TOPlist
Sledujte nás:

Plavete v rybách? Kupujte ryby, nekupujte vodu!

Zpět

Navštívili jsme seminář pořádaný STOBem ve spolupráci s firmou Bonfood a rozhodli jsme se připravit pro vás seriál jak neutopit rybu.

Kvalitní ryby si můžete objednat na www.bonfood.cz, kde je pro vás připraven balíček se slevou. Ochutnejte a nebudete litovat. Přijdete zase na chuť rybám a nemusíte jezdit k moři.

1. díl

Rybí maso je zdrojem lehce stravitelných bílkovin, zdraví prospěšných tuků, minerálních látek  a vitaminů.  Bílkoviny rybího masa obsahují všechny esenciální aminokyseliny, tudíž se svým složením vyrovnají masu zvířat. Navíc jsou bílkoviny obsažené v rybím mase pro člověka snadno stravitelné a trávicí trakt je dokáže rozložit za 2-3 hodiny, s porovnáním s masem živočichů, které v žaludku a střevech, než je rozloženo, stráví mnohem více času. Maso ryb se skládá z vody (50 – 83 %), bílkovin (15 – 20 %), tuků (1 – 35 %) a zanedbatelného množství sacharidů. Množství jednotlivých složek je závislé na mnoha faktorech. Obecně se dá říci, že více tuku mají ryby žijící ve studených vodách. Nejméně tuku mají sladkovodní dravé ryby (okoun, candát, štika). Více jódu mají ryby mořské. Z nutričního hlediska jsou ryby důležité pro svůj obsah omega 3 mastných kyselin, které působí protektivně v boji s kardiovaskulárními onemocněními. Jejich konzumace je doporučována 2-3x týdně.

Ryby a ostatní vodní živočichové tvoří početnou skupinu živočichů, kteří se k nám většinou dovážejí. Ryby rozdělujeme na sladkovodní a mořské, ostatní vodní živočichové se dělí podle jednotlivých rodů nebo druhů. Všechny skupiny se uvádějí na trh čerstvé nebo zmrazené. Nejvíce nenasycených mastných kyselin obsahují tučnější mořské ryby, jako je losos, tuňák, makrela. Výborná je aljašská treska i s ohledem na fakt, že téměř neobsahuje oproti např. některým tuňákům methylrtuť a polychlorované bifenyly. Doporučujeme ryby střídat.

Jak vybrat rybu, která chutná

Mnoho ryb musí zdolat pěkný kousek cesty, než se dostane na pulty našich obchodů. Dováží se proto výhradně zmrazené.

Co je rozhodující pro kvalitu zmraženého filé a jak ji poznáte?

Základní faktory jsou dva - použitý druh ryby a způsob zpracování, respektive zamražení.

Způsob zamražení

Existují tři způsoby zamražení, které jsou naprosto rozhodující pro kvalitu suroviny.

Zamražení na moři (seafrozen) - dochází k němu  na lodi bezprostředně po vylovení ryb. Takto vzniklá surovina je nejkvalitnější, jak z hlediska chuti, štavnatosti, ale i nutričních hodnot. Zboží při kuchyňském zpracování vykazuje nejmenší hmotnostní úbytky.

Zamražení na pevnině (landfrozen) - surovina se mrazí v přístavu, při správném postupu a včasném zamražení zůstává surovina rovněž velmi kvalitní. Kvalita se ale může už podstatně lišit  v závislosti na době mezi ulovením ryb a zamrazením i okolní teplotě. Pokud jde o zboží od prověřeného, seriozního dodavatele,  rozdíl mezi na moři zamraženým a na pevnině nemusí být významný.

Dvakrát mražené (doublefrozen) - většinou čínské zboží a  jak je z názvu patrné výrobce koupí zmraženou surovinu ve formě celé ryby, tu potom rozmrazí a vyfiletuje na pevnině. U tohoto zboží dochází při kuchyňské úpravě k významným ztrátám na hmotnosti, buňky jsou dvojím zmražením porušeny, filé je sušší, nemá pevnou konzistenci a má nižší nutriční hodnoty.

Pokud není použita chemie a nižší kvalita je kompenzována cenou, není asi co namítat.

Polyfosfáty

Pokud se používají polyfosfáty nebo kyselina citronová za účelem navázání vody, která je nastříknuta dovnitř svaloviny, odrazí se to negativně na chuti ryby. Při kuchyňské přípravě se tvoří na pánvi bílá pěna, neklamný příznak přítomnosti polyfosfátů. Ze zboží vytéká voda, která se mísí s olejem a vytváří emulzi, takže zboží se nesmaží, ale vaří v jakési olejově vodní lázní.

Jak chemii poznat?

Jednoduše - podle zákona o potravinách musí být jakékoliv přidané látky značené na obalu. V tomto případě, pokud je na obalu jakékoliv E, obvykle E451 nebo E452, zboží bylo chemicky ošetřeno za účelem navázaní přidané vody. V zásadě můžeme říci, že pokud se jedná o neobalované filé, jakákoliv chemická přísada má obvykle za účel zadržení přidané vody. Jiná situace může být v případě rybích výrobků, např.obalovaných prstů, rybích salátů apod.,  kde značení E na obalu, nemusí nutně znamenat přidanou vodu, ale např. konzervanty.

Přidaná voda

Po negativních zkušenostech s obrovským množstvím přidané vody ve filé se zákazníci stali velmi citlivými na vodu v rybách. Je třeba ale říci, že někdy je použití malého množství vody nezbytným k zachování kvality výrobku. Je třeba rozlišit mezi tzv. vnitřní vodou, což je voda nastříknutá do svaloviny, ta jednoznačně snižuje kvalitu výrobku a mezi povrchovou glazurou, sloužící k ochraně zboží před vymražením. Pokud zboží není vakuově zabaleno, je např. v krabičce nebo v sáčku bez ochranné glazury z pitné vody, dojde k velmi rychle k vymrzání zboží, filé má mechový povrch, dochází k znehodnocení. Lehká glazura tedy zajistí uzavření zboží v ledové krustě a zabrání vymrzání. Pouze před kuchyňskou úpravou je nutné ji krátce opláchnout vlažnou vodou.

Jak jednoduše poznáte obsah vody ve file a eventuální chemická aditiva?

Pokud je vody  i v případě glazury použito více než 5 % hmotnosti zboží, musí být značena na obalu - v případě glazury slovem GLAZOVANÉ. Navíc v označení hmotnosti musí být zákazník jasně informován, kolik činí hmotnost masa.

Hmotnost v případě např. 10 % glazury  bude značena následovně:

Hmotnost 1000 g - čistá hmotnost masa 900 g

V případě použití vnitřní vody je situace složitější, předpis nerozlišuje vnitřní vodu a výrobce značí ve složení jen glazuru, zákazník nemá informaci o celkovém množství vody. Pokud tedy výrobce nastříkne řekněme 20 % vody dovnitř a použije 20% glazuru, celkem tedy bude výrobek obsahovat 40 % vody, značení bude ale uvedeno ve složení výrobku následující:

rybí maso 80 %, voda 20 %, E452

Jendoduchá rada, kdy si na rybě pochutnáme

Pokud na výrobku není uvedeno složení a je uvedena jen hmotnost výrobku a obsahuje méně než 5 % přidané vody ve formě glazury, můžete si být jist, že si na rybě pochutnáte.

Hodnocení (26 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

10. 01. 2017 10:00
Ryby od téhle firmy jsem si kdysi objednala,byly opravdu kvalitní.Ted jsem hledala odkud to bylo a objednám znovu.
19. 11. 2016 20:39
Díky Sampochovi za vytažení tohoto foustého článku a mega diskuze na světlo boží:-))Jdu objednat ryby, abych vyzkoušela nanečisto a pokud budou jak se píše v diskuzi, budou ryby i pod stromečkem:-))
28. 10. 2016 10:26
Stručné, jasné, pochopitelné - díky za tento článek.
27. 10. 2016 20:51
Tak to mě uklidnilo. Díky za rychlou odpověď.
27. 10. 2016 19:37
Sampoch: urcite ne, ryby ktere jsou oznacene jako CERSTVE jsou cerstve, pokud je jiz potravina jednou zmrazena, nemuze byt oznacena za cerstvou. Nektere ryby se zabiji na lodich, kde se zpracuji a exportuji a nektere ryby se dovazi zive a zpracovavaji trebs primo na prodejnim miste. :-)
27. 10. 2016 18:40
Dnes jsem náhodou narazil na tento "letitý" článek. Sice nevím zda mi po takové době od poslední aktivity zde, vůbec někdo odpoví, ale zkusím to sem napsat.

V článku mě zaujala věta:" Mnoho ryb musí zdolat pěkný kousek cesty, než se dostane na pulty našich obchodů. Dováží se proto výhradně zmrazené".

Mám tomu tedy rozumět tak, že veškeré u nás prodávané mořské ryby jsou vlastně mražené? A tedy i ty prodávané v obchodech na ledové podestýlce, které jsou prezentovány jako chlazené, jsou vlastně také jen rozmražené?
05. 08. 2013 20:30
děkujeme,jen potvrzujete to,co stále dokola tvrdíme my,ale nikdo z nákupčích na řetězcích se tím neřídí.A to,že pro zákazníka je na prvním místě kvalita,že filé si kupují lidé,kteří mají zájem o zdravé stravování a životní styl a že pokud někdo koupí laciné filé,napuštěné vodou,dělá to,ne proto,že by ho preferoval,ale protože netuší co za hrůzu to může být a nikdy už to znovu nekoupí.jsme rádi,že Vám chutná
05. 08. 2013 15:14
Tak jsem tu z dovolené a hned píšu. Losos přímo sežrán na chatě. Málem jsme se porvali o poslední kousek. Byl úplně perfektní, treska také a až dojíme všechno, znovu objednám Díky.
05. 08. 2013 13:19
my děkujeme Vám za Vaše objednávky
03. 08. 2013 16:58
Musím vám napsat velkou pochvalu :-)) Dnes jsme si udělali lososa se špenátem(obojí od vás) a byla to prostě lahůdka. Moc jsme si pochutnali :-) Děkuji ta to,že tu jste :-))
29. 07. 2013 19:13
děkuji
29. 07. 2013 15:28
Mně se neomlouvejte :) Tak hlavně, že se na to přišlo :) Pěkný den
29. 07. 2013 15:05
pro guttenovar:strašně se omlouvám,ale cena u lososa steak byla omyl,sice jsem Vám hezky vysvětlil,proč je dražší,ale nevšiml jsem si,že jsem omylem dal cenu za kg na poloviční balení.Cena přes 900 korun za filet z lososa,za jeden kilogram je pitomost.Teď se ceny trochu zvedly,ale i tak jsou téměř poloviční.Správná cena za půl kilogramové balení je 258 korun.Domníval jsem,se,že se ptáte na i tak značný rozdíl mezi porcemi z bloku a steakem.
29. 07. 2013 09:08
pro saarka:objednávku jsme obdrželi v pořádku,zboží dostanete 1.8. děkujeme
29. 07. 2013 09:07
pro moorka,hoki ale není od nás,zatím ho nenabízíme.jinak předpokládám,že máte celou rybu bez hlavy.hoki je kvalitní,nízkotučná ryba,podobná hejkovi,neměli by jste s tím mít problém.Pokud se ovšem nebude jednat o filety,tam je riziko,že je překoupené z Číny a tím pádem v nejlepším případě dvakrát zamražené,v horším s chemií.V případě na moři mražené suroviny.většinouu původ Chile nebo Argentina by jste neměla mít problém.
29. 07. 2013 07:27
Dnes bude k obědu hoki, ještě jsme ji neměli, tak snad bude chutnat :-))).
28. 07. 2013 22:45
Poslala jsem dnes večer objednávku a pak jsem si uvědomila,že v úterý ani ve středu nebudeme doma. Poslala jsem vám na mail žádost o doručení až ve čtvrtek 1.8.2013,ale raději to píšu ještě sem. Děkuji a omlouvám se za zmatky :-))
25. 07. 2013 17:25
díky za typ
určitě vyzkoušíme a jestli je to na hody vzdálené od křehčeného... to já nikdy nekupovala :-); čas od času jsem zkusila nějaký ten kousek "lepšího" kuřecího nebo krůtího, ale z obchodu to není ono..
25. 07. 2013 16:18
jedná se kuřecí stripsy,podobný systém jak KFC,jsou obalené a předsmažené,čistá kuřecí prsa,aby ale nebyly řízky suché,vmasírujeme do nich trochu mléka a naložíme je do bazalky a soli.jsou to řízky,jak jste zvyklé,ale výrazně štavnatější a na řezu jasně bílé.upozorňuji,že je to na hony vzdáléné tzv.křehčeným kuřecím prsům
25. 07. 2013 12:56
dobrý den. - to prosím více objasnit, zní to lákavě :-)
a dnes byla k obědu treska s hříbkovou omáčkou - opět moc dobré (dospěláci)
kluci "řvali", že chtějí lososa :-)
24. 07. 2013 15:28
děkujeme,pokud děláte prsa jako řízky,můžete zkusit stripsy,to jsou čistá obalovaná prsa,ale marinovaná v mléce a bylnkách
23. 07. 2013 18:26
tak jsme ochutnali už i ty kuřecí prsa a taky povedené a chutné
22. 07. 2013 17:05
Dnes jsme měli k obědu lososa s bramborem a hromadou čerstvé zeleniny. Bylo to výborné :-))))
22. 07. 2013 12:46
nemáte za co,rádo se stalo
22. 07. 2013 08:04
Mockrát děkuji za vysvětlení :)
21. 07. 2013 06:39
dobrý den,omlouvám se za pozdní odpověď.máte pravdu,ale ten steak je určený i na tatarák a suši.musí se tedy dělat z celé filety v nejvyšší kvalitě.ty porce.levnější,jsou dělané taky z celých filet,jenže ty jsou slisované,zmáčknuté,což normálně vůbec nevadí,ale nav tatarák nebo suši to nejde.A hlavní rozdíl,je v nákupní ceně,tam se odráží všechny vícenáklady,u těch porcí se to slisuje do pravidelných tvarů o velikosti 7,5 kg,to je standartní velikost bloku po celý svět,je to skladné apod.Ale podle mně je výrazně vyšší nákupní cena u filet způsobena hlavně poptávkou,prostě u suši nebo u tataráku všichni akceptují vyšší cenu a tak to rybářům umožnuje ji nastavit.podle mého názoru má význam kupovat celou filetu nebo steak z ní pouze na grilování,suši,výrobu gravlachsu,uzení nebo na tatarák,jinak bych vždy použi porce z bloku.
19. 07. 2013 08:40
Dobrý den, možná teď budu za úplného tatara, ale můžu se zeptat na rozdíl konkrétně ve Vaší nabídce mezi losos porce 3*100g vs.losos steak 0,5kg...? Když na to koukám, připadá mi to jako hrozný cenový nepoměr, 0,3kg 80Kč a 0,5kg 460Kč. Tak mě zajímá v čem je tak veliký rozdíl? :) Mockrát děkuji a přeji pěkný víkend :)
07. 07. 2013 17:36
pro jilkajda:děkujeme
07. 07. 2013 17:24
Tak v sobotu proběhl první oběd - treska na pánvičce. No blaho, vůbec žádná voda, rybička krásně voněla a chutnala celé rodině !! Už se těším na lososa.
07. 07. 2013 13:11
pro zorka H:nejsem si jist,jestli nejde o nedorozumnění,asi máte na mysli sladkovodního okouna,my máme na mysli redfish,lat,Sebastes marinus,to je mořská ryba a nikdy jsem ji nikde neviděl prodávat živou,ani mimo ČR
07. 07. 2013 12:21
Okouna lze koupit v určitém období přímo ze sádek v Praze a také jsem jej viděla v prodeji různých obchodních řetězců.
07. 07. 2013 11:34
pro janina.kub:pro nás to zase znamená flexibilitu.pokud bychom používali drahé a specializované výrobní linky,byli bychom nuceni vyrábět ohromné objemy,abychom je prodali,museli bychom je mít úplně všude a tedy zase tlak na cenu,tj.použít co nejlevnější,průmyslové suroviny.no a zase z toho vznikne unformní evropský maglajs,kde,když zavřete oči,nevíte,co máte v puse,a kdyby to nebylo napsané na obale,co to je,ani to nezjistíte.takže jsme po dvaceti letech praxe zvolili takovou manufakturu,kde je vše ručně vyráběné,z nejlepších surovin,ale na závěr použijeme,priůmyslové mražení a balení,abychom zachovali kvalitu co nejdéle.a oproti Vám přece jen dosahujeme úplně jiných nákupních cen u surovin.
07. 07. 2013 10:04
bonfood - jak píšete, žádné složité receptury, základní a kvalitní suroviny - to je super, že jsou balení po dvou porcích; je to báječný typ na oběd v týdnu, kdy člověk nechce nic složitě vařit a chce mít kvalitní jídlo; kdybych tohle měla vyrábět v malém množství doma, tak se mi to sakra prodraží
06. 07. 2013 18:38
okoun,redfish,rotbarsch,Sebastes marinus je jedna z nejoblíbenějších ryb v Evropě,u nás jsem ho ani neviděl někde prodávat,ale možná se mýlím,nízkotučné,pevné maso,málo kostí,předurčené ke grilování.Pozor na hřbetní ploutev,opravdu píchá a poranění prstů je dost nepříjemné
06. 07. 2013 10:32
Včera jsme zkoušeli na grilu mořského okouna. Musím říct, že byl úžasný, jen jsme ho na chvíli naložili do olivového oleje a soli a byl naprosto vynikající. Takže ho můžu všem na gril jen doporučit.
06. 07. 2013 04:47
pro vlaštovka:děkujeme,jen bychom chtěli říci,že tohle není žádný zázrak,to všechno je prostě jen normální filé,kvalitně zamražené a nezkažené chemiíí a přidanou vodou.prostě standard.je pravda,že po dvaceti letech si umíme vybrat dodavatele
05. 07. 2013 21:37
Rybky jsou fantastické. Pošírované filé z lososa bodvalo na 100%. Vůbec žádný úbytek objemu při tepelné úpravě, nádherně pevné maso oddělující se po přirozených svalových vrstvách... Škoda, že se v běžných krámech prodává to, co se prodává. Pak nemá mít půlka národa k rybám odpor, když kvalitní rybu na talíři neviděli. Díky za kvalitu a perfektní servis. Určitě po spotřebování zase objednáme.
05. 07. 2013 17:38
Napište komentář...
05. 07. 2013 17:38
pro janina:děkujeme,nejsou to žádné složité receptury,jen je to všechno z normálních surovin,mléko,smetana,sýr,máslo,žádné průmyslové ingredience
05. 07. 2013 17:36
pro pvano:nemusíte mít výčitky,do ničeho jste nás nenutila,to bylo naše rozhodnutí a jsme rádi,že Vám chutnalo
05. 07. 2013 12:47
zrovna za čerstva po obědě jdu nahlásit, že trreska po florentsku je (jak jinak) vynikající
05. 07. 2013 09:12
Rybky včera připluly a skutečně jsem nic neplatitla-mockrát děkuju a už teď můžu slíbit, že tato objednávka nebyla poslední. Jednak mám špatné svědomí z toho, že to celé bylo zadarmo, a navíc jsem včera hodila na pánev filé z tresky, jen posolené a oblizovala se až za ušima, zelenina taky skvělá. Dneska zkusím nějakou rybku pošírovat, už aby byl oběd:)
04. 07. 2013 22:22
my děkujeme za objednávky
04. 07. 2013 21:12
super, opět díky za to, že jste :-)
04. 07. 2013 05:25
pro janina:uděláme to co nejrychleji
03. 07. 2013 21:08
já bych už jen uvítala energetickou hodnotu u těch polotovarů
jinak nám již zásoby také docházejí :-)
03. 07. 2013 16:36
pro jlkajda:teď jsme ji s dcerou dodělali a ochutnali,je to opravdu moc dobré,nechtěli jsme ušetřit a dávat žampiony,použili jsme hříbky,sice sušené,ale vyplatilo se to
03. 07. 2013 10:46
Samé dobroty, až dojíme, co mám od vás v mrazáku, tak tuhle tresku na hříbkách prostě musím mít !!!
03. 07. 2013 09:36
no,to bychom tady asi dlouho nebyli,pokud uděláme chybu,tak ji kompenzujeme,ale jinak dojde na placení,takový nepříjemný zvyk.
sortiment budeme rozšiřovat hlavně o polotovary jako je treska se smetanovu omáčkou a hříbky,a další věci,které se dělají ručně,tedy stejně jako doma,jen na konci příjde profesionální zamražení.potom čekáme na zásilku krevet,která je z partie pro Japonsko,určené k výrobě suši,aby byly bez chemie,což je u krevet ohromný problém.O co by jstwe měli zájem?my si myslíme,že takovýto sortiment ve filé stačí,spíš bychom chtěli pokrýt právě polotovary k rychlé úpravě,protože udělat si třeba dvě porce tresky po florentsku doma je časově náročné a vzhledem k tomu,v jakém balení se třeba prodává špenát,jak dělat malé množství bešamelu,nebo taštičky z lososa se špenátem,tak to je časově i finančně náročné.to jsou všechno jednoduché recepty,které Vám můžeme poskytnout,ale obávám se,že dělat to doma je práce na hodinu a půlka surovin Vám zbyde
03. 07. 2013 09:04
Téda, zadarmo, to by se mi taky líbilo :-) Ale chtěla bych se zeptat, jestli ještě plánujete rozšířit sortiment, rybičky mi brzo dojdou, tak budu zase objednávat. Dneska zkusíme grilovat toho mořského okouna :-)
03. 07. 2013 08:28
hvězdy nejsme,alew pokud je chyba na naší straně,kompenzujeme to
03. 07. 2013 06:19
Ty bláho zadarmo, vy jste teda fakt hvězdy !!!!!!
02. 07. 2013 23:34
pro pvano:omlouvám se,byl jsem na slovensku,takže jsem si Váš mail přečetl až teď,zjistil jsem,že objdenávka vůbec neodešla,zjistím ráno proč,a zavolám Vám.každopádně je to naše chyba a dostanete zboží zadarmo.omlouváme se,že jste čekala zbytečně.
02. 07. 2013 18:13
tak dnes jsem zkusila další kus z objednávky - losos a opět bezvadné
zkusila jsem to taky "pouze" pošírovat a když byl losos hotov na talíři, položila jsem na každou porci slabý plátek másla - musím říct, že lepší než usmažené
02. 07. 2013 18:06
Dobrý den, objednávala jsem 28.6., včera dorazil mail, že zboží bylo odesláno, ale dnes jsem doma čekala s telefonem u ruky marně, dorazí zásilka zítra (a budou ryby v pořádku?) nebo už čekat nemám vůbec? číslo objednávky 9440033
02. 07. 2013 09:55
Ahoj všem, dnes mi dorazily ryby a opravdu není potřeba se strachovat o jejich rozmrznutí. Byly zmrzlé na kámen, daly by se použít místo kladiva. Přimrzaly mi k tomu prsty, takže uložení někde na doručovací adrese do večera a možná i do dalšího rána by jim nijak neuškodilo. Už se těším na úpravu.
01. 07. 2013 12:31
děkujeme za pochvalu,jsme rádi,že Vám chutnalo
01. 07. 2013 12:00
Rybicky dorazily v poradku. O vikendu byl losos a aljasska treska. Samo o sobe vynikajici. Lososa bych mohla mit porad...az dojime zasoby, urcite objedname znova:)
01. 07. 2013 10:11
Okoun je výborný! Dobré maso, minimum kostí. Hodně mi připomínal chorvatskou škarpinu.
27. 06. 2013 18:16
omluva,vidím,že už dětinštím a šišlám,viz dole
27. 06. 2013 16:00
tedy ta pozvánka na ochutnávku platí samozžejmě pro všechny
27. 06. 2013 15:31
pro helePa:zítra,tj v pátek a v sobotu bude i ochutnávka aljašské tresky a lososa v holešovické tržnici,hala 22,budeme tam s dcerou,přijďte ochutnat
27. 06. 2013 15:23
jo a málem bych zapomněla na dárek - treska po florentsku - ta se tam taky vešla :-)
27. 06. 2013 15:22
já mám mrazák součástí ledničky - jen 2 a půl šuple
objednala jsem si kilo krevet, kilo okoun, kilo tresky obecné a 600 g lososa a zabralo to tak půl šuplete
:-)
27. 06. 2013 15:14
Odběrné místo v Praze je skvělá zpráva!!!
27. 06. 2013 14:52
zkuste to zkombinovat s kuřecími prsy,dám je tam za chvíli,to je taková poměrně velká položka,jsou čisté,bez nástřiku a cena tam vychází taky slušně.na asi kile lososa máte zpalcenou v podstatě celou dopravu a pokud si schováte tři polystyrenové boxy,při čtvrté dodávce je kurýr stáhne zpatký a vy dostanete slevu na dodávku 150 korun.snažíme se takhle maximálně eliminovat cenu za dopravu.Pokud by jste byla z Prahy,odběrné místo je v Holešovické tržnici,pátek a sobota,hala č.22,na farmářských trzích,tam je to nejlevnější
27. 06. 2013 14:45
Nojo, bylo by to pěkné, ale je to pro mě nezlogistikovatelné. (Teda prostory pro odběrové místo bych v práci měla, ale ty lidi, kteří by odebírali, už ne :-)
Tak jedině zdejší komunito - je tu někdo, kdo by se chtěl spojit? V rámci širšího středu Brna (směr Křenová).
27. 06. 2013 14:41
pro ifcax:máte pravdu,že je nutné,aby se zboží odebralo ten den.máme sice pojistný systém,kdy vidíme odpoledne,že zboží nebylo doručeno a vydáme příkaz k jeho stažení zpátky k nám,ale platíme pochopitelně poštovné.čili pokud se stane něco neočekávaného,že zboží nejde přebrat a je to výjimečná situace,nic se neděje.velmi neradi bychom ale byli v pátek,protože přes víkend by zboží leželo na depu a i když to máme dobře ošetřené z hlediska udržení teplot,tak čtyři dny by to asi nevydrželo.on kurýr Vám bude volat,ale nemůžeme po něm chtít,aby každého honil po městě mimo naplánovanou trasu,i když by se nám to samozřejmě líbilo.
27. 06. 2013 14:36
pro gabag:to je problém,protože budujeme celorepublikovou síť,zboží zaváží kurýr ne my.nemohli bychom jeden balík vezt do ostravy,druhý do plzně,třetí do teplic,to by nikdo nezaplatil.a kurýr je různý pro různá města,musíme mu zadat jednu adresu,ale nemusí to být nutně Vaše.zboží složí kdekoliv,kde mu ho zaplatí a tam na Vás zboží počká klidně do večera,opravdu nepotřebuje žádné zvláštní zacházení
27. 06. 2013 14:32
pro ifcax:jenže v kauflandu dostanete bohužel jen ty dětské porce,zbytek už ne.proto Vám dáváme do nabídky i zeleninu a kuřecí prsa (od zítřka).další je,že pokud si objednáte třeba do práce,můžete se podělit s kolegyněmi.zboží v nerozbaleném stavu vydrží v kartonu hladce do noci v pokojové teplotě.pokud dokážete zřídit odběrové místo pro více lidí,kontaktujte nás,přidělíme Vám prodejní číslo a můžete dostat provizi až deset procent.to platí pro kohokoliv za určitých pravidel.potřebujeme pokrýt celou republiku a hledáme spolupracovníky
27. 06. 2013 14:30
U drogerie to jde, ta je organizačně nenáročná. Když něco neklapne, tak na stole pár dní počká. Organizovat takhle hromadný nákup zmrzlých ryb, na to nemám nervy.
27. 06. 2013 14:29
My jsme tady tři a ryby jím jen já ;-)
27. 06. 2013 14:26
A co takhle se domluvit s kolegyněmi v práci - každá kus a je toho tolik,že je poštovné zdarma :-)) Dělávali jsme to tak s drogerií,proč by to nešlo s rybami?
27. 06. 2013 14:25
BonFood: Tak já vám to začnu nakupovat v Globusu ;-) Mám ho za barákem a doporučím všem jen co ochutnám.
27. 06. 2013 14:24
ifcax: přesně tak, ani já bych v tom množství to neměla kam dát...
27. 06. 2013 14:20
Chci se zeptat,chtěla bych objednat,ale nevím,jaké dovozní místo udat...v dopoledních hodinách jsem jinde než v odpoledních.Místo dovozu by byla Plzeň
27. 06. 2013 14:16
Tak aspoň že vím o tom kauflandu... Ryby mám ráda, ale takové množství, aby mi to doprava šíleně neprodražila, bych vůbec neměla kde uskladnit. :-(
27. 06. 2013 14:14
to je prima,děkujeme
27. 06. 2013 14:10
Pochopila jsem - jste moc malá firma na to,abyste si mohli předepsat cenu,za kterou to budou prodávat.....Budeme vám dělat reklamu :-))
27. 06. 2013 14:08
a další problém je,že v záplavě těch hrůz napuštěných vodou se to tam stejně moc neprodává,ůidé se v tom nevyznají a bojí se kupovat filé obecně a už vůbec ne za takové peníze
27. 06. 2013 14:06
pro sarka,no protože kdyby to prodávali za normální cenu,tak jsme nemuseli dělat eshop a mohli jsme klidně zásobovat republiku přes markety,jenže takhle se musíme starat o výrobu a ještě o eshop,vzhledem k tomu,že jsme rodinná firma,je toho docela dost
27. 06. 2013 13:52
Tak jsem znovu koukla :-)) proč vám to kazí náladu? U vás vychází kilo na 132,-Kč a to je prima,ne? :-))
27. 06. 2013 13:48
ale docela dobrá cena je na kauflandu,asi okolo 166 korun za kg
27. 06. 2013 13:47
ano,dětské porce pod značkou Mylord Premium najdete i v kauflandu,pod obalem s tučňáky,nebo na Aholdu,Globusu,Intersparu,jako Mylord Premium.trochu problém je,že na Aholdu stojí 230 korun za kg,to nám trošku kazí náladu
27. 06. 2013 12:38
Prý ryby od BonFood mají i v Kauflandu.
27. 06. 2013 12:23
pro kaitao:omluva,napsal jsem 20. 6.nesmysl,poměr nasycených a nenasycených tuků by měl být jedna ku jedné,a reálný poměr 1: 15 až 1:30 se týká poměru omega 3 a omega 6 nenasycených.ještě jednou se omlouvám,že jsem Vás mystifikoval
27. 06. 2013 11:24
pro hradcacka:jen chci upozornit,že objednat musíte tak do 14 hod,než přijede kurýr
27. 06. 2013 09:22
pokud objednáte dnes,balíček dostanete zítra,pokud objednáte zítra,balíček přijde až v úterý.pondělí nezavážíme
27. 06. 2013 09:05
Děkuji, objednám :-) Když objednám dnes, kdy dorazí balíček?
27. 06. 2013 08:47
pro hradcacka:dobré ráno,můžete si samozřejmě objednat co chcete,sleva je ale jen na stob balíček.v každém případě ušetříte na jakékoliv položce okolo 100 korun za kilogram oproti nákupu v supermarketu.klidně si můžete objednat zboží do práce,pokud balíček nerozbalíte,vydrží vám bez problémů kdekoliv do večera v jakékoliv teplotě,tedy ne třeba zavřený na sedadle v autě na slunci,i když možná taky,expedovali jsme i přes tyhle vedra a nezaznamenali jsme žádný problém.takže si můžete objednat třeba do kanceláře,můžeme Vám do balíčku za 30 krun vložit i chladící tašky aby si třeba kolegyně mohly vzít zboží domů
27. 06. 2013 07:57
Dobré ráno, chci se zeptat, jestli si jako člen Stobklubu musím objednávat ten Stobklub balíček (pro mě je tam navíc ta zelenina) abych měla slevu, nebo si mohu objednat pouze ryby, které mě zajímají, např. losos, tuňák, okoun a dostanu také slevu?
26. 06. 2013 22:52
to rád slyším
26. 06. 2013 22:44
Začíná mě to zajímat.
26. 06. 2013 22:44
prima
26. 06. 2013 22:38
Dekujeme taky:-) Pak urcite napisu, jak nam chutnalo
26. 06. 2013 22:35
pro alli.tralli:ano,zboží dostanete v pátek,děkujeme
26. 06. 2013 22:27
Tak jsem objednala:-) Uz se moc tesime!
26. 06. 2013 20:57
pro veve12:děkujeme,jsme rádi,že Vám chutnalo
26. 06. 2013 18:02
Tak k obědu jsme měli filety. Jídlo bylo vynikající :-)))) Už se těšíme na další ochutnávku. Jen dcera má trochu smůlu - má alergii na lososa.
26. 06. 2013 14:22
při přípravě ryb bych osobně doporučil nehrát si na malého Polhreicha a držet se dvou základních pravidel,vybrat dobrou surovinu a nezapomenout na sůl.potom už můžete s rybou provádět v podstatě cokoliv co s ostatním masem.rybí maso neobsahuje kolagen nikdy proto nebude tuhé.doporučil bych nepoužívat těžká koření,nepřebíjet chuť ryby a uvědomit si základní přednosti rybího masa,je lehké a dietní,čili používat úpravykteré tyto přednosti nedegradují,vaření na páře,rychlé pečení,pošírování,grilování.nebojte se toho,na rybě se opravdu nedá moc pokazit,pokud ji osolíte.
26. 06. 2013 14:16
pro helepa:recept na okouna je pod touto odpovědí,co se týká kvality našeho zboží,ručím za ni osobně,pokud budete nespokojená,na www.bonfood.cz je telefonní kontakt,můžete to řešit se mnou.Víte,lidé se nás ptají,co s tím zbožím děláme,že je tak dobré.Odpověď je jednoduchá,právě že nic.Pokud je surovina rychle zamražená na moři po výlovu,je třeba ji s nejmenšími náklady dostat k Vám,nic s tím už neprovádět,hlavně nerozmrazovat,ale primární zamražení určuje 99 procent kvality zboží.Pokud je to zamražené pozdě nebo dokonce dvakrát,nic s tím nikdo nenadělá.
26. 06. 2013 13:38
pro vlaštovka a janina:Okoun-redfish nejdřív ho nechte malinko povolit,aby šlo úplně rozříznout bříško a dočistěte ho po kuchání,strojové kuchání není nikdy úplně na sto procent.Potom je,nejlepší je,nechat ho přes noc asi 12 hodin v 5% slaném nálevu v lednici,je pak pěkně prosolený,ale můžete ho nasolit i chvíli před úpravou,ale pořádně.Solit zvenčí i zevnitř.Potom použijte koření dle vlastní chuti,ne ale moc výrazné,aby jste nepřebili chuť ryby.Rybu dejte buď na pekáč vymazaný tukem a pečte v troubě na 160-180 C,nebo na grilu,ale mimo plamen,pokud sii nejste jistí,podložte ji alobalem,aby se k ní nedostal plamen.Když je hotová,nožem oddělte podél páteře a vyndejte ji.Zbytečně se nenervujte,pokud rybu nasolíte a nespálíte ji nad plamenem,nemůžete nic zkazit.
26. 06. 2013 13:35
pro BonFood: Jo,jo smrsklé, suché a dřevnaté to bylo. Doufám, že Vaše ryby budou mňam. Prosím ještě o radu, jak na toho okouna. Díky
26. 06. 2013 13:30
pro helepa:pravděpodobně se jednalo o dvakrát zamražený produkt,typické pro čínské zboží,rozmražením a dvojím zamražením dojde k porušení buněk mrazem a následně při kuchyňské úpravě vyteče velké množství šťávy,zboží se smrskne a je suché,dřevnaté.Aby tomu čínští soudruzi předešli,zkusili dát dovnitř trošku polyfosfátu a přidat vodu,a ejhle,ono to bylo o něco lepší.Potom zjistili,že USA nemá limity na polyfosfáty,tam tam toho strčili trošku víc,potom už docela hodně.No a pak zjistili,to je asi 10 let zpátky,že v Evropě chceme nízké ceny a nejsme úplně ve střehu,tak se o to podělili i s námi.To už to uměli docela dobře a byli schopni do toho narvat až 50% vody,což je docela výkon.No a tady se to prodávalo a prodávalo,různě měnily obaly a názvy,až se lidi naprdli a přestali to kupovat úplně.A to je konec pohádky.
26. 06. 2013 13:20
treska obecná upošírovaná a snědená
fakt jsem mile překvapená, že to šlo krásně i na tý trošce vody, kterou jsem tedy osolila (rybu už pak ne) - měli jsme boule za ušima; manžel ji měl s vařeným bramborem a já s červenou čočkou - bílkovinová bomba
TAKŽE ZATÍM SE VŠÍM OBJEDNANÝM JSEM NADMÍRU SPOKOJENÁ

a ještě dotaz k tomu okounovi - jak nejlépe na něj? mám v tom kilovým balení 2 ryby - jedna tak kolem 300 a druhá kolem 700 asi
díky za rady
26. 06. 2013 13:00
pro vlaštovka:filé nerozmrazujte,jedinou výjimkou je tuňák,kde ho potřebujete rychle udělat z obou stran jako biftek,aby byl šťavnatý,pokud by byl zmražený tak než ho uděláte,usušíte ho a bude jako podešev.treskovité ryby nebo lososa rozmrazujte jen tehdy,když je před úpravou chcete třeba marinovat,jinak to nemá smysl.filé nemusí být uplně do hloubky propečené nebo uvařené,stačí 60 stupńů,nechte ho potom ještě 5 minut dojít.tohle ale nikdy nedělejte s drůbeží,ta musí být vždy hotová
26. 06. 2013 12:07
Tresku před pošírováním rozmrazit, částečně rozmrazit nebo dát na pánev zmrazené?
26. 06. 2013 07:58
Tak po nedělní zkušeností, kdy jsem koupila filé bez přidané vody a pak z trouby vybrala 3deci vody a poloviční rozměr filé, jsem také neodolala o objednala tady. Dnes udělám místo v mrazáku a zítra se budu těšit. Taky jsem objednala na grilování mořského okouna. S přípravou ryb na grilu ale nemám moc zkušeností, tak bych chtěla požádat o radu, jak na něj: Dát rovnou na rošt, podložit alobalem nebo táckem, jak dlouho grilovat, asi nerozmrazovat, koření........??? Díky
25. 06. 2013 21:58
Dekujeme budem se tesit:)
25. 06. 2013 21:47
určitě,napište do poznámky kdy to chcete dodat
25. 06. 2013 21:40
Nam by se prave hodil patek, takze staci zitra navecer? Dekuji moc.
25. 06. 2013 21:35
pro janina:tak dejte vědět jak to dopadlo
25. 06. 2013 21:34
ano přijde,dokonce i ve čtvrtek,jak chcete,ale musíte objednat dopoledne den předem
25. 06. 2013 21:31
Dobry den, kdyz objedname zitra, prijde nam zbozi v patek? Dekuji.
25. 06. 2013 21:17
děkuji za typ, zítra totiž tu tresku obecnou budeme mít k obědu, takže zkusím pošírovat
25. 06. 2013 21:00
dobrou chuť
25. 06. 2013 20:57
Dnes mi přišla objednávka a vše je v perfektní. Zítra bude ochutnávka. Už se těším : -)))))
25. 06. 2013 20:51
pro janina:fajnšmekři říkají,že tresku obecnou je škoda připravovat jinak než pošírováním,tzn.vařením v malém množství vody na pánvi pod pokličkou,prakticky na páře.Můžu Vás ale ujistit,že na másle chtuná taky skvěle.
25. 06. 2013 20:48
pro janina:něco o tresce obecné najdete na www.bonfood.cz,Vše o rybách,Druhy ryb,Treska obecná.Jedná se o komerčně nejvýznamnější rybu,vynikající chuť,u nás se moc neprodává,vzhledem k vyšší ceně,i když někdy je její cena neskutečně přemrštěná.Zatím rekord drží Kaufland,kde prodávají tresku obecnou(Kabeljau,od Findusu) za 796 korun kilo,to je tedy mazec,ale možná,že to umí několik jazyků,jinak si to neumím vysvětlit
25. 06. 2013 20:34
ano, z těch, co jsem si kdy koupila domů jsou rozhodně ty nejlepší; sice jsou neloupané, ale už "odcévkované", takže s tím nebyla práce žádná; ještě bych dodala, že jsem si také objednala 1 kg steak z tresky obecné - trochu jsem se obávala, že to bude opravdu 1 kus :-D ale není - jsou to steaky o celkové hmotnosti 1 kg; jsem docela rybožrout, ale jak ty chudinky vypadají za živa netuším
to asi jen pro ty, co jsou stejně neznalí jako já
25. 06. 2013 20:26
pro janina.a chutnaly?teď máme na cestě speciální zásilku,z výroby pro japonsko na suši,budou tedy dražší,ale měly by být absolutní top.tyhle se ale budeme snažit držet v nabídce dál a sháníme další speciality.ono ale dnes sehnat plody moře bez chemie,je nadlidský výkon
25. 06. 2013 20:11
Dobrý večer. Také mi dnes dorazila objednávka a já hned "kuchla" balení s krevetami. Jsem jejich milovník a děkuji, že je konečně kde koupit dobré TYGŘÍ krevety :-)
25. 06. 2013 18:47
pro pvano:neexistuje,většina z Vás to píše do objednávky nebo si objednává stob balíček.na možnosti registrace přes určitý kod se pracuje.že se údaje z registrace nepřenáší,není schválnost,je to náš nedostatek,na kterém pracujeme,obsahy vašich předchozích objednávek ,tedy historie je dobrý nápad,zapracujeme na tom.děkujeme za připomínky,my jsme výrobní potravinářská firma a naše zkušenosti s eshopem jsou mizivé.v první řadě jsme se zaměřili na faktickou stránku věci,tedy abychom byli schopni Vám doručit zboží rychle,kamkoliv,za přijatelnou cenu,v dobré kvalitě a při dodržení teplot.nyní se budeme věnovat softwarovým věcem a uvítáme všechny takovéto připomínky.děkuji
Pavel Domkář
25. 06. 2013 17:55
1) Nevím, jestli jsem někde něco nepřehlédla, ale existuje nějaké heslo, které se má napsat do poznámky, abyste poznali, že jsem skutečně člen stobklubu? 2) Kromě like a zprávy (nebo do kontaktů) by bylo dobré dát i normální proklik na vaše FB stránky. 3) Že se údaje z registrace nepřenáší do košíku je schválně nebo jen problém mého prohlížeče (Safari)? 4) Bude v budoucnu třeba existovat takový miniprofil, kde by byly fakturační údaje a jejich možná změna i třeba obsah minulých objednávek? Jestli toto už existuje, jen to nevidím kvůli neobjednání (chystám se na to v pátek), tak se omlouvám za zbytečné zmatky. Děkuji
25. 06. 2013 16:49
zapomněl jsem Vám říci,pokud si schováte polystyrenové boxy,tak při třetí objednávce obdržíte igelitový obal,do něj vložíte tři polystarenové boxy a při čtvrté objednávce je kurýr vyzvedne zpět a Vy obdržíte slevu 150 korun.
25. 06. 2013 15:18
Tak rybičky už jsou v mrazáčku a vypadají náramně, už se těším, jak si pochutnáme.
25. 06. 2013 14:36
pro gogosek:děkujeme
25. 06. 2013 14:08
Tak jsem si dala na oběd lososa. Byl opravdu moc dobrý, hlavně žádná voda navíc, jako se to většinou stává. Má krásnou barvu a na talíři se jen rozpadal. Byla jsem moc spokojená. Až ryby dojím, určitě si objednám znova.
25. 06. 2013 12:23
Tak před chvíli mi dorazil balíček, a hned jsi du za chvíli připravit lososka :-)
24. 06. 2013 22:16
moc se omlouváme,nějak se nám to trošku zvrtlo,asi malinkatý virusík,ale zboží přijde opravdu jen jednou
24. 06. 2013 19:45
Mě to taky přišlo 4x :-) Tak pokud to bude za stejnou cenu ten celý kamion, nebudu se zlobit :-D
24. 06. 2013 19:18
Tak mně přišlo do mailu 4 x že odeslali objednávku, tak doufám, že to zítra nepřivezou na kamionu ve čtyřech balících :-)))))
24. 06. 2013 13:00
děkujeme,zboží dostanete zítra
24. 06. 2013 12:44
Tak mám objednáno. Už se těším :-))))
23. 06. 2013 22:22
tvořte v klidu,děkujeme
23. 06. 2013 22:19
Super, to je rychlost, moc díky a objednávku už tvořím :-)
23. 06. 2013 22:17
pro saafi:to nám děláte radost,doručíme Vám je v úterý
23. 06. 2013 22:15
Tak já si jdu taky udělat objednávku :-) a budu se těšit na rybky. Jen nevím kam je dám, protože mrazák mám dooost plný zeleniny.
23. 06. 2013 22:11
my děkujeme
23. 06. 2013 22:08
bonfood - co dodat - moc děkuji
23. 06. 2013 22:02
pro janina:za upozornění Vám přiložíme do balíčku něco dobrého,tresku po florentsku
23. 06. 2013 22:01
no to asi nemáte zač, nejspíše jsem první
moc rychlá a nedočítám
děkuji a těším se
23. 06. 2013 21:59
pro janina:děkujeme za upozornění,chyba byla na naší straně,během zítřka ji programátor odstraní,kdyby jste zaškrtla dodací adresu jako shodnou s fakturační,políčka by se uzavřela,příliš složité a nejasné,odstraníme to,ještě jednou děkuji
23. 06. 2013 21:51
pro janina:objednávku mám a je v pořádku,děkujeme a nebojte,do toho mrazáku je dostaneme
23. 06. 2013 21:48
tip pro marinovaného lososa:vezměte bagetu,nakrájejte na chlebíčky,osmahněte v toustovači,vychladlé namažete máslem,položete na vrch ledový salát a na něj plátek marinovaného lososa
23. 06. 2013 21:46
tak jsem dala objednávku do e-mailu
prostě ty ryby nechtějí do mého mrazáku, a to mám krásný a nový :-)
23. 06. 2013 21:39
my děkujeme,jsme rádi,že Vám chutnalo
23. 06. 2013 21:36
děkuji za bleskurychlé zaslání, bedna došla druhý den po objednávce. ryby zatím super - obalovaný losos nám chutnal, marinovaný losos už je nachystaný k ochutnání. díky. jsem ráda, že jsem vás díky Stobu mohla objevit.
23. 06. 2013 21:32
nemusíte se registrovat,zadejte zboží do košíku a po zobrazení košíku je dole formulář,ten vyplňte a vše by mělo fungovat,pokud ne,použijte prosím mail,udělám objednávku za Vás,děkuji,Pavel Domkář
23. 06. 2013 21:29
ale dnes nám objednávky normálně chodí
23. 06. 2013 21:28
dobrý večer,podíváme se na to,jestli Vám to nevadí,objednejte klidně na mail bonfood@bonfood.cz,udejte,prosím hlavně telefonní číslo,jméno,mail,a adresu pro doručení,pokud tam bude Vaše tel.číslo,zítra Vám zavolám,nebo si nakupte bez registrace
23. 06. 2013 21:11
bonfood - dobrý večer
ráda bych si u Vás udělala také objednávku, ale nefunguje mi registrace i po několika zkouškách je výsledek stejný - error
je chyba u Vás nebo u nás? díky za info Jana
23. 06. 2013 21:01
no,on to může přivézt od 8 do asi 17 hod,většinou je to dopoledne,zítra Vám zavolám a domluvíme se.přemýšlejte o jakékoliv adrese,kde to někdo převezme a zaplatí,s pozdějším uchováním při pokojové teplotě si nelámejte hlavu,zboží je transportováno v takovém balení,že to můžete klidně nechat nerozbalené naprosto kdekoliv a vyzvednout si to až večer,lze to tedy doručit např.do práce,k sousedům,apod.
23. 06. 2013 20:29
Dcera bude doma od 12,30, já od 14,30 tak by to snad nebyl problém. Později mi to nevadí, bylo by dobré, kdyby zavolali a já to nějak zařídím.
Děkuji.
23. 06. 2013 19:50
dobrý den,omlouvám se,a podíváme se na to,vzhledem k tomu,že začínáme,uvítáme každou připomínku.Zboží by mělo dorazit v úterý,pokud by byla změna,zavoláme.Problém ale je s hodinou,rozvoz je po celé republice kurýrní službou,většinou by to měli stihnout do těch 14 hodin,ale nemůžeme to úplně zaručit.Je nutné počítat s tím,že kurýr může přijet i později,je nutné aby závozové místo bylo pro něj dostupné do asi 16 hodin.Vzhledem k povaze zboží není možné závoz opakovat,vydrří 48 hodin,čili když večer vidíme,že je zboží nedoručeno,vydáme pokyn k vrácení dodávky,abychom ho obdrželi druhý den zpět v pořádku
23. 06. 2013 19:16
Dobrý den, balíček objednán a ještě něco k tomu. Ale byl to boj, myslela jsem, že se mi údaje z registrace načtou do objednávky. Nu nestalo se, tak snad jsem to vyplnila znovu dobře :-) Před závozem dáte vědět, kdy bude závoz? Do 14, 00 jsem v práci :-(
23. 06. 2013 17:25
děkujeme za objednávku,okouna dostanete v úterý
23. 06. 2013 16:48
Tak jsem si objednala rybičky, už se na ně těším. Hlavně jsem zvědavá na mořského okouna :-)
21. 06. 2013 01:11
pro vlaštovka:losos filet s kůží bude v nabídce koncem příštího týdne,nejpozději
20. 06. 2013 16:55
Mám také špatné zkušenosti,že jsem koupila ryby,které měly víc ledu než masa.
20. 06. 2013 14:34
kupuji file-kostky od fy NOWACO a spokojenost
20. 06. 2013 14:27
Díky za vyčerpávající informace. Ty krevety zkusím a pokud bude v nabídce losos filet s kůží, určitě nás nemine. 350 Kč za kg není málo, ale pokud bude kvalita odpovídat, nevidím v tom problém. Z kila se udělají 4 porce za necelou stovku, to v restauraci zaplatíme víc za porci 150g .-)
20. 06. 2013 05:54
pro Kaitao:neřekl jsem,že na kuřeti je něco špatného.co se týká nenasycených a nasycených kyselin správný poměr,je asi 2 díly nasycených a jeden nenasycených kyselin,realita je 20 až 30 :1,myslím tedy v běžné populaci,předpokládám,že poučení členové STOBU jsou na tom lépe než běžná populace,ale faktem je,že s výjimkou ryb všechny ostatní živočišné bílkoviny s sebou nesou nasycené kyselin,čili pokud chcete mít dostatečný přísun živočišných bílkovin a současně optimální poměr tuků,bez ryb to asi nezvládnete.Na druhou stranu,určitě nemá smysl nutit se do jídla,ke kterému máte averzi.Mějte se hezky
20. 06. 2013 05:47
Napište komentář...
19. 06. 2013 22:43
Velký dík za poučení, od teď si budu na vodu v rybkách dávat větší pozor :)
19. 06. 2013 20:54
Ryby se učím poznávat a i jíst, tento článek jsem si vytiskla, moc děkuji za ucelené informace.
19. 06. 2013 17:43
pro Bonffod: děkuji,ale na kuřeti nevidím nic špatného ani z pohledu nasycených tuků. pro mě jsou ryby uzavřená kapitola.Dobrou chuť ostatním.
19. 06. 2013 16:04
sleva je omezená do konce června,ale budeme pro Vás připravovat nějaké zajímavé akce stále.Snažíme se však udělat přijatelnou cenu rovnou,nepovažujeme za normální navýšit cenu nejdřív o 30 procent a potom s velkou slávou poskytnout tu samou slevu.se Stobem ale domlouváme dlouhodobější spolupráci,myslíme,že bychom tu prezentovali nějaké naše nové výrobky,nebo budeme poskytovat určité zaváděcí ceny na výrobky,které mají špatný zvuk a lidé se je bojí objednávat nebo jsou nezvyklé.Klasický příklad výrobku se zničenou pověstí jsou obalované rybí prsty.
19. 06. 2013 14:24
Díky za vyčerpávající odpověď, jasně s rybkou si při grilování chce pohrát, spíš mi vadilo to lisované"drobení" co nedrží pohromadě, ale i to jste vysvětlil,ten losos mě potěšil, takže díky a jen maličkost, sleva pro stob je časově omezená?
19. 06. 2013 12:44
a zapomněl jsem při doporučení suroviny vhodné pro grilování na pstruha
19. 06. 2013 12:41
Dobrý den,pokusím se tam toho okouna pověsit zítra,dopravu máte započtenou sice ve stob balíčku,ale protože si objednáte víc zboží,jsou tam další slevy na dopravu,sledujte ceník dopravy v pravém horním rohu,tam zjistíte i množství,které je nutno objednat k dosažení další slevy na dopravě.čili v každém případě,budete mít dopravu maximálně za stejné peníze,ne dražší
19. 06. 2013 12:30
Dobrý den, Měla bych zájem si objednat Váš balíček pro STOB a teď jak čtu mě zaujal i ten Okoun. Takže tento pátek by měl jít objednat? A dopravu bych měla započtenou už v tom Stob balíčku, když si objednám ještě něco k tomu?
19. 06. 2013 12:20
pro cardigan:to je trochu složitější,bílé krápníky mohou být vytékající protein,to by nebylo nic špatného.jak koaguluje bílkovina teplem je to běžný jev.pokud z toho ale vytéká větší množství čehosi bílého,je to neklamná známka přítomnosti polyfosfátů,zboží v tom případě zbývá jedině vyhodit,bohužel.trochu problém může být i způsob grilování a použitá surovina,pokud se jedná o filety,zejména bez kůže a navíc z treskovitých ryb,podložil bych je alobalem,jinak se rozpadnou vždy.Surovina pro porce z lososa je lisována z celých filet,je to tzv.fullfillet block,není to z malých kousků,ta se označuje jako bits and pieces,to nepoužíváme.Ovšem i tak se Vám při grilování nad přímým ohněm bude rozpadat.Ideální by byl steak z lososa,celý filet s kůží,jenže tam by se cena pohybovala okolo 350 korun za kg.Měli by jste o tento produkt zájem?Jinak jsem přesvědčen,že pokud grilovaný filet podložíte alobalem a použijete buď porce z lososa nebo steak z tresky obecné nebo filet z tresky tmavé nebo setak z tuňáka,dostanete vynikající výsledek.Jen tuňáka nechte před úpravou rozmrazit,je potřeba ho dělat krátce z obou stran,aby zůstal šťavnatý,pokud by byl mražený ,než ho uděláte,utrápíte ho.Ostatní ryby dělejte zmražené.Hlavně je důkladně posolte,na koření tolik nezáleží,ale neslaná ryba opravdu není k jídlu.Teď mně ještě napadlo,od příštího týdne bude v nabídce mořský okoun,redfish kuchaný bez hlavy,to by byla ideální volba na grilování,cena se bude pohybovat okolo 130 korun za kg a velikost mezi 200-400 g.Balení bude po jednom kg.Můžete si objednat už v pátek.
19. 06. 2013 11:14
Ráda bych se zeptala - od koupě mraženého filé, včetně lososa, mě odrazuje jev, kdy např. při grilováními posléze z porce visí jakési "krápníky" bílé hmoty, která je v rybě evidentně navíc, nebo se porce rozpadnou na kousky . Nepředpokládám, že by Váš losos byl takový jako na fotkách, tedy z jednoho kusu, ale přesto se ptám, zda je filé lisované spíš z větších nebo drobných kousků.
19. 06. 2013 10:48
Dobrý den,vzhledem k tomu,že s eshopem začínáme a po dlouhé době tak máme kontakt na konečné zákazníky přímo,nezprostředkovaný mnohdy zkreslenými požadavky nákupčích na supermarketech,budeme Vám vděčni za každý dotaz nebo připomínku ať už k sortimentu nebo k webu nebo službám.Vaš dotazy nám pomáhají udělat si lepší představu o tom co chcete nebo vyjasnit některé nejasnosti.
Děkuji
Pavel Domkář
19. 06. 2013 08:31
recepty na krevety zařadíme ve chvíli,kdy je budeme mít v trvalé nabídce
19. 06. 2013 06:27
pro vlaštovka:marinovaný losos(gravlax)je stará receptura,marinuje se koprem,hořčicí,solí,cukrem.Je vynikající,Cena ja taková,protože si ho vyrábíme sami,je to stejné jako např.aljašské tresky,kde cena na moři mražené je na marketech 260 korun,u nás 150,apod. U krevet Vás moc nepotěším,ta gumovitost je způsobena,stejně jako u ryb přidáním chemie a vody dovnitř.Většina krevet,prodávaných v EU je chemicky ošetřena.To je důvod,proč my máme jen omezenou nabídku.Teď připravujeme dovoz chemicky neošetřených krevet,z partie,která je ve Vietnamu vyráběna pro Japomsko na suší.Příprava je jednoduchá,hodíte je do vařící osolené vody nebo na grill.V tom ten problém nebude.Problém je v tom,že na rozdíl u ryb,kde se to už intenzívně kontroluje,u krevet se na značení chemie nedá moc spolehnout.Zkuste naše krevety tygří z Bangladéše,máme ale jen omezené množství
18. 06. 2013 21:59
Dekuju moc za vycerpavajici odpoved:-) uz se tesim, ze objedname:-)
18. 06. 2013 21:46
zajímaly by mne dvě věci: čím je marinovaný "Marinovaný losos" a jak je možné, že stojí polovinu co v supermarketu. A druhá otázka: v receptech jsem nenašla návod na přípravu krevet. Manžel je miluje, ale mě se vždycky podaří vyrobit žužlavou gumu, tak už to nezkouším, abych neplýtvala penězi.
18. 06. 2013 20:48
pro kaitao:ručím Vám za kvalitu,zkuste třeba steaky z tresky,když nebudete spokojená,zavolejte mnětelefon najdete v kontaktech na stránkách BonFood,,dětské porce jsou taky super a z extrémně kontrolované suroviny.Opravdu nemůžete srovnávat třeba žraloka nebo pangasia s naším sortimentem.proto tam taky tyto druhyvůbec nezařazujeme.Nic proti kuřeti,ale pokud chcete živočišnou bílkovinu a současně chcete trochu omezirt nasycené tuky,jiná volba než ryby není.tedy aspoň o ní nevím,abych byl přesný
18. 06. 2013 20:42
pro alli.trali není tam uvedená lovná oblast,je to farmový chov.na našem trhu je téměř nemožné koupit seafrozen lososa z volného moře,prodává se sice gorbuša(pink salmon)ta je lovená na moři,jenže je přetažená přes Čínu a dvakrát zamražená,drtivá většina lososa obecného Salmo salar pochází z faremních chovů v Norsku nebo Chile.Můžu Vás ujistit,že oba státy si kvalitu velmi hlídají a během posledních let nebyly zaznamenány žádné problémy s např.těžkými kovy,antibiotiky,nebo třeba rtutí nebo PCB.Rozhodně pocházejí z čistšího prostředí než většina sladkovodních ryb.
18. 06. 2013 19:47
no,říká se to.jenže když si vezmete,co všechno v nich může být,je těžké uvěřit,že na malém městě v Jeseníkách seženu něco kvalitního. já to vnímám jako masovou hysterii-v nejhorším si mozek promažu tabletkama. jednou jsem měla žraloka,byl sladký. pak pangase,byly to vodnatý cáry a navíc ty zvěsti,v jakých podmínkách žijí.-.-raději jedno kuře,než špinavá chudák ryba.já ryby fakt ee.
18. 06. 2013 19:40
Laka me to velike baleni lososa...jen jsem u nej nevidela lovnou oblast...
18. 06. 2013 18:46
Kaitao - přečetla sis jaký význam mají ryby na náš organismus ? On se ten nedostatek jednou projeví, ne teď, za několik let...
18. 06. 2013 18:28
Je to pravda, ty "zavodněné ryby" nemají valnou chuť.
18. 06. 2013 13:09
Kvalitám u nás nevěřím,proto ryby nejím.( dávat x set za lososa tedy fakt nehodlám.)myslím že se dá žít i bez nich...
18. 06. 2013 11:08
Užitečné informace! Díky za ně :-)
18. 06. 2013 09:11
Jsem vděčná za informace
18. 06. 2013 08:45
pro Sarka:věříme,že Vás dokážeme uspokojit jak kvalitou,tak i přiměřenou cenovou hladinou
18. 06. 2013 08:44
Na základě prvních objednávek bychom rádi ujasnili systém dopravy.Zboží Vám doručí kurýr na jakékoliv místo v republice v průběhu dne.Zboží je speciálně zabaleno tak,že ho bez jakýchkoliv problémů můžete skladovat v den doručení třeba v práci a odvezt si ho večer domů,pokud nerozbalíte karton.Jedná se o systém polystyrenových chladniček a suchého ledu.To je v ceně,a pokud časem nashromáždíte 3 polystyrenové chladničky,kurýr si je u Vás vyzvedne a Vy dostanete slevu na objednávku 150 korun.
18. 06. 2013 07:08
Máme ryby moc rádi a často je kupujeme od Eismana (dříve Family Frost). Je pravda,že cena odpovídá kvalitě :-( ,ale aspoň si pochutnáme a víme,že platíme za čistou rybu a ne za vodu :-)
18. 06. 2013 01:09
Fotky ze semináře si můžete prohlédnout zde: http://stobklub.cz/fotogalerie/ivamal/8867/
17. 06. 2013 21:34
pro moorka:problém je v tom,že pokud bude přidaná voda uvnitř můžete sušit a sušit a stejně to,bohužel bude k ničemu
17. 06. 2013 21:02
To je ale věda...
17. 06. 2013 20:43
Dřív se mražená ryba obalila, usmažila a byla to lahůdka. Od té doby, kdy kupujeme víc vody než ryb, je musím rozmrazit, osušit a pak teprve obalit, aby ryba za něco stála. Ještě se dá koupit slušnější ryba v rybárně, tam je i daleko větší výběr. Je to škoda, máme ryby rádi :-)))
17. 06. 2013 20:27
Moc důležité info, kolikrát si člověk říkat jak to poznat, která rybka je vlastně kvalitní .. A teď máme perfektní inormace. Díky !
17. 06. 2013 20:22
Díky za informace .-)

Naši partneři