TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 27. 05. 2015

Jak si nahrát profilovou fotku?

sifaka

Získané body

Tento měsíc: 431
Celkem: 20156
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 107424.04 km
Kolo: 58156.73 km
Cvičení: 4609 h 18 min

Přátelé

?

Jak požádat o přátelství

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Luštěniny v zahraniční kuchyni

15. 02. 2017

Když už ty luštěniny probíráme horem a spodem, trošku jsem se zamyslela nad "bláznivými kombinacemi"např. s rýží.

Co se tím získá?Jestli zlepšení chuti, snížení kalorické hodnoty či snad zvýšení výživové hodnoty-nevím, nejsem odborník.

Jen se pamatuji, že kdysi přijela babička ze zájezdu z Rumunska a líčila nám , jak jim tam servírovali rýži s fazolemi,ovocem a maso a ona chuděra nevěděla jak to má pojmout, s čím vlastně má to maso jíst a proč servírují s masem zároveň kompot...?Moc jsme se tomu tehdy nasmáli.Mysleli jsme, že si dělají srandu z turistůsmiley

Po hodně hodně letech jsem se mi poštěstilo navštívit Brazílii.Jasně, je tam všechno jiné než u nás.Jen co se mi právě vybavilo v souvislosti s tématem, že oni tam k rybám jedí rýži, což by snad nebylo tak hrozné ale k tomu vám dají v misce jakousi fazolovou polévku, kterou tu rýži polijete podle vlastní chuti...asi jako u nás hranolky tatarkoublush

Jako zlatý hřeb pro toho kdo nezná je strouhaný maniok(který mmch, tam má taky vysoké postavení na žebříčku potravin), s cibulkou a česnekem.Tím se to hodně navysoko posype.To je pro nás neznámá chuť.No , mi to teda chutnalo moc.Rozhodně líp než to vypadalo.

Asi jak za bývalého režimu vám v jídelně dali na jeden talíř bramborovou kaši i červenou řepusad

Faktem je, že to je prý původní brazilské jídlo, takže asi někdy někoho napadlo, že by to tak mělo být.

Nebo že by už taky znali sebekoučink?

A co vy jedli jste někdo luštěniny v zahraničí a jak vám chutnalo?

Hodnocení (5 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

27. 02. 2017 08:21
Sifaka: no, Asiati prý zase netráví naše evropské mléko. To bude těch 3000 let tréninku ;)
Ten poměr luštěniny - obilniny asi nebude až tak důležitý, pokud na to nejsme odkázaní celý život.
17. 02. 2017 12:33
Morndw:...vidíš, a to je zajímavá připomínka o sóji v Asii.Taky by mně zajímalo, kdy a kde se vzala alergie na ni.Saša určitě není jediná...
Šoulet bych chtěla vyzkoušet a taky mě zajímá ten správný poměr luštěnin a obilovin.
A v chilli con carne ta kukuřice asi taky nebude jen"na ozdobu".
No uvidíme, do konce měsíce je ještě 10 dní, třeba článek bude :-)
16. 02. 2017 09:20
Luštěniny v cizině? Sójou se živí celá čínská civilizace už 3000 let. A jak prosperují :D
Ve fast foodech ala Mexiko, jsou fazole všude. Myslela jsem, že čili kon karne (promiňte mi fonetický pravopis ) je i u nás známé jídlo.
A pokud vím, v Indii se vaří z čočky. Ani tam jsem nebyla, mám to zprostředkovaně.
A šoulet? Znáte? Hrách a kroupy, to je hloupý ... Prý to není hloupé, luštěniny obsahují bílkoviny, které se v kombinaci s bílkovinami z obilí využijí lépe. Možná z toho bude celý samostatný článek ?
16. 02. 2017 08:10
Byla jsem už v mnoha zemích, ale nějaké zvláštní luštěninové jídlo mi v hlavě neutkvělo. Asi by to chtělo zajet do Mexika, to jsou experti na luštěniny, zejména fazole, to by bylo inspirace ! Nebyl někdo z vás v Mexiku ?
16. 02. 2017 08:05
Přiznám se, že jsem se s luštěninami v zahraničí asi nesetkala. Jen v Řecku mě překvapilo, že na talíři přinesli hromádečku brambor, hromádečku rýže, kousek ryby, kousek kuřete a k tomu pečivo :-D

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Bonduelle (balíček v hodnotě 700,- Kč)

Ankety

Jak jste na tom s váhou po období karantény?

Naši partneři