TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 16. 01. 2011

Jak si nahrát profilovou fotku?

zuza129

Sebekoučink

Váš cyklus již skončil. Pro pokračování v Sebekoučinku si založte nový cyklus.

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 3418
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 133156.14 km
Kolo: 66076.10 km
Cvičení: 5525 h 40 min

Přátelé

?

Jak požádat o přátelství

zuza129

Jak psát blog?

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Jak 4 týdny nehubnu

09. 12. 2014

Zdravím všechny v předvánočním čase. 

Poslední 4 týdny jsem nepoužívala sebekoučink a nesportovala jsem, a to z důvodu nemoci. 

Prvních asi 14 dní jsem byla nemocná a na nějaké zapisování jsem moc nemyslela. Pravidelné sportování jsem odložila s tím, že začnu zas až budu zdravá.
Ještě horší byla ale situace dalších 14 dní. Kdy onemocněl Kubík, který to pravděpodobně chytl ode mě. A jelikož skoro 7-mi měsíční miminko si se zánětem průdušek neumí poradit jako já, skončil s dušnosti na JIP v nemocnici. 
Nemusím vám psát jaké nervy to byli. I když oproti jiným miminkům na JIP měl "jen" zánět průdušek, bála jsem se o něj. Každý večer, co nebyl ve své postýlce, jsem smutně koukala a těšila jsem se, až ho převezou na normální dětské oddělení. Na JIP nakonec strávil 4 dny a další 3 dny na normálním pokoji, kde už jsem s ním mohla být 24h denně. Potom se léčil doma s antibiotiky. 

Při pobytu v nemocnici jsem pak zjistila ještě další věc, jíst jen 3 x denně a klasické nemocniční jídlo mi moc dobře nedělalo. Ale to není asi pro nikoho překvapení a možná za to mohly spíš nervy.
Snídaně sice byla docela zdravá, např. 2 rohlíky, k tomu 2 kostičky másla 10g a 2 a půl plátku eidamu nebo šunky (ano tu půlku tam asi museli narvat podle tabulek, jinak jsem to nepochopila, proč ji tam dávali nebo nedali celý jeden plátek). Takže stačilo z půlky udělat snídaní a z druhé svačinku. 
Ale ty obědy teda nic moc. Vždycky jsem z nich měla těžko na žaludku. Ať už to byla koprovka s bramborem a masem nebo kedluben s bramborem a masem. Překvapivě vše přesolené (což muselo být pro normální lidi turbo solené, když já podle manžela solím hodně a zdálo se mi to přesolené). A to to dostávaly i ty větší děti.
Co mě však dostalo, to byly večeře. Kde jste dostali dva plátky chleba a k tomu pomazánky. Napadlo by vás si udělat pomazánku z tvarohu a čalamády? Mě ně, ale nějakého člověka, co vymýšlí nemocniční jídlo jo. Nemusím dodávat, že to bylo kyselé a nic moc :-)
Samozřejmě jsem to snědla, ale říkám si, že se ani nedivím těm pacientům, že často skoro nejí, když je to takové divné

V tomto 4 týdenním období jsem skoro nezapisovala a vůbec necvičila, ale snažila jsem se aspoň nepřejídat. Výsledkem bylo pro mě potěšující zjištění, že mi váha zůstala stejná nebo klesala. Celkově za 4 týdny klesla o 1,1 kg. Což u mě, která při stresu přibírá, je prostě úspěch.

V oblasti stravování mi tak přišlo pozitivní, že i když jsem byla ve stresu, tak jsem se nepřejídala, automaticky jedla i bez sebekoučinku a vážení střídmě a docela zdravě. Ale i tak znovu najíždím na pravidelné zapisování, protože mi do cíle zbývá shodit 2,5 kg a už mám na to jen 5 týdnu.

Tak vzhůru znovu datlovat gramáže a zase začít hýbat se. 
Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

09. 12. 2014 19:39
Už jste s mimčem doma a to je super - teď můžete najet na správný jídelníček a na nemocniční jídlo rychle zapomenout:-)
09. 12. 2014 17:38
Dekuji.
09. 12. 2014 11:34
Hlavně ať jsi zdravá :-).
09. 12. 2014 09:44
Hlavně, že už jste doma a zdraví! :-) ... držím palce, ať se Vám daří!

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři