TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 05. 01. 2015

Jak si nahrát profilovou fotku?

wwwVerunka

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 21
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 133156.14 km
Kolo: 66076.10 km
Cvičení: 5525 h 40 min

Přátelé

?

Jak požádat o přátelství

wwwVerunka

Jak psát blog?

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Začínám?

06. 03. 2018

STOB klub. Stob - stop. Vždy mi tato zkratka evokovala zastavení čehosi a přitom by měla znamenat asi naprostý opak. A byť jsem zdá se na začátku podle kroku, který jsem si po nalogování odklikla a nechala poslat moc hezky barevný e-mail, který mi skončil ve spamové schránce, začínám přemýšlet o určité změně. Ano, není to moc hezké být při těle. Člověk se necítí. Nevypadá, jak by rád. Připadá si starší, ba až starý, a svým způsobem vysloužitý a použitý po dvou porodech, mnoha kilech nahoře a létech strávených jenom v domácnosti a srážením horeček, řešením kašiček, nákupem plíneček a probrečených nocí dětiček řešených ráno pořádnou čokoládou, později (chvála bohu) alespoň kávou, když už konečně skončilo kojení.

Léta plynou. Občas má člověk chuť něco změnit, ale... Proč? Jednak je neustále nějaký problém, nějaká horečka a nebo řešení. Ale hlavní otázka zní: Budu pak o něco šťastnější a nebo to bude jenom změna formy těla a život bude dál stejný? Myslím, že nejsilnější pohnutkou či nehnutkou k nezměně je smutek a samota. Takže změna otázky: Proč se snažit? Bude si pak člověk připadat alespoň o trochu méně sám? A tady vidím svůj hlavní problém v tom všem. Pokud se budu snažit, budu se snažit sama. A konečná otázka: Jak snadné je bojovat proti sobě, když je v tom člověk úplně sám?

Ale i tak jsem tady a to z jednoho drobného impulsu možného přerušení samoty. Ale opravdu Začínám? Možná. To ještě nevím. Možná si nechám poslat další hezky barevný e-mail, co mi nejdřív skončí ve spamové schránce a uvidíme. Možná až mě přejde současná chřipka a děti po druhé nemoci v momentálním pořadí budou moci znovu do školy a do školky. Možná už tento text je začátek. Kdo ví? Já ne. Jen to, že možná začínám a to možná je možná tím začátkem.

Hodnocení (6 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

06. 03. 2018 21:34
Vydrž děvče, víš už co chceš, jen si to ještě nepřipouštíš.
06. 03. 2018 21:26
Zdrhla, Muruiela i Nevzdavatse to napsaly moc hezky.

A nemyslím si, že bys tady byla s nějakým probléem oamocená. Vezmi si napřílad mě a zeleninovou výzvu z minulého týdne.
To bylo juchajících komentářů: Se zeleninou nemám problém. Zeleninu jím pravidelně. Zeleninu mám ráda. Zeleninu miluji. Jen Macatice tam úpěla: Cože, zelennu, v takovém množství, to jste si na mě vymysleli za trest...
Po týdnu jsm včera na svém blogu rezolutně prohlásila, že víc zeleniny než 350 g prostě nedám a hoovo. A co myslíš, že se objevilo v komentářích?
Samé: Já taky, já taky, já taky...
Až jsem si připadala jako v #MeToo.
A to jsem si myslela, že jsem jediná, komu zelenina nejede :-)
06. 03. 2018 21:15
Vítám tě na Stobu! Neváhej a začni hned, ne jen kvůli zdraví, ale i dětem. Uvidíš, že to bude super. Drž se!
06. 03. 2018 20:41
už jsem to někomu do komentáře psala, ale zopskuji to, protožré mi to přijdré výstižné: "Když je cíl, najde se i cesta" :-)
06. 03. 2018 19:24
Myslím, že minimálně tři důvody ke změně bych u Tebe našla - Tebe a Tvé dvě děti ;-)
06. 03. 2018 17:57
Tak šup, nehledej výmluvy proč zrovna teď nezačít ! A jaké to bude až zhubneš. Prostě začni a vše ostatní vyřešíš během cesty za lepším tělem, ve kterém se budeš cítit spokojená. Jo a nebudeš v tom sama, tady jsou vždy fajn lidičky kteří poradí a pomůžou :-).
06. 03. 2018 17:10
Tak šup do toho,tady jsou SUPER lidičky
06. 03. 2018 14:56
Tady nejsi sama -:)
06. 03. 2018 11:37
Když budeš chtít, tady sama nebudeš :-) ... jinak, důvodů pro to, proč začít hubnout, je spousta: v prvním případě vlastní zdraví, ať už současné nebo budoucí, pak to, že se budeš cítit lépe, může Ti to pomoct zvednout sebevědomí, když to dokážeš, a když uvidíš, jak ručička na váze pomaličku klesá, veř, že můžeš být i šťastnější :-) ... a jestli život bude dál stejný? ... to přece záleží hlavně na Tobě ... tak držím palce, ať se rozhodneš správně!
06. 03. 2018 10:01
souhlasím s děvčaty. já dnes ve svých letech lituju, že ZNOVU začínám až teď. Proč se snažit? no přeci pro sebe, pro své sebevědomí, pro svůj pocit spokojenosti, pro zlepšení své zdravotní kondice, pro upřímnou pochvalu od dětí, že mají šik maminku a neposledně proto, že "změna formy těla" ti určitě dopomůže k tomu, že současná negativní energie se změní na pozitivní a tím se změní i tvůj přístup k okolí. Smutek a samota budou fuč a určitě se dostaví štěstí. jsi mladá, život máš před sebou, tak bojuj. držím palce
06. 03. 2018 09:19
Tady na Stobu jsi dobře, tady sama nebudeš !!!!! Ale jinak v boji sama se sebou budeš vždycky jen ty !!!!!Už to , že jsi napsala tento blog znamená, že někdě v hluboko v tobě je touha něco změnit, tak to udělej !!!!!
06. 03. 2018 09:12
Nějak se začít musí. Tak proč ne tímto blogem, Ať se ti daří, dle tvých představ!

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři