TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 03. 02. 2015

Jak si nahrát profilovou fotku?

yvici

Sebekoučink

Váš nezaplacený cyklus byl automaticky zrušen dne 2. 9. 2016. Pro pokračování v Sebekoučinku si založte nový cyklus.

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 705
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 133203.69 km
Kolo: 66076.10 km
Cvičení: 5528 h 19 min

Přátelé

?

Jak požádat o přátelství

Lektoři

?

Jak si přidat lektora

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Přemýšlím

02. 09. 2016

Přemýšlím o tom, že se nakonec pustím do Mačingový.

Vím, že mnozí jsou na to jméno přímo alergičtí, sama jsem byla proti, ale když jsem si přečetla knihu a zamyslela se racionálně, připadá mi to jako docela dobrý způsob, jak se zase odpíchnout. Mně po psychické stránce hrozně moc pomáhá mít stanovený jídelníček, ideálně nějaký ozkoušený - jsem plánovací typ, miluju odškrtávat si splněná políčka jet podle různých programů. Tohle by mě bavilo a věřím, že po těch čtyřech týdnech bych už na normální stravu najela dobře.

 

Spousta lidí říká, že se dostaví jojo efekt, ale připadá mi to jako nesmysl. Spíš to mnozí špatně chápou - lidé, co jedí jen ta tři jídla denně a mají příjem kolem 4000 kj denně samozřejmě mají špatnou zkušenost, ale dělají přesně opak toho, co Mačingová radí - až 7 jídel denně a nesnižovat příjem.

Dala jsem si na zkoušku její jídelníček do kalorických tabulek a vychází mi 7000-8000 kJ a vyvážený poměr makroživin, takže myslím, že by to mohlo být dobré.

 

Ale stejně váhám. Co myslíte vy?

Zase jsem totiž zajela do starých kolejí, jsem na 128 kg. Jak říkám, tu Mačingovou bych chtěla hlavně kvůli psychice, prostě vím, že podobné plány na mě fungují. Ideální by bylo mít jídelníček od poradce, ale na to nemám peníze...

 

Samozřejmě přidám sport, každodenní chůzi a posilování hlavně core.

 

Zajímaly by mě ale vaše objektivní (!) a raiconální (!) názory na tu Mačingovou? Uvítala bych hlavně konkrétní připomínky, ne "podle mě je to nevyvážené", ale "chybí tam XY".

 

Mám za sebou opravdu hodně čtení různých zkušeností a dobré převažují, spousta lidí to jede opakovaně. Ale (z takzvané čtvrté ruky) jsem se setkala i s tím, že někdo prý skončil na JIPce... Tím se nechci nechat ovlivnit, když nevím, zda dělal vše tak, jak Mačingová doporučuje a nejedl půlku svého bazálu.

 

V každém případě dám vědět, jak jsem se rozhodla a pokud se do toho pustím, budu si tu vést mačingovský deník :)

 

Budu moc ráda za všechny komentáře.

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři