TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 16. 01. 2011

Jak si nahrát profilovou fotku?

zuza129

Sebekoučink

Váš cyklus již skončil. Pro pokračování v Sebekoučinku si založte nový cyklus.

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 3418
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 133162.34 km
Kolo: 66076.10 km
Cvičení: 5525 h 40 min

Přátelé

?

Jak požádat o přátelství

zuza129

Jak psát blog?

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Hubnutí po porodu - Úvod - O mně a mých cílech

01. 09. 2014

Zdravím všechny stobaře. Jmenuji se Zuzka a dnes začínám 6-tý týden z celkového 12-ti týdenního cyklu hubnutí tady na internetu.

Když se podíváte na moje blogy, zjistíte, že na stránkách STOBklubu nehubnu poprvé. Opět věřím, že mi STOBklub pomůže zdravěji jíst, motivovat se k pohybua nakonec mě dovede ke snížení mé váhy.

A co se událo od mého posledního blogu?

  • Koncem května se nám mělo narodit první dítě. V dubnu a začátkem května jsem trpěla typickými těhotenskými obtížemi spojenými s 9-tým měsícem, užila jsem si poslíčky, nateklých nohou a moje váha dosahovala astronomických 90 kg.
  • Ta váha mě docela štvala, protože jsem vůbec nejedla sladké a jedla jsem poměrně zdravě, ale je pravda, že porce jsem měla trochu větší.Avšak večerní vyjídaní lednice nebo podobné věci jsem neznala. Dokonce jsem 14dní v kuse balila věci, protože jsme se stěhovali do nového bytu, i tak jsem přibírala dál....
  • Hned na začátku května jsem šla na prohlídku k mému doktorovi a skončila jsem v nemocnici, kde mi řekli, že náš syn bude mít jen 2 600 g. Doktoři to svými přístroji odhadli přesně a v 37. týdnu se nám narodil zdravý syn Jakub. Náš uzlíček štěstí měl 47 cm a v našem náručí se zdál tak drobounký.
  • V porodnici jsem nechala pouze 5 kg. Do srpna jsem zhubla jen další dvě kila, takže jsem se rozhodla znovu začít dodržovat Sebekoučink na STOBklubu.


Jaký je můj hlavní cíl?

  • Hlavním cílem je v 12 týdenním cyklu zhubnout 10 kg.


Jaké nové cíle si dnes dám a proč?

  • Na začátku 6-tého týdne jsem snížila váhu z 83 kg na dnešních 79,7 kg. 
  • V dalších týdnech je potřeba více zabrat. Přemýšlela jsem nad semafory, které nesvítili v posledních týdnech vždy zeleně. Uvědomila jsem si, že mám rezervy v několika oblastech, a proto jsem si nově ode dneška zvolila další cíle:
1) Nový cíl: Každý den sníst jogurt nebo tvarohový dezert 

Podle semaforu mám skoro každý den málo bílkovin, je potřeba s tím něco dělat.

2) Nový cíl: Během následujících 2 týdnů sníst aspoň 200 g zeleniny každý den. 

Nevím jak vy, ale pro mě je docela obtížné sníst potřebných 300 g zeleniny, pokud zelenina není součásti oběda. 

3) Nový cíl: V následujících 2 týdnech sladit jen půl lžičkou cukru. 

- Dodnes jsem si sladila kávu nebo caro lžičkou cukru (cca 5g), takže nejprve snížím slazení na půl a poté chci slazení zrušit úplně.

4) Nový cíl: Každý druhý pracovní den „spálit“ na našem novém běžeckém pásu alespoň 1200 KJ. Což je asi hodina rychlejší chůze na naší “běhně“

Mám málo pohybu. A lítání kolem syna se nepočítá J Jelikož jsem měla porod císařským řezem a někdy mě ještě jizva bolí, musím zvolit trochu menší sportovní zátěž. 

5) Nový cíl: Je potřeba si najít aspoň deset minut na svačinku a v klidu ji sníst.

- Někdy zapomenu svačit, protože se starám o Kubíka. Než ho přebalím, nakrmím, pohraju si s ním a on pak usne, tak je půl dne pryč. Někdy se přistihnu, že Kubíka pozoruji,jak si hraje a rozplývám se nad ním, zatím co bych si mohla sníst tu svačinku J

 A co vy? Máte také podobné cíle a jak vám jde dodržování Sebekoučinku po prvních 4-6 týdnech od začátku?

Hodnocení (3 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

05. 09. 2014 21:16
Přeji příjemné ztrácení přebytečných kil a moc gratuluji k narození zdravého synka!!!Určitě ti ro půjde,protože plán máš výborný. S tou zeleninou to určitě půjde. Přidávej si postupně množství. Já jsem vždy tvrdila, že nemůžu větší množství syrové zeleniny a teď sním klidně k sváče 250 g syrové okurky nebo kedlubny a zeleninu jím vlastně ke každému jídlu. Určitě se to vyplatí, nemám hlad a cítím se výborně!
02. 09. 2014 10:31
Hezký plán :-) ... držím palce, ať se Ti daří! ... a nad miminkem se klidně rozplývej dál, je to to nejkrásnější na světě! Přeju Kubíkovi hodně zdraví a štěstí do života a Tobě poslušnou želvičku! :-)
02. 09. 2014 08:31
Děkuji za pozitivní reakce :-)
02. 09. 2014 08:03
Také držím palce ať se daří. Já dneškem začínám také 6-tý týden. Ale v podstatě jsem začala před dvěma týdny :-). Svoje těhotenská kila si "pěstuju" už dva roky. Teprve před dvěma týdny jsem se rozhodla (po shlédnutí fotky, kdy jsem netušila, že jsem focená :-) ), že s tím musím něco udělat a ta strašná fotka je opravdu dobrá motivace :-). Přeji ať se Vám podaří s těhotenskými kily zatočit :-)
01. 09. 2014 23:01
Držím palce, ať to vyjde. Dala jsem si teď nový cyklus a uvidím, jak to půjde. Synkovi bude 7 měsíců a už je nejvyšší čas začít něco dělat s těhotenskými kily. I když nejsou jenom po těhotenství, v porodnici jsem nechala 10kg a 2 už mám zpět. Tak s chutí do toho, tvůj plán je inspirující.
01. 09. 2014 21:22
Plán máte dobrý - přeji ať vychází!:-)

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři