TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 09. 03. 2016

Jak si nahrát profilovou fotku?

lesterb

Původní Sebekoučink

50% Držím!
- +

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 693
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 133162.34 km
Kolo: 66076.10 km
Cvičení: 5525 h 40 min

Přátelé

?

Jak požádat o přátelství

Stob skupiny

 

?

Jak se připojit ke skupině

lesterb

Jak psát blog?

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Hubnutí a spánek

12. 03. 2016

Tak a je to tady. Jakmile začnu dodržovat redukční dietu, nemůžu pořádně spát.

Spánek miluju a odjakživa považuju za důležitý dát denně svých 8 hodin. Když jsem byla mladší, zalehla jsem, jak mi to časově vyšlo, v deset nebo v jednu, a osm hodin jsem se neprobudila. V poslední době se u mě projevilo rodinné prokletí ranního ptáčete a tak, ačkoliv bych si mohla o víkendu dopřát delší spánek, vstávám den co den nejpozději v sedm a podřizuju tomu hodinu odchodu do postele. Na žádné diskotéky mě proto neužije, dokonce jsem se kvůli tomu vzdala tancování latiny, protože tančírny obvykle driv než v deset nezačínají. Až mi bude šedesát jako tatínkovi, budu usínat u večerních zpráv a vstávat ve čtyři,  s tím jsem smířená.

Se spokojeným spánkem mám však spojený večerní rituál, který se se zdravým životním stylem moc neslučuje. Večer udělat večeři na půl osmou, a zasednout po ní k telce nebo ke knížce s meduňkovým čajem a balíčkem sušenek, čokoládou, nebo podobným mlsem. Neplatilo to vždy,  ale 80% večerů určitě. Až se občas divím, že jsem se nevykrmila víc.

Teď si sleduju semaforky, a ty mi takové večerní nacpávání sacharidy nepovolí. Takže si dám večeři před osmou, ale pak už jen ten čaj.  No a s tím souvisí můj problém,  protože mám zřejmě cukerný absťák. Nedokážu se uvolnit a naladit na spaní bez té sacharidové nálože, takže jdu v jedenáct do postele, ale čučím do stropu do dvou. V sedm nejpozději jsem samozřejmě vzhůru. Už je to týden a já jsem hotová. Jak dlouho tohle bude trvat? Co se proti tomu dá dělat? Byli jste v podobné situaci a jak jste ji řešili? 

Všude se píše o tom, jak ke dostatek spánku pro hubnutí důležitý,  ale jak toho spánku docílit? Každá rada vitána.

Hodnocení (2 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

12. 03. 2016 20:24
Díky za rady, zkusím se s tím podle toho nějak poprat, asi tou procházkou. Večer na sladké vedomě chuť nemám, jako v tom smyslu že nechodím brousit kolem špajzky, ani si nepředstavuju polomáčenky. jen ten spánek se nedostavuje...
12. 03. 2016 20:22
Také jsem raní ptáče, dnes procházka kolem přehrady Jablonec,40 min. cvičení, 1,5 hod plavání a ráno je 7 hod a já stávám. Jsem na sebe naštvaná ale nejde to se válet.
12. 03. 2016 12:43
Vítám te mezi námi. Chápu, ze je náročné osalit hlavu, když jsi byla zvyklá dát si večeři a pak sladké. Byla jsem kdysi na tom podobně a ještě hůř. Sladké jsem si zvykla dávat na obě slečinky a po večeři také. Bylo těžké se tohoto zlozvyku zbavit. Šla bych na to jak ti rádi ffloa. Vem si ze začátku polovinu a pak jen malý kousek. Ja si dávám na svačinu jogurt nebo banán, ovesne sušenky, celozzrnou babičku. Večer když náhodou musím hlavu prelstit tak si vemu zeleninu, plátek šunky nebo sýra. Věř mi, ze když se ti to podaří, tak se pěkně výsledek dostaví. Příklad na noční jsem si kdysi dávala i půlnoci sušenky, dnes dám jogurt a pomeranč a jak je to znat. Držím palce.
12. 03. 2016 10:45
Procházky v podvečer - nejlíp někde v přírodě jsou na relaxaci skvělé, za zkoušku nic nedáš. Ohledně večerního mlsání - občas mne přepadne chuť na čokoládu - vezmu si jeden kousek a nechám ho pomaličku rozpustit v puse - chutě přejdou a na váze se to neprojeví :-) Držím palce, ať se Ti podaří to vychytat!
12. 03. 2016 10:24
No, má zkušenost je prostě o vůli, snaha vytvořit nový návyk, na který si tělo a hlavně hlava postupně zvykne. Mám podobný problém s večerním jídlem, pocitem nedosycenosti, že mi něco chybí, čokoládka atd. a opravdu to není jednoduché zdolat. Zkus postupně. Ze začátku si dovol místo celého balíčku sušenek jen třeba sušenky 2, pak 1... ten čaj ponech. Eventuelně zkus sušenky přesunout na odpolední svačinu. I když sama vím, jak je to s večerem a že je jich "třeba" hlavně večer a svačina to nevyřeší...Ale zkus, na někoho to platí. I když, protože to i sama nazýváš rituálem a tam nejde o dosycení živin ale o hlavu, tak nevím, jestli ti přeložení sladkosti na odpoledne pomůže... Říkám co si opravdu myslím. Večeři podle toho kdy jdeš spát, nejpozději 2h před spaním, lépe 3-4. Přenastavit hlavu je mnohem těžší než překonat "fyzický" hlad. Já osobně doufám, že si to časem prostě zažiju, je to každopádně lepší než na začátku, kdy mi bylo až z toho špatně. Zlepšuje se to. Nejhorší bylo prvních 14dnů až měsíc... Držím palce!!!
12. 03. 2016 09:24
Když zdolám 10 km v rychlém tempu na čerstvém vzduchu, mám problém zůstat večer vzhůru u televize, a knížka? Maximálně dvě stránky a padá mi na hlavu.

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři