TOPlist
Sledujte nás:

Konzultace ZDARMA s odborníky STOBu

Zpět

Ku příležitosti Světového dne obezity pořádá STOB v týdnu od 2. do 6. 3. 2020 po celé České republice akce pro veřejnost. 

Jedná se možnost nechat si ZDARMA změřit složení těla a využít následné konzultace s lektorem STOBu, zacvičit si na některé z bezplatných pohybových lekcí, či se dozvědět něco nového o zdravém hubnutí na workshopu či přednášce

Využijte této jedinečné příležitosti a zarezervujte si zvolenou aktivitu u lektora ve svém regionu.


Světový den obezity 4. 3. 2020 

V tento den se po celém světě konají akce pro odborníky, politiky, pacienty i širokou veřejnost. A společnost STOB se k těmto aktivitám každoročně připojuje. Cílem tohoto dne je podpořit společnost v proaktivním přístupu zvládání problematiky nadváhy a obezity.

Obezita je skutečně akutním celosvětovým zdravotním problémem, který nabývá epidemických rozměrů. Obezitou trpí více než 2 miliardy lidí po celém světě. Každý druhý dospělý a každé páté dítě mají nadváhu nebo obezity a vyhlídky do budoucna nejsou vůbec růžové.

S obezitou se pojí více než 30 různých onemocnění. Mezi nejzávažnější patří diabetes 2. typu, srdečně-cévní onemocnění a některé druhy rakoviny. Lidé s obezitou trpí nízkým sebevědomím, v médiích jsou prezentováni převážně jako lenoši a nenapravitelní pojídači fast foodů a laskomin bez schopnosti se ovládat. Čím dál častěji narážejí na váhovou diskriminaci, například při pracovních pohovorech.


Analýzy těla, pohyb a přednášky - Světový den obezity se STOBem

STOB každoročně (a v podstatě celoročně) podporuje širokou veřejnost množstvím aktivit a akcí v oblasti prevence i léčby nadváhy a obezity.

I v letošním roce jsme tedy ku příležitosti Světového dne obezity připravili po celé ČR akce pro širokou veřejnost.

1. Konzultace a měření složení těla po celé ČR zdarma

Pánové mají mít 10 – 20 % tuku v těle, dámy 20 – 30 %. S rostoucím procentem tukové tkáně stoupá i riziko vzniku cukrovky 2. typu, srdečně cévních onemocnění nebo některých typů rakoviny.

Jak jste na tom právě vy? Zjistěte složení svého těla a využijte krátké konzultace u odborníků společnosti STOB.Odnesete si nejen výsledky analýzy složení těla, ale i první úkol, na kterém začnete pracovat, a edukační materiál. 

Objednejte se na měření složení těla u lektora STOBu ve svém regionu.

2.  Pohybové aktivity zdarma

Dlouhé sezení a nedostatek pohybu je dnes bohužel běžný. Denně ale máme ujít alespoň 8000 kroků anebo se 30 minut intenzivněji hýbat.

Odborníci STOBu a instruktoři sítě Nordic Walking Point (NWP) pro vás připravili i různé pohybové aktivity.

  

Přihlaste se na některou z pohybových lekcí či lekci NW u instruktora STOBu ve svém regionu.


3.  Workshopy a přednášky v Praze, Brně a dalších městech

Přijďte si poslechnout přednášku, diskutovat a sdílet své zkušenosti na téma JAK ZDRAVĚ ZHUBNOUT nebo se naučte vychutnávat každé sousto pomocí techniky mindful eating (všímavé jedení).

Seznam všech zajímavých přednášek a workshopů a místa konání najdete níže. Přednášky a workshopy jsou ZDARMA či za symbolický poplatek.


Přihlaste se včas na workshopy v Praze

Ku příležitosti Světového dne obezity pořádáme v Praze hned čtyři workshopy, které jsou ochutnávkou kurzů zdravého hubnutí. Workshopy povedou lektorky STOBu.

  

Všechny workshopy jsou zpoplatněny symbolickou částkou 100 Kč. Vzhledem ke kapacitě prostor mají workshopy omezenou kapacitu, hlaste se proto co nejdříve.


Přednáška: Zdravé hubnutí z pohledu výživy a psychiky

Ku přiležitosti Světového dne obezity jsme pro Vás v Praze rovněž připravili netradiční přednášku, která Vám na otázku "Co je potřeba ke zdravému a úspěšnému hubnutí?" nabídne hned dva úhly pohledu - pohled nutriční terapeutky a pohled psychologický.

Našimi přednášejícími budou Mgr. Andrea Jakešová, nutriční terapeutka a spoluzakladatelka výživové poradny Nehladu, a Mgr. Tereza Beníčková, psycholožka a lektorka STOBu. 

Přihlásit se na přednášku můžete zde.

Přednáška je zpoplatněna symbolickou částkou 100 Kč. 


Máte-li zájem využít nabídky našich lektorů, rezervujte si předem svá místa. Počet míst je z kapacitních i časových důvodů omezen a je nutná předchozí rezervace.

Seznam aktivit zapojených lektorů naleznete zde.


Pro aktuální informace sledujte facebookovou událost akce.

 


V roce 2019 již proběhla podobná akce ku příležitosti Evropského dne obezity - fotogalerie zde: https://www.stobklub.cz/fotogalerie/ivamal/13630/


Akce a aktivity, které STOB pořádá ke Světovému dni obezity se letos poprvé konají pod záštitou rektora Univerzity Karlovy prof. MUDr. Tomáše Zimy a také ministra zdravotnictví Mgr. Adama Vojtěcha.

   

 

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři