TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 11. 03. 2015

Jak si nahrát profilovou fotku?

vozdula

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 94
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 133143.84 km
Kolo: 66076.10 km
Cvičení: 5525 h 40 min

Přátelé

Stob skupiny

vozdula

Jak psát blog?

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Můj deníčku, ach jo :-( zvládneme to spolu???

16. 03. 2015

Můj deníčku,  ach jo :-(
deníčku, deníčku všechno oblečení je mi malé, funím když jdu trochu rychleji a moje dcerka mi říká " ty můj špekáčku já tě mám stejně nejraději no ale copak to tady máááme? " a obejme mě.
Deníčku přiznám se, stydím se a chtěla bych to změnit !
Deníčku slibuji že to zkusím !
Jdem do toho !!!
Vůbec nevím co mám jíst?
Snídaně? (1000kj) byla jsem zvyklá na chleba s máslem a kakao ale to asi nemůžu, tak jsem začala kupovat celozrné pečivo, cotatge, šunku a sýr.  Kaše neumím žádné, moc bych si dala něco sladkého.
Dopolední svačiny ? (400kj)asi ovoce, zkoušela jsem to ale mám potom moc velký hlad !
Oběd ? (1400kj) máme v práci obědy, začala jsem si dávat 1/2 porce ale nic moc- hlad !
deníčku teď se červenám ale vůbec neumím vařit zdravou stravu ale moc bych se to chtěla naučit ! Fakt !!!
Odpolední svačiny? (400kj) tak to taky moc nevím,asi jogort,zeleninu ???
Večeře ? (1400kj) asi něco vařeného a zeleninu ???
Druhá večeře ? (400kj) zeleninu

Deníčku z ovoce mám hlad a může se jen dopoledne tak to asi nebudu jíst ovoce :-(
 Prosím poradí mi někdo kdo má zkušenost a trpělivost? děkuji všem!
Zatím mám depku co si můžu vzít zda je to vhodné a kolik??? děkuji všem!!!

Hodnocení (6 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

18. 03. 2015 09:35
V kazdem jidle by jsi mela mit BTS= bilkoviny, tuky a sachry.
Ovoce a jine sladke jidlo te nabudi a brzy dostanes hlad, tak radeji ovoce dopoledne. Dobrym zdrojem sachru je taky zelenina. Takova ovesna kase ve vode, s bilym jogurtem nebo cistym tvarohem, seminky a trochou ovoce muze tvuj den dobre nastartovat a nebudes mit hned hlad, ale co takhle uvarena vejce nebo udelane volske oka bez tuku, orestovana mrkev a bataty s trochou oliv nebo dobra polevka idealne uz bez chleba, ale aby v sobe mela tu bilkovinu (maso, vejce, lusteniny). Premyslej o tom. Jez hlavne potraviny, ktere nebyly moc prumyslove zpracovane a ktere maji,co nejkratsi seznam z ceho jsou slozene. Na dopoledni svacinu, kousek ovoce nebo zeleniny s bilkovinou. Obed dle chuti, ale pamatuj na BTS a idealne si odpust sladkou tecku, to radeji maly kousek ovoce. Odpoledni svacina BTS a ovoce uz radeji ne. Vecere jako obed i velikosti, ale ty sachry by mohly byt hlavne ze zeleniny. A uvidis, ze to pujde.
17. 03. 2015 10:51
Prosím kde v sebekouč. najdu pečivo např z lidlu celozrné pečivo? neumím se orientovat na stránkách stobu, postupně to procházím a čtu.
17. 03. 2015 10:33
Ahojky , moc, děkuji všem za milá slova útěchy a spoustu stejných rad, z toho plyne že to vše funguje jen to zvládnout.
Prosím najdu někde vzor jídelníčku co, kolik a kdy jíst? jak mám zapisovat do sebekoučinku hotová jídla v jídelně? Hodnoty které jsem napsala nahoře nám řekala lektorka ve stobu. Je pravda že trpím hlady a tím si asi ukládám na obezitu z hladu. Všichni píšete že nemáte hlad tak do toho bych se chtěla dopracovat. Děkuji všem.
17. 03. 2015 09:50
Krátce řečeno: zasytí tě 5x denně nějaká bílkovina ( maso, šunka, vejce, tvaroh, Cottage,...)+ zelenina v jakékoliv úpravě, k tomu trochu složených sacharidů ( pečivo, nějaká malá příloha k masu, luštěniny), na doplnění okamžité energie volné cukry z ovoce, nic moc sladkého. Pokud bys měla málo tuků, tak zobej mandličky nebo oříšky, ale né slané. U mě to tak funguje, myslím na to, že nemám hlad, ani chutě a dokonce mám i úbytek na váze - pomalý, ale je tam.
17. 03. 2015 08:32
Byla jsem na tom na začátku jako ty. Životní styl nulový, jídelníček vesměs sacharidový a měla jsem pořád jen hlad. Tu mě to naučilo hodně, hlavně v klidu se najíst, mít 5 - 6 jídel denně, pít 2 litry tekutin a hlavně mě baví ladit semaforky, i když zelené jsem je teda ještě snad nikdy neměla.. Ale kila jdou pomaličky dolů a bez hladu.. Sice bojuji se zeleninou, ale už mám vychytané jak ji připravit, aby si ji s chutí dala :-) Určitě za pár dní až se rozkoukáš, bude líp :-) Držím palce :-)
17. 03. 2015 07:59
To půjde, neboj, navyš příjem, jak píšou všichni níže a nestresuj se. Začni tím, že si najdeš potraviny, které Ti lahodí, projdi si Stob stránky a hledej inspiraci, držím pěsti!!! :)
17. 03. 2015 07:51
Za prvé určitě aspoň trochu zvyš příjem, jak píšou holky....Další dobrá rada na hlad při poměrně nízkém příjmu je dát si k dopolední svačině k ovoci kousek tvrdého 30% sýra - cca 20g - bílkoviny dělají divy....Ze začátku to chvíli trvá do všeho se dostat, ale my poradíme :-) držím palce...
17. 03. 2015 07:32
Tak to seš na správné adrese, tady najdeš všechno, rady, recepty, semaforky ti spočítají, co bys měla jíst, ale hlavně pomalinku, ať tě hned na začátku neodradí, že všechno nezvládáš.
17. 03. 2015 07:27
Heslo dne zní vydržet :-D Nezoufej - ostatní už ti tu všechno napsali :-) A já dodávám - budu držet palce,abys byla v pohodě :-))
17. 03. 2015 06:59
"Neplakej veverko":-))..máš nízký příjem, souhlasím se všema, já ty sladké kaše taky nejím, bléé.-), na snídaní si dávám hemenex s moskevským chlebem, cca 1100 Kj, k ovoci přidej tvaroh, mě chutná ovofit atd. I na oběd máš málo. Čti blogy, jak tady píšou děvčata, a časem si to poskládáš. Hlevně opravdu nestresuj, srovnej si to v hlavě.
Já mám nastaveno taky 5000, ale zvedla jsem si to na 5300 a zatím vpoho, jakmile začnu "turistikovat", zvednu zase příjem. No a když zhřešíš, tak s láskou a nedělej si výčitky. všechny jsme tápaly, když jsme začínaly. Přeju hodně štěstí.
17. 03. 2015 06:50
Jestli ti smím poradit, hlavně si vymeť v hlavě a nestresuj se. V klidu a pohodě to jde líp. Zkoušej a nechej si poradit. Moc ti držím palce. :-)
17. 03. 2015 06:27
Souhlasím s ostatníma. Navyšuj, navyšuj, s tvým přijmem bych taky trpěla hlady. Zajdi do zdravé výživy, tam máš na výběr spoustu neslazených kaší, které si dochutíš podle sebe. Jen nají tu , která ti bude chutnat. Jinak kaši z ovesných vloček zvládne opravdu každý.
16. 03. 2015 19:48
Nezoufej,ono to půjde.Je tu spousta bezva lidí,kteří poradí,pomůžou Ti i recepty stobáků. já jím v podstatě vše,ale začala jsem v počátku ubírat přílohy,přidávat zeleninu, pak jsem se zorientovala v dalším. K snídani si kaši já nedělám,nechutná mi,ale jde to i jinak.Zkoušej a kombinuj. Hodně štěstí!
16. 03. 2015 19:44
Určitě navyš příjem.Projdi Stob, je tu mnoho blogů na toto téma. K ovoci přidej bílkovinu, já vždy s jogurtem, jinak mám hlad jak vlk. Nejjednodušší kaše ráno jsou vločky zalít mlékem a za 5 minut na 400 v mikrovlnce jsou rozvařené. Přidej mandle a skořici a rozinky...ňam, ňam. A začni vařit podle receptů, kterých je tu mnoho a jsou většinou jednoduché, koho z nás by bavilo stát hodiny u plotny. Domácí zdraví strava prospěje určitě i dcerce. A všechny ti tu Budem držet palce, ať se ti daří.
16. 03. 2015 19:41
Jééémine,tvůj příjem je hrozně nízký, to bych měla taky hlad!!! Určitě přidej kJ. Jinak radím, ke každému jídlu bílkovinu(ovoce + jogurt nebo tvaroh, zelenina + kousek sýru apod.).Jdi na vše pomalu, postupně to zvládneš!
16. 03. 2015 19:40
Dej si k ovoci kousek sýra (bez chleba) nebo tvaroh. Nebudeš mít pak takový hlad.

Jinak souhlas se vším, co je již napsáno.
16. 03. 2015 19:18
Souhlasím s holkama a když budeš potřebovat radu a podporu, obrať se tady na nás. Vždy někdo poradí a hlavně podpoří a nakopne do dalšího snažení. Držím palce a hodně zdaru :-)
16. 03. 2015 19:02
Přidej - a z oběda jen polovinu přílohy, maso a zeleninu všechno - a když není zelenina, tak si přidej vlastní. Kaši k snídani - klidně si udělej na začátek instantní, prodává se porcovaná - jinak když večer namícháš vločkovou směs (jenom si dobře vyber tu s malým počtem jednoduchých sacharidů) do bílého jogurtu, bude z toho ráno dobrá kaše i bez vaření. Depku hezky zčerstva vyprovoď - nejlépe při delší procházce. Zvládneš to, neboj!
16. 03. 2015 18:48
Urcite musís asi navýsit príjem, neboj se, budes hubnout:-))
16. 03. 2015 18:12
Šmarjá holka, umřeš na hlad, ty máš nastaveno jen 5000Kj????? Měla bys dát víc, tohle se nedá dlouho vydržet!!!! Když budeš chtít...sladké kaše na snídani poradím, nesnídám nic jiného :-) Ale dávám 1400KJ,ale dá se to i míň, neboj :-) Tak hodně štěstí a hlavně pomalu a nehladovět!!!!
16. 03. 2015 17:46
Nedávej si hned od prvního dne cíl, že všechno zvládneš perfektně. Vychytej si skladbu jídelníčku. Zde se vyplatí jít na to s námořnickou rozvahou. Každé zbrklé snažení vede k ještě zbrklejšímu neúspěchu. A pamatuj dvě pravidla: NESMÍŠ MÍT HLAD A MUSÍŠ BÝT V POHODĚ. Trpělivost růže přináší!!!
16. 03. 2015 17:35
Tak asi prvotně si dej za cíl, že nebudeš stále myslet na jídlo. Dcera tě určitě zabaví. Ikdyž nemáš zkušenosti s dietním vařením, tak to určitě půjde. Jen se trochu přizpůsobíš. V sekci jídlo a vaření najdeš spousta zajímavých receptů. Chápu, že půl porce oběda v práci tě nezasytí, ale když si dáš vyvážené jídlo se zeleninou, tak budeš plná. Jinak není 5000KJ/den trochu málo? Najdi si blog o bazálu. Teď jsem také navyšovala příjem KJ. Důležité je odhodlání a pak už vydržíš. To dáš!!!!

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři