TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 15. 09. 2011

Jak si nahrát profilovou fotku?

zuzik721

Původní Sebekoučink

0 %
0 kg 10 kg

Již zhubnuto: 0 kg

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 21459
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 133256.07 km
Kolo: 66076.10 km
Cvičení: 5531 h 10 min

Přátelé

zuzik721

Jak psát blog?

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Zázračný len

17. 06. 2013

 

 Zázračný len – zdraví

 

 

 „Nechť jídlo je vaším lékem a lék vašípotravou.“

Jedenz nejdůležitějších a dalekosáhlých medicínských objevů dvacátého století udělala v roce 1951 německá biochemička Dr. Johanna Budwig, patřící mezi přední evropské autority v oblasti tuků a výživy. Tato drobná vitální žena byla sedmkrát nominována na Nobelovu cenu, kterou ovšem v rámci „vyšších nezadatelných zájmů“ farmaceutického lobby nikdy nedostala. Využívala svoumetodu k úspěšné léčbě pacientů s mezními případy rakoviny a lidí postižených vážnými srdečními chorobami, artritidou a dalšími onemocněními, poté, když je konvenční lékařská věda označila za beznadějné případy. Použité metody přitom jsou tak jednoduché, že je může s dobrými výsledky použít kterákoliv žena v domácnosti, bez jakéhokoli odborného zaškolení. Ve skutečnosti se lidé s vážnými chorobami k úžasu konvenčních lékařů vyléčí sami. Nicméně, navzdory zdánlivé prostotě zmíněných objevů, Dr. Budwig odhalila nejen hluboké souvislosti přispívající k harmonické činnosti lidského těla, ale i úzký vztah člověka k samotnému kosmu.

Celý svůj život sloužila lidem a konzultace poskytovala do velmi vysokého věku.Zemřela v r. 2003 ve věku 99 let.

Dr. Budwig pečlivě studovala vzorky krve svých pacientů a hledala nějakou souvztažnost mezi její kvalitou u nemocných a zdravých lidí. Po prostudování tisíců krevních vzorků objevila rozdíl spočívající v tom, že zdraví lidé mají v krvi vyšší obsah tuků řady Omega – 3, než nemocní. Omega – 3 patří mezi základní mastné kyseliny, EFA, nezbytné pro správnou činnost organizmu. Začala tedy hledat nejlepší způsob, jak získat tuky Omega – 3, které by se vhodně rozpouštěly v lidském organizmu. Nakonec po mnoha experimentech zjistila, že nejbohatším zdrojem tuků typu Omega– 3 jsou droboučká semínka lnu. Avšak jako dostatečně neporušený, aby skutečněprospíval lidskému zdraví, se ukázal jen lněný olej chráněný před teplem aoxidací, vyvolanou kyslíkem a světlem. Nesprávně získávané a skladované oleje rychle zažluknou, a pak našemu zdraví naopak škodí. Po dalším výzkumu Dr. Budwigdospěla k šokujícímu závěru, že příčinou obrovské většiny současných chronických onemocnění je nesprávný způsob hromadného zpracovávání potravin a olejů a jejich mizerná výživná hodnota, stejně tak, jako celosvětové užívání nebezpečných pesticidů, které kontaminují potravu a eliminují elektrony, kteréjsou v ní obsaženy.

Na základě těchto pozorování začala Dr. Budwig léčit své pacienty podáváním stravy, již tvoří kombinace vysoce kvalitního lněného oleje bohatého na tuky Omega – 3 a tvarohu, obsahujícího velmi kvalitní bílkovinu. Důvod k mísení oleje s proteiny spočívá v tom, žejejich kombinace s olejem umožňuje rozpouštění tuku ve vodě, takže je tělem absorbován rychleji. Takto upravený může prostoupit i do nejmenších kapilár, rozpustit jakýkoli nevhodný tuk a pročistit žíly a tepny.

To mimo jiné posiluje srdce,likviduje tumory a léčí artritidu. Zní to možná poněkud přehnaně, ale je toopravdu funkční.

 

Dr.Budwig často pracovala s na smrt nemocnými pacienty, z nichž některým, podle názoru konvenčních odborníků, zbývaly už jen hodiny života. Podávala jim směs oleje a proteinu a organické potraviny. Kúru provázelo cvičení, pobyt na čerstvém vzduchu. K vyléčení „beznadějných případů“ využívala i léčivou moc Slunce. Zlepšení se často dostavilo během několika dnů.

Cituji z jedné z jejích knih:„Nezřídka vezmu velmi nemocného rakovinového pacienta z nemocnice, kde říkají,že mu zbývá už jen několik málo dnů nebo možná jen pár hodin života, a většinou mám velmi dobré výsledky. Úplně první, co mi tito pacienti a jejich rodinní příslušníci říkávají je, že v nemocnici už nemohli močit nebo produkovat stolici. Trpěli kašlem, aniž by byli schopni vykašlávat hlen. Prostě – všechno bylo zablokováno. Velmi je povzbudilo, když všechny tyto symptomy náhle zmizely. Dosáhli jsme toho pomocí povrchově aktivních tuků s nadbytkem elektronů, které opět uvedly do chodu řadu životně důležitých funkcí, takže se nemocní bezprostředně poté začali cítit mnohem lépe. Je tedy nutné položit si otázku, jak je tato nenadálá změna vůbec možná. Má to co dělat s reakčním modelem a charakteristickou činností elektronů, k nimž se dostaneme později. V posledních dvou letech jsem se tomu hodně věnovala. Jeden zastánce mé práce žijící v Paříži mi napsal jak je úžasné, že jsem vypátrala, že původním rodištěm elektronů v semínkovém oleji je Slunce. V tom jsou ty spojitosti!“

Léčby Dr. Budwig jsou výborně zdokumentované a skvěle obstály při zkouškách opozičním konvenčním lékařským establishmentem. Mnoho vynikajících lékařů a odborníků na výživu dnes kráčí vjejích šlépějích. Také já jsem si velmi oblíbil její přístup, protože Dr.Budwig není jen brilantní vědec a výzkumník, ale také vysoce oduševnělý idealista, přistupující k věci i z filozofického a duchovního hlediska.

Mezi významné aspekty díla Dr.Budwig patří objev či spíše znovuobjevení úzkého vztahu lidského těla k Slunci.

Při správné rovnováze tuků a proteinů má tělo magnetické pole, které doslova přitahuje fotony obsažené ve slunečních paprscích a umožňuje tak vstup léčivým silám Slunce. Vyzkoušel jsem metodu Dr. Budwig pro všeobecné vylepšení zdraví nejprve sám na sobě a byl jsem ohromen. Za méně než tři dny, přesně jak říká, jsem pocítil neuvěřitelné zlepšení v mnohých oblastech, že by jeho popis na tomto místě byl příliš dlouhý. Pak jsem to doporučil několika známým, a ti, kteří to vzali vážně,udělali podobné zkušenosti jako já. Všichni jsme získali pocit zvýšené všeobecné pohody, lehkosti, příliv energie a zlepšení krevního oběhu. Venku jsem pociťoval léčivou moc Slunce, které laskalo mou pokožku úplně jinak, než dosud. Mimo to jsem se po dalším týdnu či čtrnácti dnech cítil stále lépe. Staré bolesti odcházely, má pleť se čistila a byl jsem schopen dělat svou práci mnohem lépe.

Jedna známá se přitom cítilat ak dobře, že to začala dávat svým dětem a říkala, že ihned uviděla změny na jejich pleti. Zatímco mluvila, pozoroval jsem, že i její vlastní pleť měla více barvy a byla jakoby zářící. A to asi jen dva dny poté, kdy začala brát olejo-proteinovou kombinaci. MUDr. Robert Willner, Ph.D. (autor knihy „TheCancer Solution")

 



Olej z lněných semínek a tvaroh

Směs předepisovaná Dr. J.Budwig jako dieta při rakovině, artritidě, roztroušené skleróze, lupence,ekzémech, trudovitosti, ... Mnohokrát na Nobelovu cenu navržená lékařka říká,že tato základní výživná kombinace skutečně zajistí prevenci a pomáhá těluvyléčit rakovinu!

Receptdle Dr. Johanny Budwig

(dávka pro ustálený stav nebo kozdravení, viz níže)

6PL cottage cheese nebo tučného tvarohu (Tuky se stanou ve vodě rozpustné jen tehdy, pokud se sloučí s

bílkovinami,čímž se zvýší jejich vstřebatelnost.),

3PL lněného oleje – panenský, za studena lisovaný (spolu s tvarohem mixujeme30-60 sec., až do homogenní

konzistence)a poté přidáme

2PL čerstvě semletých lněných semínek (mleté v mlýnku na mák, nebo v mixéru, alemax. 6-10 sekund)

Posemletí se musí semínka do 10 min. zkonzumovat (oxidace tuků).

Při mixování přidat tolik vody, aby měla směs krémovou konzistenci a špetku kajenského pepře.

Volitelné troška česneku troška červeného pepře, troška šampaňského vína

Vše umixujte na velmi jemnou pastu. Jezte to denně.

Další vhodné doplňky kůry se lněným semínkem

Můžeme obohatit lžičkou medu, malinami, borůvkami, jahodami, broskvemi, jablkami (ale jen čerstvými, maxim. mraženými, v žádném případě kompoty), a nakonec např.vlašskými ořechy (ne arašídy!!!). Je nevyhnutné nezapomínat na dostatečný, nevšak nucený příjem tekutin.

Pozn.:PL = polévková lžíce

Poznámka Praxe i výzkum ukazují, že nejefektivnější je základní poměr zhruba 1:3, tedy 1 díl oleje na 3 díly tvarohu. Objem tuku v tvarohu má být nad 10%. Používá-li se nízkotučný tvaroh, léčivý efekt jemenší.

Při léčení těžce nemocných je vhodné začít první týden či 10 dnů s poměrem 1:1, a pak další týden nebo 10 dnů1:2 a po stejné době dávku ustálit na 1:3.

Od počátku užívání buďte co nejvíce na sluníčku, ne nutně na přímém, ale spíš pod stromem.

Z praxe vyplývá, že vlnová délka slunečního světla pronikajícího listy zbarvenými chlorofylem urychluje léčení. (Koumáci už vymysleli „zelené“ lampy, které mají víceméně stejnou vlnovou délku jako sluneční světlo po průchodu listím. I toto světlo samo osobě lidem dost pomáhá, i když vyléčení nezajistí.)

Poměr 1:1, 1:2 a 1:3 se doporučuje proto, že v posledních 50 letech se značně změnila strava. Dnes pojídáme spoustu svinstva - na způsob margarínu (hydrogenované a „přenesené“tuky)- které už jsou ve

všem,včetně zmrzliny a nápojů atd. Takže je třeba nejdříve potlačit v těle nasbírané nečistoty a trochu srovnat rovnováhu, proto je zprvu třeba použít spoustu omega-3.

Vtip je v tom, že omega-3 jsouklíčem k využití dalších mastných kyselin v těle.

Bez omega-3 jsou ostatní mastnékyseliny k ničemu.

Ze závěrů posledních výzkumů olejů a mastnot zřetelně vyplývá, že k životu potřebný poměr mastných kyselin vnás je 1:1. Lněný olej nabízený za nekřesťanské peníze v želatinových tobolkáchje nevhodný – je ho málo a tělo v nepřítomnosti síry nemůže olej rozložit na vevodě rozpustnou formu, takže spíše škodí, než léčí.

DIETA S LNĚNÝM OLEJEM

Původní dietu s olejem zlněných semen sestavila Dr. J. Budwig již v roce 1951. V roce 1990 ji znovupřezkoumal MUDr. Dan C. Roehm, FACP (onkolog a bývalý kardiolog), kterýpak ve své zprávě napsal:

„Tato sestava představuje daleko nejúspěšnější protirakovinnou dietu na světě.“

Dr. Budwig vždy říkala, že jejídieta nabízí obojí: prevenci i léčbu.

Nedostatek linolových kyselin[běžný při našem způsobu stravování] je odpovědný za produkci oxidázy, která indukuje růst rakovinových nádorů a stává se příčinou mnoha dalších chronických onemocnění. Prospěšné fermenty jsou ničeny teplem nebo přehřátím zničenými tukyv potravě, nitráty užívanými při konzervování masa, atd.

Teorie říká, že využitíkyslíku v organismu může být stimulováno proteinovou směsí obsahující síru, kteráumožňuje rozpouštění tuků ve vodě. Síra je obsažena v sýru, ořechu,cibulovité zelenině, jako například pórku, pažitce, cibuli a česneku, ale zejména v tvarohu.

Fermenty buněčného dýchání jsoutěsně spjaty s vysoce nenasycenými mastnými kyselinami, které jsou tedy nezbytné k řádnému okysličování.

Základní předpoklad je užívání nerafinovaných, za studena lisovaných olejů s vysokým obsahem kyseliny linolové, například z lněného semínka, slunečnice, máku, vlašského ořechu i obilí.

Tyto oleje by ale měly být konzumovány společně s potravinami obsahujícími vhodné proteiny, jinak mají OPAČNÝ ÚČINEK a způsobí více zla než užitku.



Hodnocení (5 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

18. 06. 2013 15:31
Zajímavý článek. Semínka používám drcená do jogurty. Lněný olej určitě koupím a vyzkouším. Díky :-)))
18. 06. 2013 15:25
Libuško, tak to je super :-))
18. 06. 2013 15:22
Včera jsme to s manželem vyzkoušeli a zdá se, že natrvalo zařadili do našeho jídelníčku. Chutná výborně.
17. 06. 2013 09:26
Velmi zajímavé, urcite kupím lnený olej a zacnu pouzívat. Do ted jsem mela jenom olivový a slunecnicový.
16. 06. 2013 22:13
Jo, lněný olej dávám do zeleninových salátů už nějakou dobu - i chuťově mi vyhovuje víc než olivový.
(Ovšem o pozitivní účinky červené řepy z minulé citace zůstanu ochuzena; u nás ji ve školní jídelně sice nedělali, poprvé jsem ji ochutnala někdy loni - a myslím, že nikdy víc.)
16. 06. 2013 12:51
Článek znám, tak 2-3x denně snídám tvaroh s nadrceným lněným semínkem a čerstvou bazalkou, je to mňamka :-)
16. 06. 2013 08:35
Díky za zajímavý článek...jednoduchá a levná věc a přitom takový zázrak:)
16. 06. 2013 07:33
MLeté lněné semínko znám a používám, ale v této kombinaci ne, díky za inspiraci
15. 06. 2013 23:33
Správně... Není na světě bylina, která by na něco nebyla :-))
15. 06. 2013 23:14
Podle mě je to lék na všechno :D kdejaký oděrek či bolinko potřu a je klid :)
15. 06. 2013 23:03
Hani, určitě. Mamině dávám mast z konopí na koleno ( samozřejmě ne z lékárny :-D ) a opravdu jí to pomáhá a jak se bránila...
15. 06. 2013 22:56
Ne, že bych byla feťák :D a hájila zde travičku, ale jako lék ji shledávám velice užitečnou.
15. 06. 2013 22:55
Protože by farmaceutické firmy neměly co žrát :-D, tkoskubova. Vše co funguje a je jednoduché, je také finančně nenáročné a nejsou z toho peníze. Je to jak s marihuanou při léčbě těžkých nemocí, každý by to mohl mít na zahradě bo je to nenáročné na pěstování, ale nešly by z toho peníze, tak stát z toho udělá protizákonnou věc :(
15. 06. 2013 22:52
Lněná semínka kupuji v drogerii-
15. 06. 2013 22:48
Proč se to tedy nevyužívá v medicině?
15. 06. 2013 22:14
Len mám nejradši na oblečení, v létě chladí. Sice se silně mačká, ale to se nedá nic dělat ... A když se řekne len, automaticky si představím krtečka a kalhotky :-))) a vůbec ne olej :-)))
15. 06. 2013 21:57
Za zkoušku to stojí :-) tvaroh i len ráda ikdyž olej jsem ještě neměla :)
15. 06. 2013 17:52
To jsou ale zajímavosti :-)
15. 06. 2013 17:16
Ahoj, zajímavý článek, zbytek jsem dočetla Na Dr.Budwig, díky za prima tip :-)))

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři