TOPlist
Sledujte nás:

Tipy na vánoční dárky pro věčné dietářky

Zpět

Autor článku: Ing. Lenka Vymlátilová, recenze Ing. Hana Pávková Málková


Pokud vás okolí každoročně obdarovává pokušením v podobě čokolády, domácích uzenin, sýrů nebo lahvinky alkoholu, nebo se naopak snaží vás podpořit instantní proteinovou dietou nebo suplementy, nečekejte na zázraky a raději napište dopis Ježíškovi. Bude hezké najít pod stromečkem dárek, který při hubnutí opravdu oceníte.

Co by to tak mohlo být? 

Věřte, nevěřte, ale život hubnoucího není vůbec chudý a nudný, jak se často prezentuje. A to ani v případě vánočních dárků. Nechte se inspirovat…


1. Potraviny 

Mezi drobnými dárky jsou často zmíněné čokolády, bonboniéry, uzeniny, sýry nebo rovnou dárkové koše s jídlem a alkoholem. 

Napište si raději o: 

  • Dobrý čaj nebo kávu
  • Koření
  • Přírodní oříšky nebo 100% ořechová „másla“ 
  • Sušené nebo lyofilizované ovoce
  • Dobré nealkoholické víno
  • Kvalitní olej nebo olej ve spreji, který se dobře dávkuje
  • Poukázku na nákup potravin do vašeho oblíbeného obchodu nebo zdravé výživy, kde si nakoupíte sami dle svého nejlepšího svědomí a vědomí. Poukázka může být i na nákup v online obchodu, například aktin.cz, grizly.cz nebo na nákup kvalitních mražených ryb (například boxxi.cz)   

2. Knihy 

O hubnutí a výživě

Knihu můžete nakoupit na e-shopu zde.

Na e-shopu STOBu najdete i další knihy a svépomocné brožurky při hubnutí, nadělit si můžete třeba oblíbené Talířky.

  • Pátráte-li po odbornější knize nabité ověřenými výživovými informacemi a máte blízko ke sportu, doporučujeme knihu Moderní výživa. 

  • Základy výživy jsou shrnuty také v knize od Nehladu. 

  • K tématu psychologie hubnutí můžeme doporučit knihu Jak se uklidnit bez jídla, kde najdete 50 jiných způsobů. 

Kuchařky

  • Kuchařská novinka na trhu od holek z Nehladu 

  • Skvělé jsou i knihy Karolíny Fourové, kde se prolínají informace k výživě a potravinám s recepty.


3. Nádobí 

Kvalitní nádobí, ve kterém uvaříte i bez tuku je prostě „must have“ v každé kuchyni. Pokud vám nějaký kousek chybí, napište jej na váš seznam. 

Ke zdravému vaření vás může motivovat také kontaktní gril, horkovzdušná fritéza, pomalý hrnec, sušička potravin nebo kvalitní nůž.


4. Krabičkujte, balte a pijte stylově 

Každodenní krabičkování a nošení lahve s vodou mohou zpříjemnit hezké stylové obaly. Přeci jen, my ženy, oceníme i krásný design. S krásnou lahví nebo krabičkou je motivace větší a úsilí o to delší.

Víte o tom, že si svačinu nemusíte dávat jen do krabičky, ale stylově zabalit do voskovaného ubrousku nebo vaku? Do nich můžete zabalit i pečivo nebo jím přikrýt jídlo v ledničce. Buďte v novém roce o fous ekologičtější a dejte sbohem igelitovým pytlíkům. 

Zdroje: https://www.folly.cz/ekodomacnost-bezobalove-nakupovani-sacky-a-pytliky/, https://www.eko-plasty.cz/voskovany-sacek-na-chleba-velky-32x30cm-nepytlik


5. Osobní váha nebo poukaz na diagnostiku složení těla 

Váha vám pomůže sledovat vaše pokroky. Dnes jsou cenově dostupné i analyzátory tělesného složení, a tak budete moci hlídat nejen hmotnost, ale i množství tuku a svalové hmoty v těle. Můžeme doporučit například značky Tanita a Omron. 

Poradny našich odborníků jsou vybaveny lékařskými certifikovanými přístroji, například InBody, Jawon, Accuniq nebo Tanita. Pakliže si přejete přesnější a podrobnější diagnostiku složení vašeho těla a zjistit množství rizikového viscerálního tuku, nechte si „naježit“ poukázku. 

Seznam STOBích odborníků nabízejících tuto službu najdete zde

Kvalitní analyzátory vám poskytnou spolehlivější výsledky a změří řadu parametrů (například množství viscerálního tuku). 


6. Nutriční aplikace 

Pokud je evidence jídla a sledování semaforků vaše hobby, potěší vás poukázka na nutriční program Sebekoučink (napište si o ni na e-mail info@stobklub.cz).

S programem Sebekoučink už se podařilo uživatelům zhubnout přes 150 000 kg.


7. Buďte v pohybu a fit 

V krásném sportovním oblečení se budete hýbat s ještě větší radostí

Co váš sportovní šatník? Nechtěl by oživit o krásné boty, legíny nebo tričko? Chodíte-li rádi ven, co třeba nordic walkingové hole, outdoorové oblečení, dobré boty nebo funkční ponožky, díky kterým bude vaše noha celou túru v suchu a teple. 

Pro kvalitní nordic walkingové hole a pro zasvěcení do správné techniky chůze se obraťte na instruktory ze sítě Nordic Walking Point.     

Sportovní hodinky nebo aplikace

Motivací k plnění pohybových cílů mohou být i chytré hodinky, které už dnes umí opravdu leccos. 

Cvičte, cvičte, cvičte

Když už jsme u toho pohybu, užitečným dárkem je permanentka do vašeho oblíbeného fitka, k vašemu oblíbenému lektorovi, trenérovi nebo třeba do bazénu. 

Cvičíte-li rádi online, vyberte si ze STOBí nabídky online pohybových aktivit

Pro pražské nabízíme různé druhy pohybu „naživo“ nebo výše zmíněný Nordic Walking

Ve STOBu si můžete vybrat hned z několika druhů cvičení. Všechna jsou vhodná i pro lidi s kily navíc a vedou je zkušené instruktorky. Aktuální nabídku cvičení najdete zde


8. Hubnutí není jen o hubnutí 

Pozor, pozor, milé dámy. Hubnutí v ženském podání nemá být jen o výkonech v podobě nachozených kroků, uběhaných kilometrů, v počtu kliků nebo dřepů a v množství kilojoulů snědených za den. 

Ženské hubnutí je i o péči a hýčkání sama sebe.

Co takhle poukázka na masáže, ke kadeřníkovi, ke kosmetičce nebo na kurzy, které vás opravdu potěší? Dnes je nabídka bohatá. Můžete se naučit zpívat, malovat, vyrobit si šperky, mýdla, péct domácí kváskový chleba a spoustu dalšího. 

Když nasytíte své potřeby a pocítíte radost, bude vám fajn na těle i na duši a bude se vám i lépe hubnout. Inspiraci najdete například tady: https://www.naucmese.cz/

Můžete si také do-přát odpočinek a načerpat inspiraci s partou ostatních hubnoucích na aktivní dovolené se STOBem. Vybírat můžete z pobytů v ČR i v zahraničí.

Aktuální nabídku aktivní dovolené se STOBem najdete zde. 

Vydat se můžete třeba na Kanárské ostrovy, do Thajska nebo na ajurvédský pobyt na Srí Lance.  


9. Spolupráce s odborníkem 

Ať už hubnete poprvé nebo po x-té, lepších a dlouhodobějších výsledků dosáhnete, necháte-li si poradit. To jsou naše zkušenosti i výsledky výzkumů. 

Se STOBími odborníky nešlápnete vedle. Můžete se přihlásit do kurzu zdravého hubnutí anebo využít individuální poradenství. 

Z kurzů můžete vybírat zde

Lektora pro individuální poradenství si vyberte zde


10. Přání od srdce 

Přejeme vám šťastné, lehké a veselé Vánoce a pod stromečkem krásný dárek, který vaši snahu zhubnout dokonale podpoří

 

Hodnocení (2 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

13. 12. 2022 16:58
Pěkné nápady za které děkuji a celému týmu přeji krásné svátky v klidu a pohodě.
13. 12. 2022 10:11
Dobré nápady.
13. 12. 2022 08:54
Děkuji za hezké tipy:-)

Naši partneři