TOPlist
Sledujte nás:

Je podzim ideálním obdobím pro vaše hubnutí?

Zpět

Autor: Ing. Lenka Vymlátilová

Že teď začnete schovávat své proporce do svetrů a kabátů? Že před Vánocemi to nemá cenu, protože pracně zhubnutá kila zase přiberete? Tak to ani náhodou!

My si ve STOBu stojíme za názorem, že zhubnout lze v každém ročním období a hubnutí radíme neodkládat na dobu „až…..“.

Pamatujte, je snadnější a rychlejší hubnout například pět kilo než hubnutí odkládat a později řešit nadváhu deseti, dvaceti nebo více kilogramů.


Čtyři dobré důvody, proč hubnout na podzim

1. Zpět na vyšlapané cestičky

Spoustě klientů vyhovuje pro hubnutí právě podzim díky návratu do zaběhlých „školních“ rutin. Po dovolených snadno stabilizujete denní režim a s ním i pravidelné stravování a pohybové aktivity.

2. Více pohybu

Ačkoliv se zdá, že v létě mají všichni více pohybu, v praxi vidíme často opak. Mnoha lidem brání v pohybu úmorná vedra nebo alergie, také nabídka pohybových aktivit je značně omezená neb i trenéři čerpají dovolené. Na podzim se můžete vrátit k pravidelnému pohybu. Můžete se zapsat na nějaký kurz, který budete pravidelně navštěvovat a bude vás více motivovat se na cvičení nevykašlat.

Chcete cvičit správně i s kily navíc? A navíc v partě lidí s podobným cílem?


>> Vyberte si z nabídky cvičení od STOBu naživo i online <<


3. Více času na domácí vaření i krájení zeleniny

Dny se krátí, a tak trávíme více času doma. S tím přichází skvělá šance připravovat si domácí jídlo i super zdravou zeleninu.

Z léta míváte bohaté zásoby ze zahrádek a na podzim spousta druhů ovoce a zeleniny ještě dozrává. Tak si zeleninu dopřávejte u každého jídla a na půlce talíře. Podzim přináší dýně, brokolici, květák, kapustu, hlávkové zelí, pórek, špenát nebo mangold. Zařadit můžete i zeleninu fermentovanou (pickles), která se vrátila do „výživové módy“. Moderní technologie nabízejí i zeleninu mraženou nebo sterilovanou, jejichž zařazení do jídelníčku je naprosto bezpečné a praktické.

Nejjednodušší tip na hubnutí? Odborníci STOBu doporučují držet se pravidla zdravého talíře.

4. Méně lákadel

V létě to jsou samé grilovačky, zmrzliny, piva na zahrádce, gastro zážitky na dovolené a celá řada dalších lákadel. Podzim je v tomhle přívětivější, do Vánoc ještě daleko a žádné jiné svátky vyloženě spojené s jídlem nás nečekají.

A ptáte se, co svatomartinská husa? Tu si klidně dopřejte. Vyberte si libovou část masa, naložte pořádnou dávku zelí a šetřete s knedlíky, zkrátka dle pravidla zdravého talíře.

Recept na svatomartinskou husu, kterou si můžete bez obav dopřát i při hubnutí, najdete zde.


Hubli jste už tisíckrát? Zkuste to tentokrát s pomocí odborníka a celé skupiny.

Hubněte psychoLOGICKY s podporou odborníka STOBu 

Naše dlouholeté zkušenosti a tisíce úspěšných absolventů kurzů zdravého hubnutí říkají jediné – s podporou se hubne lépe. Přihlaste se do kurzu a buďte při hubnutí úspěšní.


>> Kurzy zdravého hubnutí - naživo i online <<


 
Hodnocení (3 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři