TOPlist
Sledujte nás:

Přání od STOBu do roku 2021

Zpět

Rok 2020 byl velmi těžký a jedno podstatné v něm často chybělo. Osobní setkání. Proto bychom ho chtěli alespoň zakončit osobním přáním od téměř každého z týmu STOBu.

Jak STOBáci prožívali rok 2020 a hlavně… co vám přejí do nového roku? :-)


 Hanka Málková

„pozitivní pohled na všechny trable a překážky“

Uplynulý rok byl asi pro každého v něčem jiný, přinesl spoustu nových výzev a netradičních situací, se kterými jsme se museli popasovat. V lecčem to ale mohlo vést i ke zlepšení našich návyků a zdravějšímu způsobu života. Někoho donutila situace trochu zpomalit, věnovat více času rodině i sám sobě. Většina z nás trávila více času venku a také v kuchyni při domácím vaření a pečení. Ve vaření jsme ani my nelenili a v letošním roce jsme pro vás přichystali, spočítali a nafotili rekordních 138 receptů. Recepty postupně zveřejňujeme na STOBklubu i sociálních sítích, letošní novinkou jsou i recepty pro děti.

Jsme moc rádi, že vás naše recepty inspirují, nebojíte se zkoušet nové věci a jste věrní i našemu Sebekoučinku. I tomu jsme se letos věnovali a v příštím roce se můžete těšit na novinky.

A poselství a přání do nového roku? Na každé situaci si najděte vždy něco pozitivního a využijte ji ve svůj prospěch!


 Zuzka Málková

„ať se vám daří upevňovat zdravé návyky“

Rok 2020 před nás postavil nové výzvy. Mimo jiné se již po dvacáté čtvrté konal Den zdraví a já děkuji všem zúčastněným, že se povedl a že jsme ho snad co nejvíce přiblížili dřívějším živým událostem. Cvičení online, kterého se zúčastnily stovky lidí, se rozjelo a díky skvělým cvičitelkám se mnozí cítí jako skoro v tělocvičně. Přeji všem, aby si i v novém roce našli čas na sebe a díky pomůckám STOBu si vytvářeli nebo upevňovali své zdravé návyky.


Dana Nováková

„hlavně pevné zdraví“

V týmu STOB jsem benjamín. Do krásně rozjetého vlaku jsem naskočila přesně v polovině tohoto zvláštního roku a stala se tak trochu neviditelným hlasem, který na vás den co den promlouvá skrz STOBácké sociální sítěZ reakcí a ohlasů na naše příspěvky na mě dýchá pohoda - jako by komunita Vás, našich fanoušků a sledujících, zrcadlila STOBí tým. Moc dobře vím, že v anonymním světě sociálních sítí - a těch, které si dávají za cíl být pro své sledující průvodcem na cestě za zdravým žitím obzvláště - není takové prostředí samozřejmostí. O to více si Vás, naší STOBí komunity cením, k obsahu, který pro vás vytvářím přistupuji s velkou zodpovědností a bude mi potěšením vymýšlet další a další příspěvky, kvízy, ankety, storíčka a další formáty.

Jediné přání, se kterým do nového roku vstupuji je, abychom byli všichni zdraví. Budeme-li zdraví, není překážky, kterou bychom nedokázali přeskočit!


 Terka Beníčková

„pořádnou dávku jistoty a předvídatelnosti“

Rok 2020 byl jedna velká jízda (často skopce). Druhé slovo, které tento rok charakterizuje (a nebojte, nebudu sprostá) je i slovo „výzva“. Bylo pro mě a pro nás všechny neuvěřitelnou výzvou odvážit se ve vzniklé situaci dělat věci jinak. Přeměnit 30 let fungující živé kurzy hubnutí na online kurzy tak, aby byly stále plnohodnotné a skvělé. A já musím znovu poděkovat i našim báječným a učenlivým STOBím lektorkám, díky kterým se to dařilo. Bylo výzvou připravit pro vás online i tak tradiční a zaběhnutou akci jako je Den zdraví. A nebýt štěstí a dobrého načasování, online bychom nakonec museli pořádat i akce ke Světovému dni obezity, které jsme nakonec stihli opravdu jen s odřenýma ušima.

Chtěla bych vám proto poděkovat především za vaši trpělivost a za to, že jste i přes veškeré nutné změny zůstali s námi. Ne vždy šlo totiž vše podle našich představ (vlastně nikdy). Do Nového roku nám všem proto všem přeji hlavně pořádnou dávku jistoty a předvídatelnosti. Té jsme si totiž v roce 2020 moc neužili.


 Petra Mocová

„ať z náročného období vznikne v příštím roce něco krásného“

Asi se budu opakovat, ale rok 2020 byl velká výzva. Ať už osobně, tak i pracovně. Práci v pomáhajících profesích jsem si vybrala hlavně kvůli kontaktu s lidmi, a na jaře jsme si museli zvykat na online prostředí. Ze začátku jsem z toho byla nešťastná, ale ukázalo se, že je možné dělat jak individuální konzultace, tak i skupinový kurz online. Pro Ty z Vás, kdo to se mnou absolvovali, chci poděkovat za trpělivost. Jen Vy víte, jak to vypadá, když se humanista střetne s technologiemi.

Tento rok nebyl lehký pro nikoho, což se u spousty lidí promítlo na váze a nezřídka i na psychice. Pokud je to Váš případ, do nového roku Vám přeju, abyste tyto zkušenosti mohli zúročit a jednou si zpětně říct: "Rok 2020 byl náročný, ale díky tomu jsem ... ". Mám moc ráda název knížky Bez bahna lotos nevykvete. Držím Vám palce, abyste letošní náročné období dokázali využít tak, že díky tomu v roce 2021 vyklíčí něco krásného.


 Martin Pávek

„užívejme si každodenních maličkostí“

Milí přátelé, dovolte mi popřát vám do nového roku vše dobré, plno pohody, zdraví a krásných dní. Přejme si ať se nám další dny žijí mnohem příjemněji než některé ty letošní.

Jen na nás je, jak dané dny prožijeme. Nehledě na okolnosti, které nás obklopují, je jen na nás, jestli dny prožijeme naplno a s radostí. Proto si užívejme každodenních maličkostí, každý z nás je zažívá, jen je stačí odhalit.

U nás ve STOBu jsme byly v letošním roce díky nařízením a omezením nuceni zastavit se, zapřemýšlet a upravit naše fungování tak, abychom s vámi mohli být i nadále. Naučili jsme se díky tomu plno novému a dokázali jsme si, že to jde.

Protože tu pro vás chceme být i nadále, věřím nyní mnohem více, že není překážka, kterou bychom nedokázali zdolat.


 Lenka Vymlátilová

„najděte si čas na péči o své zdraví a z každé těžkosti vyjděte s lehkostí“

Přátelé, letošní rok byl opravdu náročný. Ale jak už to v životě chodí, to těžké nás nejvíce posune a obohatí. Nevěřila bych, že vstoupím do online prostředí a už vůbec ne, že si ho i oblíbím. Se STOBem jsme spoustu akcí museli realizovat online, dokonce i tradiční skupinové kurzy zdravého hubnutí. Kurzy jsou moje srdcovka 12 let a i přes počáteční obavy se online verze podařila na 200 % a z toho mám největší radost.

Do nového roku vám přeji, ať z každé těžkosti vyjdete s lehkostí, přeji vám pevné zdraví a ať si najdete čas o něj pečovat. Poselství letošního roku je jistě i v uvědomění si, že imunitu a zdraví nelze získat polknutím zázračné pilulky, ale systematickou péčí - mj. sem patří naše STOBí trio - pohyb, výživa a psychika. Budu se těšit na "zdravá" setkávání v roce 2021, ať už v živém nebo v online světě.


 Iva Málková

„dělejte radost sobě i druhým“

V letošním roce jsme slavili 30 let od založení STOBu, a tak jsem trochu bilancovala a filozofii STOBu shrnula do knihy Váhy života – laskavý rozhovor nejen o hubnutí s rozumem. Chtěla bych poděkovat všem kolegům nové generace STOBu, že se jim podařilo přenést tuto filozofii do digitální podoby, kterou si zejména rok 2020 žádal. A protože náš přístup učí lidi najít na všem něco pozitivního, tak mám radost, že online kurzů zdravého hubnutí se mohou účastnit i lidé z měst, kde se zatím kurzy naživo nepořádají. Sama jsem překvapena z toho, že 3x týdně cvičím online a baví mě to, i když věřím, že člověk zvítězí nad pohodlností a vstoupí zase do tělocvičen, jakmile to bude možné.

Přeji vám, abyste si rok 2021 užívali a upevňovali své zdravější návyky, tak důležité pro kvalitní život. Vážíme si toho, že se nejen zapojujete do aktivit STOBu vy sami, ale že svými příspěvky pomáháte druhým, ať už v rámci komunitního webu STOBklub, facebookové skupinky nebo kurzů hubnutí. Dělat radost druhým uvolňuje pozitivní emoce daleko více, než když někdo obdaruje vás. Věřím, že STOB zůstane laskavým pomocníkem vám všem po celý rok 2021. Děkujeme vám za důvěru a přízeň.

Recept na život z knihy Váhy života

  • 100 g aktivní svobodné tvorby svého života, při které nepodléhám nevhodným tlakům; co ovlivním, řeším, co neovlivním, neřeším
  • 90 g radosti, úsměvů a pozitivní mysli
  • 80 g přijetí trablů s pokorou k pestrosti života
  • 70 g dělání radosti druhým lidem, blízkých kontaktů s nejbližšími
  • 60 g času věnovaného sama sobě od nicnedělání po vymýšlení nových i
  • náročnějších aktivit
  • 50 g vděčnosti svému tělu za to, co mně umožňuje
  • 40 g každodenního spontánního pohybu pro radost
  • 30 g všímavého labužnického jedení
  • 20 g kvalitního spánku
  • 10 g sedavé činnosti u knížky, televize, počítače

Pocukrováno smyslností života :-) 

Hodnocení (9 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

29. 12. 2020 17:44
Poslední dobou jsem se tady moc neobjevovala, ale přesto je STOB pro mě jistota a pocit, že se mám kam vrátit. Přeji nese ať se příští rok vydaří každému podle jeho přání a všem ať přinese mnoho dobrého, zdraví a pohodu. Díky za to, že tu pro nás jste!
29. 12. 2020 15:47
Také já se přidávám a děkuji za vše krásné co jsem za ta léta tady prožila a věřím že ještě prožiji. Přeji vám do dalších let všem hodně zdraví, pohody a lásky. Ať se Vám splní všechna Vaše přání.
29. 12. 2020 13:42
Děkuji za moc krásné přání , za to že STOB pomáhá zvládat nejen váhové problémy, ale pomohl dát dohromady partu super přátel i když někdy jen virtuálních. Přeji celému kolektivu STOBu do příštího roku hlavně zdraví, protože to je základ od kterého se odvíjí vše ostatní a taky štěstí protože bez trošky štěstí by to nebylo ono. Díky za vše.
29. 12. 2020 10:04
Všem na STOBu přeji krásný a pohodový rok 2021. Díky za vše co pro nás děláte.
29. 12. 2020 09:54
Děkuji všem za milá přání. Přeji celému Stobu hodně zdraví, štěstí a osobní pohody v novém roce. Díky za vše co pro nás děláte :-)
29. 12. 2020 09:07
Děkuji vám všem.
29. 12. 2020 08:20
Moc Vám všem přeji to nejcennější co člověk má a to je zdraví.Příští rok oslavím s Vámi 10 leté výročí a ještě jsem se tady na "Stobích stránkách " nikdy nenudila. Zvláště děkuji za projekt " Prožij rok zdravě " , ten byl úžasný, nejvíc mi otevřel oči a mysl a já se naučila co to je jíst zdravě. A proto si s Vámi připíjím na dalších minimálně 10 let zdravého života pod vaší taktovkou. Takže na zdraví ......
29. 12. 2020 08:16
Hezké, milé a neskutečně osobní :-). Krásný rok 2021 i Vám. Moc díky za to, co pro nás děláte.
29. 12. 2020 06:58
I já přeji všem, ať ten příští rok je lepší než ten letošní, hodně zdraví, štěstí a radostí a ať se nám tady se všemi i dál tak hezky setkává jak on-line tak s některými i v reálném světě :-)!
28. 12. 2020 22:27
Děkuji všem za krásná přání a zejména paní doktorce Ivě za ten supr recept na život:-)

Naši partneři