TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 08. 01. 2016

Jak si nahrát profilovou fotku?

mima326

Sebekoučink

Váš nezaplacený cyklus byl automaticky zrušen dne 27. 2. 2021. Pro pokračování v Sebekoučinku si založte nový cyklus.

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 2370
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 133040.31 km
Kolo: 66054.10 km
Cvičení: 5523 h 4 min

Přátelé

?

Jak požádat o přátelství

Stob skupiny

 

?

Jak se připojit ke skupině

mima326

Jak psát blog?

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Je nutné stárnout a nabírat kila?

17. 01. 2016

Rozhodovala jsem se, jestli mám své snažení o snížení váhy před okolím spíše tajit, nebo prezentovat zcela otevřeně. Došla jsem k názoru, že to budu mít jednodušší, když nebudu dělat tajnosti a budu mít možnost otevřeně říct: "sorry, já si nedám, snažím se shodit nějaké kilo", a také třeba získám nějakou podporu, která by se celkem šikla. Jednu kamarádku už jsem na svou stranu získala a budeme spolu chodit do posilovny, kam já už dva měsíce chodím. Některé reakce mě ale nemile překvapily.

Když nad tím tak přemýšlím, tak skoro všechny moje kamarádky v mém věku mají minimálně nadváhu. A  překvapilo mě, že jsou většinou smířené s tím, jak to je a přičítají to stárnutí, zpomalování metabolismu, hormonální nerovnováze... Ve většině případů to tak i bude a jak člověk stárne, je snaha udržet si zdravou váhu čím dál větší dřina, ale podle mě není potřeba se s nabíráním kil smířit. Trochu mě mrzí, že se na mě kamarádky, které mám ráda, dívají jako na exota a myslí si, že se mi shodit nepodaří a že se zbytečně namáhám. Určitě se s nimi nehodlám přestat stýkat, protože by na mě mohly mít špatný vliv, ale nehodlám se přizpůsobit. Spíš mám tendenci se při takovém nesouhlasu ještě víc zatnout a všem nepřejícím skeptikům ukázat, že to dokážu a nebudu se při tom nijak trápit. Pozitivní příklady jsou jistě motivující, ale i ty odstrašující mají, alespoň na mě, taky motivační vliv. Takže, navzdory všem skeptikům to půjde, když budu chtít!

Hodnocení (10 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

27. 01. 2016 17:09
Stárnutí není důvod k tloustnutí. :-) To by potom všichni senioři byli jen tlustí a to teda není pravda. Tloustneme, protože víc jíme, než se hýbeme a proto teď budeme trpět. A my, co sportujeme, to máme o to složitější, že když přestaneme s pohybem, tak kilečka letí jako divá. :-) Ale co, my se nedáme a zvítězíme.
18. 01. 2016 18:44
Ahoj, jsem stejná věková kategorie, kila jdou lehce nahoru a těžce, přetěžce dolů, ale rozhodně to nemíním vzdát! Fandím Ti a držím palce.
18. 01. 2016 18:06
ono je to taktrochu pohodlné svalovat to na věk
,ale my přece víme že jsme mladé a nedáme se(44) .:))
18. 01. 2016 17:45
evulina - tak to klobouk dolů, moc mě to těší a motivuje!
18. 01. 2016 17:29
Zhubnout se dá opravdu v každém věku (ale i naopak přibrat). Já sama dala dolů 18 kg a letos budu lehce pokračovat. Měsíc držím váhu a to byly vánoce :-) Držím palce.
18. 01. 2016 17:28
akraj: děkuji moc za podporu, vypadá to, že jsme na tom podobně, co se týká startu i cíle. V listopadu jsem začala se 79 kg s cvičením a trochu se zaměřila na doporučení výživové poradkyně, za dva měsíce jsem shodila 4 kg, ale zdálo se mi, že to jde hrozně pomalu. Díky Sebekoučinku u Stobklubu jsem si teď začala trochu víc hlídat jídlo a za první týden mám dole kilo. Mám radost, když si čtu vaše pozitivní příběhy, těch, kdo dokázali zhubnout. Fakt už věřím, že to taky dokážu až do své normální váhy. Pozitivní je, že se cítím daleko líp už teď.
18. 01. 2016 15:35
ak tohle to jsem přesně slýchala když jsem začínala hubnout. Bylo mi řečeno, že po 40cítce už jdou kila nahoru a ne naopak. A já jsem těm kteří mi tohle to tloukly do hlavy a seděly v kavárně dávaly si late a zakusek dokázala, že to jde. Zhubla jsem ze 79kg na 65kg váhu si držím už 3 roky . Ano jím zdravě což jsem se tady naučila a za to těmto stránkám děkuji začala jsem sportovat protože mě pohyb baví a cítím se skvěle. Takže i vám držím palce držte se dávejte si malé cíle ale trvalé tím chci říct že chodit do posilovny každý den asi dlouho nevydržíte a to i proto, že se to dlohodobě nedá časově zvládnout, ale když si řeknete že sportovat budete 3x týdně tak to určitě půjde. Moc vám držím palce.
18. 01. 2016 13:45
Není to nutné, ale je to velice lehké a pohodlné. Svalit příčinu na věk a je to. Je lepší bojovat, i když výsledek někdy není, jak si představujeme, než to vzdát a vesele a v klidu si tloustnout a stárnout.
18. 01. 2016 13:03
Já si myslím, že i kdyby se ti zhubnout nepodařilo tolik, kolik chceš, pořád budeš na tom všem lépe, než tvoje kamarádky. Už jen malá změna jídelníčku a přidání pohybu zlepšuje náladu a člověk se ve svém těle cítí lépe a to ony nebudou.
Už jsem taky slyšela některé lidi, že jejich hubnutí nastartovalo hubnutí v kolektivu (já to nezažiju, mám kolem sebe téměř anorektičky), možná ty budeš ta první vlaštovka, která bude pro ostatní inspirací :)
Hodně štěstí!
18. 01. 2016 12:51
Ze svého okolí vím, že zhubnout se dá i v 60-ti. Je to sice rok od roku těžší, ale když člověk pro to něco udělá, tak to jde.
Přeji ti, ať se ti to podaří a na skeptiky nedej. :-)
18. 01. 2016 12:35
Určitě si nenech sebrat chuť a odvahu. Věk není rozhodující, pokud máš vůli něco se sebou dělat. A nepřejícím ukaž, že jsi borec, to zadostiučinění stojí za to.
18. 01. 2016 10:33
Na 47 let vůbec nevypadáš, já mám o 4 roky více a také si nemyslím, že musím být za každou cenu tlustá nebo mít nadváhu. Podobně jako ty jsem do 42 let to váhově celkem ustála. Respektive, na střední jsem se díky stresům z nepřátelského prostředí vyžrala (to se nedá říci jinak) na podobnou váhu, jako jsem měla v posledních letech. Tenkrát to ale šlo dolů sice pomalu ale samo. Stačilo, že jsem nakonec odmaturovala a to nepřátelské prostředí zmizelo. Ve 42 letech opět přišly velké stresy - stěhování, 2x rekonstrukce bytu, z toho jednou za pobytu a bydlení na hromadě suti, neoc a smrt tety a vzápětí nemoc a smrt táty. Ustála jsem to bez prášků i bez alkoholu, ale pět jsem se yyžrala a nešlo to dolů. Dostala jsem se přesně na hranici mezi nadváhou a obezitou. S tím přišly i problémy, které jsem nemívala - bolesti chodidel, nohou, větší únava, nechuť něco dělat. Přitom v práci jsou momenty, kdy opravdu fyzicky makám a musím makat. Až vloni v srpnu jsem se odhodlala s tím něco udělat a světe div se, ono to jde. Cítím se nyní mnohem lépe, na těle mám o 14 kg dole oproti srpnu a o 16 kg oproti loňskému lednu. Jsem živější, protože ten špekový bágl fakt něco vážil a je mi bez něj mnohem lehčeji, více vydržím, nohy už skoro nebolí (a to mám v čudu koleno). Takže drž se, ono to jde!!!
18. 01. 2016 10:25
Není to nutné, abych odpověděla na otázku :-) Ano, metabolismus se o něco snižuje s každým desetiletím. Ale když je člověk aktivní a cvičí, ten pokles je výrazně mírnější! Dobré stravování, dostatek odpočinku, dostatek pohybu v tom opravdu hodně pomáhají. Jasně, hormony jsou mrchy, jak od jistého věku poznáme všechny. Ale i s tím se dá pracovat. Někdo se s tím smíří a je starý už v 35, věčně stuká, kde ho co bolí a jak už nic nemá cenu. A někdo je mladý v 80. Tak nedej na unavené fňukání a ber to tak, že to děláš pro sebe, abys jednou byla ta mladá osmdesátka :-) Uvidíš, jak správný režim dodá energii už do léta. Kila budou příjemný bonus. Nedej se odradit řečmi okolí a jeď si po svém. Výsledky přijdou v podobě nejen hubnutí, ale především větší energie, lepšího zdraví, lepšího spánku, i třeba docela přízemně žensky lepších vlasů, nehtů a kůže - a to se taky od středního věku docela pěkně využije, že?
18. 01. 2016 09:27
Na nepřející okolí se " vybodni " a jdi v klidu za svým cílem,určitě to dáš a fujkila vezmou roha.Jinak do Klokanů jsem Tě zapsala.
18. 01. 2016 07:29
Držím palce, půjde to!
18. 01. 2016 07:03
Mnozí jsou zde příkladem, že tohle určitě neplatí. Tak z okolí si nic nedělej, děláš to sama pro sebe a to je důležité :-)! Tak ať se ti daří :-)!
18. 01. 2016 06:28
Neboj, zvládneš to....tady máš velikou podporu všech....mě bude letos,,půl století"...mám pryč deset kilo a váhu skoro jak v 18-ti:-) A myslím, že postavu a kondičku ještě lepší :-)) Všichni ti držíme palce a to je pořádný kus pozitivní energie:-)
18. 01. 2016 01:18
Děkuju všem za názory a povzbuzení. Holky, je mi 47, do 42 let jsem nevěděla, co jsou problémy s váhou, 20 kilo nadváhy navrch je dílem posledních pěti let, takže něco na těch změnách s přibývajícím věkem bude, ale věřím, že to není trvalý stav a jsem ráda, že je nás tolik.
17. 01. 2016 22:15
Držim palce! Z okolí si nic nedělej, já jsem taky kandidát na exota roku :-) . Právě cvičením se to stárnutí dá hodně zpomalit a hlavně dělám to pro sebe, pro dobrý pocit, protože prostě chci a né pro své okolí :-), které stejně tiše závidí, protože nemá tu vůli s tím tloustnutím něco dělat :-).
17. 01. 2016 21:15
Podle tabulek s rostoucím věkem klesá potřeba kJ, s tím prostě nic nenaděláme, no a hormony také působí, to se také nedá popřít. Obojí ale neznamená, že by všechny odrostenky (diky Naďo za krásný výraz) měly být tlusté a neforemné :-)) Je to o pohodlí, lenosti, péči sama o sebe. A kočky, i ty starší, ze Stobu jsou toho důkazem.
17. 01. 2016 20:59
Tak stárnutí se asi nikdo nevyhne, ale kila k tomu IMHO patřit nemusí. Jinak já jsem tedy byla tlustá víceméně celý život, takže s věkem se snažím zhubnout. A před okolím se s tím netajím. I když někteří koukají divně, většinou se setkávám spíš s podporou (případně neutrálním postojem).
17. 01. 2016 20:07
Podle fotky mi připadáš ještě mladá. A hubnout se Ti určitě podaří ! Jsem přesvědčená, že zhubnout se dá i v pokročilejším věku. Konečně je tady na STOBU několik výrazných příkladů, že to jde. Za sebe mohu říci, že jsem od 30 do 64 let byla obézní (BMI 32) a díky STOBU už mám od 65 let "jen" nadváhu (BMI 27,6). A doufám, že k jaru se co nejvíc přiblížím normální váze. Byl by to pěkný dárek k sedmdesátinám....
17. 01. 2016 19:44
O tom metabolismu je to pravda, přečetla jsem na to už pár studií. Nicméně nebudem se čerta báti. :) Jednoduše se s tím nesmíříme a povalíme bomby dál ne. Přeju hodně zdaru a více podporujících kamarádek.
17. 01. 2016 19:21
To víš, že se ti podaří shodit, to je jasný!!! A to ,že to nejde, to je jen výmluva. Hubnout se dá v každém věku, jen se musí chtít. A ty chceš, tak že za pár měsíců budou kamarádky koukat:-)!
17. 01. 2016 19:06
Správně jsi se rozhodla. Nejde o to kolik je člověku let, ale musí se hýbat. Já díky Stobu mám váhu jako v 18 letech, jen postava je trochu jiná a stále nejsem spokojená :-))) A jak píše Zlatka o mamince tak má pravdu, můj pantáta je v 71 letech po baipasu. Koupili jsme mu rotoped a šlape o 106. I paní doktorka ho pochválila v jaké je kondici. Má z toho radost a šlape dál :-))))
17. 01. 2016 18:23
rozholda ses správně, drž se a na řeči nedej, po pár měsících si budou chodit pro rady jak si to dokázala:-)
17. 01. 2016 18:05
Ahoj....myslím,že jsi podle fotky ještě mladá.....a stejně staré kamarádky mají ,,divnonázory" , v každém věku můžeme dělat něco pro zdraví...pro krásu....pro dobrý pocit....jeden příklad- moje mamka zhubla v 68 letech,koupila si první botasky a fofr hůlky, jezdí na rotopedu a já jsem na ni moc pyšná. Druhý příklad (jako tvoje kamarádky)...moje spolužačka jednou prohlásila,, no co už my v našich letech"....v tu dobu nám bylo 40 let:-)) Držím palce a těším se na třetí fofo:-)
17. 01. 2016 17:55
Taky si myslim, ze to je o ziv.stylu a zivotosprave. Moc mme bavi, ze s hubnutim clovek i vizualne mladne. Drzim palce.
17. 01. 2016 17:46
ahoj, podle fotek nejde odhadnout kolik ti je, ale myslím žes to napsala krásně, roky a metabolizmus jsou jen výmluvy, čím je člověk starší tím méně se hýbe a o tom to je... a taky o nekvalitě potravin... držím palce a přeju moc úspěchů !!!

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři