky,parádní pokrok,tak ať se daří i dál :-)!
28. 06. 2015 09:29
opět perfektní čtení, díky a fandím!
28. 06. 2015 08:57
Máme toho v hubnutí hodně společného! Takže nepolevujeme v cestě za lepším já!

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři