TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 07. 01. 2013

Jak si nahrát profilovou fotku?

malacarodejnice

Původní Sebekoučink

0 %
0 kg 12 kg

Již zhubnuto: 0 kg

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 3281
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 133156.14 km
Kolo: 66076.10 km
Cvičení: 5525 h 40 min

Přátelé

Stob skupiny

 

?

Jak se připojit ke skupině

malacarodejnice

Jak psát blog?

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Kdo to ví, snad odpoví :-)

04. 12. 2015

Přestože tu už nejakou dobu jsem, je několik věcí, v kterých tápu. Některé jsou pro mě nové, jiné jsem řešila a nedořešila už dřív. Budu ráda za každou odpověď, kterou vyřešíte moje trápení.

  1. Co konzumovat při nedostatku bílkovin? Vím, že maso, vejce, tvaroh, sýry, jogurty, kefíry, tofu, šmakouna. Máte nějaké další tipy? (Na luštěniny si při plném kojení netroufnu)
  2. Co použít za zdroje zdravých tuků? Zatím se mi SAFA moc nezelená. Hlavně tím, že mám hodně bílkovin a tedy i nezdravých tuků z mléčných výrobků. Můžu je jíst méně tučné, ale nevím kde potom dohnat celkové tuky. Občas dám trochu oleje do salátu, ale to je málo. Dřív jsem jedla hodně oříšky a olivy, ale s těmi začínám zatím kvůli kojení jen opatrně.
  3. Začala jsem více dělat domácí věci, ale nevím, jak potom zapsat do jídlokoučinku. Někde je to jednoduché např. stačí sečíst ingredience a převést na výslednou váhu, jako u chleba, tam se ztratí při pečení jen voda. Ale dělám i domácí žervé, z toho taky odkapává, ale rozhodně víc než jen voda. Jak řešíte tyhle situace?
  4. A poslední otázka, která mi vrtá hlavou už hodně dlouho - Maso se zadává syrové nebo hotové? Gramáž je pak hodně rozdílná.

Předem dík za odpověď na jakoukoliv otázku, třeba pomůže i jiným.

Hodnocení (5 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

17. 02. 2023 08:58
Nazdraví, v rychlosti
Bílkoviny - lze zakoupit čisté proteiny jak berou kulturisti či sportovci. koukni jen z čeho se vyrábí (syrovátkový, hrachový, živočišný) a koukni na skladbu amonokyselin
Tuky - klidně z ryb nebo opět dokoupit 3 omega kyseliny nebo čistý rybí tuk v tobolkách
Domácí výrobky - zde doporučím být na sebe přísný, dělám si domácí žervé (já teda ne, tfuj :o) ) najdu v tabulkách ten nejhorší možný produkt a šoupnu ho do sebekoučingu. S touto filozofií můžeš být jen mile překvapena.
Maso zadávej syrové, při zpracování pouští šťávu a klesne jeho hmotnost z 99% o vodu. Dělám např sušený hovězí a tam klesá hmotnost skoro o 40% = tolik tam je vody. Zadáš li syrové, pak se "ošidíš" opět jen ve svůj prospěch
17. 12. 2015 20:31
Jinak odkapava ti jen syrovatka ,která má naprosto zanedbatelnou kalorickou hodnotu..dodatek :-)
17. 12. 2015 20:20
Když vařím vážím všechno co do toho dám pak si vytvořím recept soukromý a tam zadam počet porcí to odhadnu podle celkove kaloricke hodnoty nebo toho pro kolik lidí vařím.Sectenou gramaz výrobku vydelim porcema a tolik odvazim na talíře a do stobu si jednou kliknu na recept=1 porce. Pokud jídlo prochází varem a mění svojí gramaz tak ho zvážím po uvareni a vydelim porcema a tolik dávám na talíř- to ale nijak nemění započítání to je v syrovem stavu takže tolik ta porce prostě má.
04. 12. 2015 18:16
Co vím, to už napsala děvčata. Přidala bych jen olomoucké tvarůžky. Do kaší si přidávám lněný olej a do salátu olej z ostropestřce mariánského. Jinak mě nic nenapadá.
04. 12. 2015 17:35
O mase už děvčata psala, tak jenom jedno. Já doháním bílkoviny vajíčkem nebo tuňákem v oleji nebo ve vlastní šťávě, podle toho, jak jsem na tom ten den s tuky. Držím ti palce. Skloubit toto všechno s kojením, určitě není lehké. :-)
04. 12. 2015 14:52
Jako zdroj bílkovin Ti chybí asi jenom ořechy a semínka, ty jsou také zdrojem kvalitních tuků, stejně jako avokádo a olivový olej lisovaný za studena, tučné ryby jako třeba losos. Maso se zadává v syrovém stavu.
04. 12. 2015 14:12
Chutnejší do kaší a jogurtu ako zdroj tuku dýňový olej,kokosový olej, kešu maslo. Tuky ešte doplńujem orechani,semínkami a avokádom,olivami.
Co sa bielkovín týka, tie mam v každom jedle, takže s nimi nemam vobec problém. Žervé si tiež vyrábam, viem , že neodkvapkáva len voda, ale neriešim to.
04. 12. 2015 13:44
Já se tu někde dočetla,že když máš maso uvařené, jeho váhu vynásobíš 1,5 a je to výsledek masa v syrovém stavu.Nemůžu najít,kdo to psal.Ale dělám to tak.Mě zase nenapadl oliváč do kaše.Dávám floru ,ale olej bude určitě lepší.
04. 12. 2015 12:26
Tak já jen něco....maso zadávám v syrovém stavu, u domácích věcí lecos řeším zadáním podobného, co je v databázi a tuk ....třeba trochou oliváče do snídaňové kaše, nebo do štouchaných brambor......

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři