TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 25. 10. 2010

Jak si nahrát profilovou fotku?

renka

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 2069
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 133162.34 km
Kolo: 66076.10 km
Cvičení: 5525 h 40 min

Přátelé

Stob skupiny

 

?

Jak se připojit ke skupině

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Maminky a hubnutí

02. 03. 2015

Tak jsme hlídali vnučku od pátku do neděle. Sice tu s ní byla jeden den i maminka, ale i tak bylo všechno jinak, aby děťátko papalo - hrálo si - čuralo - šlo ven - papalo - čuralo - spinkalo - čuralo - papalo ..... a tak dokola, však to dobře znáte. Holčičce je 20 měsíců. Byla jsem v jednom kole a nestíhala vůbec nic, byla jsem ráda, když jsem občas něco zhltla, ale nějaké vážení, pravidelný pohyb, krájení 400 g zeleniny, to jsem opravdu nezvládala. Současně bylo nutno sledovat pejska, který se domáhal rovněž pozornosti, a prababičku, která si sice s vnučkou ohromně rozumí a vyhraje, ale nezvládá v devadesáti nejen Kolo kolo mlýnský, ale také sledovat rychlé přesuny batolete, takže si sedala téměř volným pádem na křeslo a malá se na to samé křeslo právě z boku vyšplhala. Nevěřila bych, že je to možné, ale opravdu ji málem zasedla, kdybychom s dcerou hned nereagovaly...
Jednu noc jsem spala s malou já, pořád ve střehu a vstávaly jsme v neděli v 5.45... Bez komentáře.
Tyhle zážitky mě vedou k potřebě vyslovit veliký obdiv všem maminkám, které v tom jedou 24 hodin denně a ještě dokáží najít čas na sebekoučink a hubnutí. A velké uznání, že to nevzdávají a jdou si za svým cílem, protože i pro to mrně bude lepší ohebná štíhlá máma, která musí navíc nosit jen svoje děťátko a nákupy a ne ještě dalších 20 kg tuku.
Mně tohle bohužel po narození dětí nedošlo, a tak jsem těch 20 kg tahala zbytečně až do padesáti, kdy mě už děti nepotřebovaly a já si konečně všimla, jak mě bolí klouby a jak vypadám.
Na druhou stranu se musím pochlubit, že při tom všem zmatku a bez zapisování jde váha plynule dolů. Sice neplním úplně plán :), ale tři kila za dva měsíce mi úplně stačí. Tuhle jsem nesla domů tři kila masa, docela se to proneslo.
Maminky, držte se, radujte se ze svých ratolestí a z každého kila, které nemusíte nosit!
Hodnocení (4 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

28. 04. 2015 12:28
Nadherny clanek, dekuji vam za nej. Sama jsem ted 3. rokem na materske se dvema detmi (1,5 roku od sebe) a mam toho nekdy hodne. Jsou i dny, kdybych nejradeji zustala spat v posteli cely dny a nevystrcila nos - trochu to zavani depkou, co? :-( Ale jedu, musim. Vaha..no, vecny boj a celozivotni hlidacka, jinak to nepujde. Uz jsem si vyzkousela, co s telem udela, kdyz polevim a nehlidam se a je az neskutecne, jak rychle si telo vsechna kila bere zpet. Uzivejte si ulohu babicky, ta uz je skutecne tou rozmazlovaci :-*
28. 04. 2015 09:52
Výstižné, taky jsem si téměř v padesáti všimla, že na těle táhnu pytel cementu...
28. 04. 2015 09:43
moc hezky napsané :-)
28. 04. 2015 08:53
No jo, nic už nám nejde tak rychle jako před lety. Když si vzpomenu, co všechno jsem dřív byla schopná stihnout, tak se sama sobě divím. obdivuji maminky, které se rozhodnou pro děti až po 40, nevím, zda bych to zvládla. Vnoučka hlídám často už od miminka, i na několik dní, vyžaduje více péče, než zdravé děti, tak aby si i dcera oddechla. Zvládám to, ale je to záhul a vždy, když odjede usínám za pochodu. Ale jsou to naše zlatíčka, musíme to zvládnout.
12. 03. 2015 06:47
Souhlasím, přesně to mne napadá, když sleduji jak maminky se snaží při své "honičce" kolem dětí a zaměstnání ještě zvládat sebekoučink a hubnutí, my starší máme více času pro sebe i když úbytky jdou pomaleji
03. 03. 2015 10:44
Souhlasím s Ajankou, doma ve přizpůsobeném prostředí to s nimi jde mnohem snáz, i když i tak člověk samozřejmě musí mít oči všude a lehké to rozhodně není....ale i tak si pamatuju, že na mateřské jsem myslela, jaký je to frmol - ale ten teprv začal s nástupem do práce a současným zvládáním všeho ostatního....někdy mám pocit, že ten fičák snad nikdy neskončí :-)
02. 03. 2015 10:43
Taky ještě vzpomínám na tu dobu,kdy jsem byla s dětičkama doma a jaký to byl frmol.Nyní už bych těžko zvládala tento 24 hodinový maraton.Během mateřské jsem i měla 2 hubnoucí období a myslím,že jsem stíhala,protože ten malý človíček má u sebe doma,trošku jiné prostředí a tudíž se i jinak chová a pro tu mámu to není právě až tak náročné jako u někoho na návštěvě,protože tam je tento režim narušený prostředím a dítko se i jinak chová a taky mi bylo v té době o mnoho let míň tudíž jsem měla i spoustu energie,které mi občas dneska chybí :-(.
Ale i tak stíhat jako ty malého prcka a k tomu ještě prababičko a hafíka to dá opravdu jednomu zabrat !
02. 03. 2015 10:09
Reni, krásně napsaný článek, opravdu některé maminky musí mít vrtule aby vše stíhaly, taky jsem tak nějak fungovala při dvou dětech, teď když mám 3tí sice už 10let .)) a ty dvě už jsou dospělé, jde to nějak líp. celé štěstí jsem si již dávno všimla, že jsem "neohebná" a tak to řeším... a taky v klidu a pomalu..
Příběh z prababičkou je úsměvný, ikdyž vím že momentálně se to tak nejevilo...přeji Ti mnoho pěkných prožitků v poklidu :))))

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři