TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 14. 12. 2012

Jak si nahrát profilovou fotku?

princezna.consuela

Původní Sebekoučink

10 %
0 kg 8.7 kg

Již zhubnuto: 0.9 kg

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 6710
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 133054.53 km
Kolo: 66054.10 km
Cvičení: 5523 h 24 min

Přátelé

?

Jak požádat o přátelství

princezna.consuela

Jak psát blog?

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Vysoký metabolický věk

17. 10. 2014

Ahoj,

jak jsem již psala minule, tak nějak jsem se rozhodla, že počítání kalorií vzdávám. Zároveň jsem se ale zařekla, že změním stravovací návyky - tedy z nezdravé na zdravější stravu. Byla jsem u výživové poradkyně, která mi změřila vše co mohla. Poměr tuků a svalů v těle nejsou úplně ideální, ale jsou v normě. Co mě ale zarazilo byl šíleně vysoký metabolický věk a velké množství vnitřního tuku. Bojoval s tím někdo z vás? Jak nejlépe oboje dostat do normálu?

Děkuju za rady
Hodnocení (2 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

20. 10. 2014 15:37
já mám také hodně vnitřního tuku, ale mám to z léků, takže nic nenadělám
20. 10. 2014 12:26
Děkuji:) je mi 24 a naměřili mi 37 let a měla bych mít 21, tak jsem to chtěla trochu srazit...Snažím se cvičit a v rámci možností jíst zdravě tak uvidíme u příštího měření:)
19. 10. 2014 18:28
Metabolický věk není žádný obecně uznávaný termín, či standardně stanovená hodnota. Je to číslo, které vypočítá software váhy na základě stanovení poměrů tělesného složení. Výrobce v naprosté většině neudává, jak tato rovnice vypadá a hlavně co považuje za standardy, se kterými vaše hodnoty srovnává. Viz. problém, pokud se měří na přístrojích, které jsou vyrobené v Asii, což je většina bodystatů a pracoviště, které měření provádí neužívá přepočtové rovnice, což tedy většinou ve fitkách opravdu nepoužívají. V tu chvíli je reálné riziko, že hodnoty "kavkazské" rasy, což jsme my Češi srovnávají s asijskou rasou...a pak se mohou závěry docela lišit. Spíše bych hleděla na zlaté všeobecně akceptované standardy hodnot obvodu pasu, lipidového spektra, lačné glykemie a krevního tlaku, kuřáctví. Tyto hlavní faktory určují vaše srdečně cévní riziko téměř v 90%. Ad hubnutí nitrobřišního tuku: pokud hubnete rozumnou, pomalou cestou, tak vždy 1/3 ze zhubnutého kilgramu tělesného tuku jde právě z toho nitrobřišního, viscerálního tuku. Neexistuje žádný způsob, který by zjistil, že budete hubnout právě jen tento nitrobřišní, rizikový tuk a nic ostatního. Tj. že nahoře zůstanou "pětky" a dole velikost 38...pa Ma.
18. 10. 2014 20:01
Také si myslím, že je to poměr svalů a vnitřního tuku. Když jsme byli s manželem v lázních tak vážili a měřili. Já jsem dopadla dobře ( díky Stobu) a vše v normě, metabolický věk mám o 3 roky méně :-))) Manžel ač tak nevypadá, má 15 kilo nadváhu a hodně vnitřního tuku, metabolický věk má na 60 let ( je mu 47), docela ho to vyděsilo. Syn mu doma říkal, že může být rád když má doma o 20 let mladší kočku :-))))
18. 10. 2014 18:26
s termínem metabolický věk jsem se setkala při čtení o diagnostických váhách .. tam vysvětlovali, že vychází z poměru svalů a tuků v těle ... čím více svalů a čím méně tuků, tím nižší metabolický věk ... pokud to tak je opravdu, nižšího čísla bys měla docílit buď nabráním svalové hmoty nebo snížením množství tuku, nebo obojím ... taky myslím, že je důležité proto sportovat, ideálně zařazovat jak aerobní, tak posilovací aktivity...
18. 10. 2014 17:20
metabolický věk je pro mne stále jakási záhada.cvičím průměrně, váhu mám v normě, svalů průměrně, rozhodně nejsem žádný atletický typ, vody v těle kolem 58-60% - a metabolický věk mi po roce konečně stoupl na 18. reálný je 35, takže dobré. ale kde proč je to číslo až tak nízké, mi není moc jasné.
18. 10. 2014 16:44
Souhlasím s Arabelou - metabolický věk se rozhodně bude vylepšovat sportem / kondičkou /, nicméně i zdravá strava hraje velkou roli...
17. 10. 2014 22:39
Já bych řekla, že metabolický věk se odvíjí od toho jak rychlý je metabolismus a jaké je procento svalů v těle. Já se nechala testovat na fakultě tělesné výchovy a sportu. A můj metabolický věk byl super. Nechala jsem si dělat zátěžový test a mimo jiné mi sdělili i metabol, věk. Kdyby to byl nesmyslný údaj, tak si myslím by ho tam neměřili.V podstatě můj názor je, že když budeš sportovat, metabol. věk se bude snižovat, jak si budeš zvyšovat kondičku.
17. 10. 2014 15:35
Já bych tomu stanovení "metabolického věku" moc nevěřila. Jednou jsem byla na nějaké akci, kde se to údajně "měřilo" a v podstatě výsledek vycházel tak, že čím byl kdo štíhlejší, tím byl údajně "metabolicky mladší". Což v reálu vůbec nemuselo být pravda a vzhledem k tomu, že tam byli lidi, které osobně znám a mám i nějakou povědomost o jejich zdravotním stavu, můžu říci, že to pravda fakt nebyla.

princezna.consuela

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři