TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 03. 02. 2015

Jak si nahrát profilovou fotku?

yvici

Sebekoučink

Váš nezaplacený cyklus byl automaticky zrušen dne 2. 9. 2016. Pro pokračování v Sebekoučinku si založte nový cyklus.

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 705
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 133198.03 km
Kolo: 66076.10 km
Cvičení: 5528 h 10 min

Přátelé

?

Jak požádat o přátelství

Lektoři

?

Jak si přidat lektora

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Nemám sílu znovu začít...

05. 10. 2015

Když jsem se před čtyřmi měsíci registrovala, věřila jsem, že to tentokrát už zvládnu. Jenže nezvládla. Začínala jsem tehdy na 106 kilo, shodila jsem 3,2 kila, ale teď jsem zas přibrala a mám 110 kilo. Jsem podruhé na své nejvyšší váze v životě.

Začínat znovu je těžší a těžší. Nejen proto, že čím déle nezdravě jím, tím jsem na to zvyklejší a je těžké se to přeučit, ale i kvůli tomu pocitu, že to tisíckrát nevyšlo, tak proč by teď mělo... 

Jenže jídlo je pro mě vážně obrovský problém, je to závislost a já už nějak nemám sílu bojovat, zápasit... Jsem zvyklá jíst obrovský množství jídla, navíc téměř výhradně nezdravého, moje tělo je zvyklé na obrovské dávky cukru, moje psychika je zvyklá, že každý problém "zajím"...

Můžu chtít sebevíc, můžu být jakkoli odhodlaná a snažit se sebeusilovněji, stejně vím, že přijde krize a bude rozně těžké se s ní vypořádat....

Navíc zjišťuju, že jsem na tom psychicky hůř, než jsem si myslela. V srpnu jsem nastoupila do práce na místo prodavačky ve večerce, ale po měsíci jsem musela odejít, protože jsem to nezvládala, psychicky jsem se hroutila, měla jsem šílený úzkosti. Fakt se bojím, co se mnou bude, zaměstnání nutně potřebuju, ale očividně nic nezvládnu...

No, co teď? Koncem září jsem si naplánovala, že zase začnu hubnout, ale nedaří se. Jediný krok, který jsem udělala je, že si aspoň všechno jídlo zapisuju. Jím průměrně 14 000 kJ denně - a to jím lépe, než normálně, takže ani nechci vědět, kolik jím, když se nehlídám ani trošku. Podle tabulek bych přitom měla jíst skoro dvakrát méně. 

Snažím se zas začít pořádně, ale nějak se v tom pořád jenom plácám.... Matka je navíc čím dál méně ochotna mi kupovat zdravé jídlo a když mám kolem sebe samé rohlíky, čokolády, sušenky a uzeniny, zatímco věci jako bílé jogurty, kvalitní maso, celozrnné pečivo a podobně vůbec, jde to prostě blbě.

Na jednu stranu to strašně moc chci změnit, na druhou stranu se v tom současným stavu cítím divně uvězněná..

Hodnocení (8 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

06. 10. 2015 14:42
Ahoj děvče,až si dáš do pořádku psyché,to je na tom to nejnejdůležitější, tak půjdou kilča dolů sama.Uvidíš.Ono se to řekne,že!!!! Souhlasím se vším,co tu už bylo řečeno.Nejdřív dušička .Moc Ti držím palce a jsem tady.
06. 10. 2015 13:55
Ahoj neznámá.Taky souhlasím s holkami.Možná si říkáš,že odborník ti nepomůže,já byla i na bandáži žaludku vůbec toho nelituji přesto jsem za čas bandáž přejedla a pomalu se vracela k staré váze(107 kg) takže musíš chtít ty! a bojovat.Když jsem narazila na tyto stránky a v kostce napsala svůj příběh,holky mě podpořily a za to jsem jim vděčná.Prostě boj na celý život.Moc ti držím palce a pokud budeš potřebovat ozvi se!!!!!!!!!!!
06. 10. 2015 11:33
Mám dojem, že už jsem Ti jednou na toto téma psala. Evidentně nejsi v pohodě a to je pak s hubnutím amen. A nejen s hubnutím. Znám to dobře, taky jsem se v tom plácala sama a myslela si, že to zvládnu. Někdy to ale fakt nejde. Mně pomohla návštěva (několik) psychoterapeuta a nejednalo se tenkrát ani o hubnutí. Byl jsem totálně na dně, nezdar střídal nezdar. Po několika sezeních (individuálních) jsem se pomocí rozhovorů o sobě dozvěděla spoustu věcí, které jsem si do té doby ani neuměla představit. Najednou mi došlo, že nejsem špatná, že mohu i spoustu věcí říct nahlas aniž bych se musela omlouvat a mít pocit viny. Najednou jsem viděla i své nejbližší z jiného úhlu. Pomohlo mi to uvědomit si svou cenu a u Tebe to bude podobné. Nepodceňuj se, protože určitě spoustu věcí umíš a znáš, jen se o tom bojíš i přemýšlet. Člověk je hrozná potvora, dokáže před sebou samým dobře utíkat. Najdi si nějakou poradnu, třeba pro rodinu a dítě nebo podobnou a uvidíš, že to půjde. Já jsem si našla "Poradna pro rodinu, manželství a mezilidské vztahy", jmenovalo se to dřív SPONTE. Třeba je u Tebe v okolí také něco podobného. Drž se, jsi mladá a je škoda promarnit šanci na štíhlejší a veselejší život. A od mámy se nedej brzdit. Ona Tvůj život žít nebude.
06. 10. 2015 11:26
Uz tím, ze si se s námi podelila o svých problémech a stavu tvé duse, je videt, ze s tím chces neco delat a ze ti tvuj stav vadí. To je první krok, dopredu. Nebudu opakovat co uz tu holky psaly, hubnutí je predevsím v hlave, pokud to tak není, nejde ani zhubnout. Zkus po malých kruckách, treba vynechat sladké, nebo snízit velikosti porcí, za to jíst casteji zeleninu. Nastavit si proste takové malé bodíky, co a jak zacnu a pomalu pridávat. Pokud budes potrebovat poradit, nebo povzbudit, a nebo se proste jenom vykecat, jsme tu pro tebe. Úzasná parta lidí, kterí i kdyz más neúspech, te neodstrcí, ale podrzí. Moc ti preju, abys nasla sílu se do toho dát a i kdyz te maminka nepodporí, dokázes to urcite i sama. Tesím se na tvoje "raporty" o malých úspesích. Uvidís, ze to pujde. Je to spojené i s tvým stavem duse, vím podle sebe, ze kdyz jsem zacala zapisovat do semaforku a váha sla dolu, bylo mi i o hodne lépe psychicky. Uz jenom ten pocit kdyz jsem sla spát a mohla si ríct, ze je zase jeden den, co jsem to dokázala mi delalo moc dobre. Kdyz jsem se ted nemohla delsí dobu sebrat, také mi nebylo dobre na dusi, ríkala jsem si, ze nic nedokázu, ze stojím za nic. Takze dobre vím jak ti je. Ale opravdu z vlastní zkusenosti vím, ze to jde dokázat a pak uz cloveku ani neprijde, ze se treba neprejídá. Telo i hlava si na to zvykne:-))))
06. 10. 2015 11:21
držím palce, určitě se i situace i ty stavy dají řešit. Pokud to sama nezvládáš a (řekněme že už je to delší doba, co se v tom plácáš), je asi opravdu nejlepším řešením najít si doktora, který bude léčit dušičku... Ono se lehko radí, ale ten krok musíš udělat ty sama. Přeju hodně sil!
06. 10. 2015 10:06
Taky myslím, že situace chce odbornou pomoc. Víš ono nejde "jen" o zhubnutí, ale taky potom tu vysněnou váhu udržet a to není vůbec jednoduché. ( Já se to dodnes nenaučila, ale přesto stále začínám znova). S pomocí to budeš mít jednodušší.
06. 10. 2015 09:42
Taky myslím, že by bylo dobré obrátit se na odbornou pomoc ... držím palce!
06. 10. 2015 09:36
První krok máš za sebou... přiznala problém sama sobě i nám. Teď jen pomaličku pokračovat dál, dělat malé změny a nechtít všechno najednou. Moc a moc ti držím pěstičky, aby se ti dařilo. Bude to těžké, ale s každým maličkým úspěchem ti bude lépe a lépe... myslím na tebe!
06. 10. 2015 08:58
Už ti holky všechno napsali. Hlavní je, že si problém uvědomuješ. Tak jen nezbývá držet palečky, ať to všechno zvládneš. Věřím, že se to brzy vyřeší, určitě!
05. 10. 2015 23:39
Ahojky, jmenuju se Míša je mi 28 let, před třemi lety jsem na tom byla úplně stejně. Vyhazov z práce, těžká deprese, byla jsem bez rodiny i přátel a hrozně osamělá... No a tak jsem se konečně dala do hubnutí starotvací váhu jsem měla +- stejnou... a teď ... mám dole víc jak 38 kg ... x krát jsem na cestě zakopla a vracela se zpět.. naposledy letos po krachu vztahu a delší nemoci... ale jsem tu a každý cm mínus, každé kilo, každá konfekční velikost to je to, co mě motivuje a vede dál. Věř tomu co chceš a dokážeš to.. Je nás tu x vyber si online kámošku (y) nebo kámoše a šup do boje. Zvládneš, to máš na to... Chce to si dát rozumný a hlavně reálný, cíl, který můžeš splnit. Takže nádech výdech, zítra je první den zbytku Tvého života, moc Ti fandím a věřím, že zvládneš vše co si budeš přát!!!!!!!!!!!!!!!!!!! PS: Měj se ráda, je to něco co jsem sama pochopila až nedávno, pracuj na sobě, rozvíjej se a bojuj !!!!!!!!!!!!!!!!!!
05. 10. 2015 22:48
Pokračuj dál, první krok už jsi udělala- svěřila ses v blogu a je vidět, že ti není jedno, co se s tebou děje.
Měj se ráda ! Když budeš sama sebe nenávidět, nic se ti nepodaří .....
05. 10. 2015 22:29
Držím ti moc a moc palce, aby jsi vše zvládla. Důležité je, že si ten problém uvedomujes a víš , že je potřeba s tím něco dělat. Souhlasím s Afrais, že je zapotřebí pomoc odborníka. Neboj se vyrazit za psychologem, s jeho pomocí to zvládnes. Duše se musí nejdřív uzdravit a pak už to půjde.
05. 10. 2015 21:08
Chce to dát si do pořádku duši...pak to zvládneš... držím ti pěsti.
05. 10. 2015 21:05
Devce, uz jsem ti to rikala a opakuju: hledej dal. S psychologem si musis sednout. Kdyz na sebe "neslysite" s jednim, hledej dal. S jidlem ti poradit muzu, ale tohle je na vetsi pomoc, aby se nektere veci zacaly resit. Vsechno zacina v hlave a dusi. Tu musime uzdravit a pak pujde mnohem snaz i to ostatni. Ceka te prace, to dobre vis, ale zvladnes ji. Jen hledej dal tu spravnou pomoc - a nekdy muze prijit az treba se tretim odbornikem, ktereho potkas.
05. 10. 2015 21:03
Kocenko, poslechni holky!! Ja na tom byla uplne stejne jako ty... Mela jsem psychicke problemy a resila je jidlem... Pak jsem se konecne dokopala k psychiatrovi a pod jeho vedenim a medikaci jsem se z toho za rok a pul relativne dostala a ted mi hubnuti jde... Drzim palecky!
05. 10. 2015 20:21
Děvčata ti už perfektně poradila. Nechci se opakovat, ale mám stejný názor, že nejdříve si uzdrav dušičku a pak se dej do toho. Nevzdávej to! Vždyť každé ztracené kilo nám přinese dvě kila radosti z toho, že jsme to dokázali. A napiš nám, jak se to daří!
05. 10. 2015 20:07
I já bych se přikláněla k tomu, abys vyhledala odbornou pomoc. I má známá se několikrát spálila,ale pak natrefila na skvělého lékaře. Asi bych teď neřešila hubnutí, ale snažila se vyřešit problém s úzkostmi. Já to podcenila a rozhodil se mi celý organismus. Psychika je pěkný prevít, pozor na to.Když jsem nechtěla skončit na antidepresivech, dalo mi hodně přemáhání vše zvládnout a dá se to. Prozatím si stanov menší cíle, které můžeš splnit.Úspěch tě posune o krůček dál.Raduj se z maličkostí. Vypovídej se ( mně pomáhá se vypovídat tady na Stobu - holky jsou skvělý a podpoří Tě). Škoda, že Tě matka nepodpoří, zkuste si třeba o svých problémech promluvit. Moc Ti přeju, abys vše zvládla a držím všechny palce!
05. 10. 2015 19:45
Voláš o pomoc - a my tě slyšíme - nepodceňuj dušičku, až zvládneš ji, zvládneš i tělo! Být tebou svěřím se jakémukoliv lékaři, kterému věřím /obvodní či jiný/ a on tě navede, kam se obrátit. Hlavně to neodkládej. Myslím na tebe, jsi tak mladá, máš vše krásné před sebou! Dej nám prosím vědět, jak postupuješ ve svém problému.
05. 10. 2015 19:42
Asi tady bylo už hodně řečeno. Určitě vyhledej psychologickou pomoc! Pokud jsi nebyla spokojená s předcházejícím psychologem, vyhledej jiného. Musíš si dát do pořádku dušičku a potom teprve tělo. Dokud budeš mít úzkosti, tak ti hubnutí půjde těžko. Pro začátek si dej jen dílčí úkoly-např, dodržet množství tekutin a zeleniny. Začni chodit na procházky. To vše zvládneš zcela bez finančního zatížení. Zajdi si k praktickému lékaři, ať ti dá doporučení do obezitologické poradny.Ta je placená pojišťovnou. Nevzdávej to!!! Piš, kdykoliv budeš potřebovat, my tě v tom nenecháme:-).
05. 10. 2015 19:29
Držím palce, ať zvládneš boj sama se sebou. Určitě hledej psychologa, kamarádka se trefila až po několika pokusech na Dr., se kterou si opravdu rozumí. Kamarádka je obézní a kila si vypěstovala zajidanim veškerého stresu, včetně problémů s matkou . Teď už asi 3 měsíce chodí na terapie a zatím vůbec neřeší tloušťku, ale její "duši". Teprve až se trochu srovná sama se sebou, s matkou i se svým partnerem, vyřeší problémy v práci, pak teprve budou společně premýšlet, jak na kila.
05. 10. 2015 19:04
Ahoj, i já si myslím, že potřebuješ odbornou pomoc. Děvčata mají pravdu. Já chodím k nutriční terapeutce v naší nemocnici, je součástí dietologické poradny, když je problém tak pacienta pošle k lékaři. Já chodím jen k ní, protože jsem " vzorná" jak říká.Platila jsem jen první návštěvu 300 Kč a teď to platí pojišťovna. Jinak vše začíná v hlavě, když to zvládneš tak můžeš i sama jíst lépe a jsou i cenově dostupné potraviny, které jsou zdravější. Když zařadíš více zeleniny a pohyb tak to bude o hodně lepší. Stačí když začneš chodit na procházky, vyčistíš si hlavu a nic to nestojí. Moc ti držím palce a máš tady nás. My tě podpoříme a třeba časem zlomíš i mamku.
05. 10. 2015 18:56
Škoda, že tě máma nepodporuje :-(. A jak je na tom s váhou ona? Také má nadváhu? Pokud ano, tak by jste se mohly domluvit na vzájemném hubnutí, pak by třeba nebyly ani ty lákadla a jak se říkæ ve dvou se to lépe tæhne :-). Bohužel psychika má na hubnutí taky podíl, měla by jsi to co tě trápí vyřešit a pak také při prvním neúspěchu hned rušit cyklus s tím, že to stejně nemá cenu. Neboj nikdo z nás není dokonalý a stane se , že si zaprasí, ale je si toho vědom a druhý den se vrátí ke správnému jídelníčku. Držím palečky ať vše brzy vyřešíš a dáš se do úspěšného boje :-)!
05. 10. 2015 18:35
Tak pak tady máš nás...jestli bydlí některá z nás poblíž tebe, určitě se s tebou ráda setká a podpoří tě......musíš se holka ,,sebrat"...najít si a vydržet v práci a jak píše Stefanie...pak budou i penízky na zdravé papaní!!! hele některá z nás je tady kdykoliv během dne...pusť se do toho, věř si a když budeš potřebovat, tak hned piš a my tě aspoň na dálku podržíme!!!!!! Dokážeš to, jen si věř.....dej si menší cíl a pak se odměň...pak další....a až sem dáš příští léto fotky, tak budem všechny čubrně !!!!!!
05. 10. 2015 18:33
Přidám se ke Stefanii - najdi jiného psychologa. Neřeš váhu, vyřeš nejdřív proč máš úzkosti, proč nevydržíš v práci. Až bude tohle v pořádku, půjde i hubnutí.
Mám několik známých, kteří vyzkoušeli několik psychologů nebo terapeutů, než to "klaplo". Chce to hledat, dát na doporučení, najít si reference na netu apod.

Držím palce!
05. 10. 2015 18:18
Nevzdám. :)
05. 10. 2015 18:13
Rozumím tomu, že když máš 1 špatnou zkušenost , tak si ztratila důvěru, ale možná to nebyl ten pravý.... Když seš ne těchto stránkách , tak chceš na sobě pracovat - nevzdávej to.
05. 10. 2015 18:00
Děkuju moc.

K psychologovi jsem chodila, ale bylo to úplně k ničemu.
05. 10. 2015 17:59
ahoj, nejsem odborník ber to jen jako přátelskou radu, ale souhlasím se Sanyz - poradit k psychologovi, psychoterapeutovi - popisuješ úzkost, přejídání, zajídání stresu jídlem. Myslím, že najít odborníka ke kterému budeš mít důvěru by ti pomohlo. Když budeš v pohodě , najdeš si práci a můžeš si sama nakupovat jídlo které chceš. Vše souvisí se vším. Moc ti držím palce ať se ti daří, drž se !!!!
05. 10. 2015 17:47
Jenže kam poradit? Doktorům je to jedno, ti mi možná řeknou ty obecné zásady (které znám), ale jinak nic. A na výživového poradce nemám peníze.

Mluvit o tom s matkou bohužel opravdu nemá cenu.. Ona to ví dobře a když se jakkoli zmíním, řekne jen, že tohle tu už bylo tolikrát.

Musím si poradit sama, nic jiného asi nezbývá. Třeba to náhodou a zázrakem příště vyjde..

05. 10. 2015 17:39
Děvčátko zlaté...asi bych to už nezkoušela sama a zašla bych se někam poradit........už jenom kvůli svému zdravíčku! Moc ti držím palce a moc ti přeju, ať to zvládneš!!! Kdybys byla mojí dcerou, určitě bych tě podpořila...každá máma je jiná...zkus si s ní promluvit, že tě to moc trápí, třeba to jen neví????

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři