TOPlist
Sledujte nás:

Vrací se ke mně staré oblečení a užívám si pocity úspěchu, říká Pavla, která zhubla díky online kurzu 8 kg

Zpět

Doba koronavirová přesunula naše tradiční, STOBí, skupinové kurzy zdravého hubnutí do online prostředí.

Pavla je jednou z desíti účastnic online hubnoucího kurzu, během kterého dámy společně zhubly 47 kilogramů. Přečtěte si, jak se jí to podařilo.


Chci tančit v krásných šatech

S váhou se peru od svých asi šestnácti, chvilku dole chvilku nahoře, později už spíše nahoře. Hubla jsem snad tisíckrát. Poslední pokus před kurzem byla ketodieta. Zhubla jsem 7 kg, ale pak přibrala 12 kg.

Už jsem byla na sebe naštvaná. Prohlubovaly se moje špatné návyky – nepravidelné jedení, trápila mě čím dál více nespavost a noční jedení. Chtěla jsem změnu a natrefila na online kurz na stránkách STOBu.

Hned jak přišly materiály poštou, pustila jsem se do prvních úkolů. Jako první jsem zahodila všechny tabulky a grafy svojí váhy, které mě provázely celý můj život. Prostě jsem smazala soubory a sešity vyhodila do popelnice. Ještě před kurzem jsem zhubla 2,2 kg a během kurzu 9 kg. Ve skupině to opravdu funguje a je to perfektní.

Vymyslela jsem si motto: „Chci tančit na louce v krásných šatech.“

Pavle se podařilo ve skupinovém online kurzu hubnutí shodit 9 kg a pokračujte dál!

Jaké změny jsem konkrétně udělala?

Na doporučení lektorky Lenky jsem zavedla pravidelný stravovací i spánkový režim. Dodnes se mi stává, že se někdy v noci probudím, ale už znám příčiny a vím, jak to zlepšit. Pomohl mi i e-book Chci se dobře vyspat.

Před kurzem jsem jedla dopoledne jen málo. Začala jsem vydatněji snídat, svačit a obědvat. To mi pomohlo a večer a v noci už mě netrápí hlad a chutě. Do práce si nosím tašky plné jídla, a to je úžasné. Zavedla jsem si i přestávku na dopolední svačinu.

S dostatkem pohybu jsem problém neměla, jen jsem si přenastavila krokoměr z nejtěžšího stupně na střední, díky tomu dosáhnu hravě 100 % a moc mě baví mít třeba 205 %. Hýbu se stejně nebo i víc a mám z toho větší radost.

Jsem pořád na cestě. Vrací se ke mně staré oblečení a užívám si, že se mi daří.


Moji největší výzvou je zvládnout emoční jedení  

V tom stále tápu, ale už si neříkám, že selhávám. Pomohl mi přístup STOBu, který nám Lenka neustále připomínala. Žádné nadávání, ale podpora a ujištění, že všechno dělám lépe než před kurzem a pomůže mi jen dále pokračovat. Plánovaná i neplánovaná vybočení jsou součástí našeho života a nemáme se proto obviňovat.

Obavu z online prostředí jsem měla. Holek v kurzu si užívám, jsme si tolik podobné…

Nejsem zběhlá v technologiích a obavy jsem měla. Ale proběhla zkušební lekce a tam jsme všechny technické věci vyladili.

Osobní kontakt je důležitý a bála jsem se, že to bez něj nebude ono. Ale nakonec mě mile překvapilo, a myslím že i ostatní holky, že online atmosféra byla velmi přátelská a povzbuzující. Užívala jsem si holek v kurzu, jejich společnost a podporu. Jsem si tolik podobné svými příběhy i zkušenostmi s hubnutím. Přestože jsme byly každá jinde, měla jsem pocit, jako bychom opravdu seděly v jedné místnosti. Nakonec jsem ocenila i anonymitu. Kdyby kurz probíhal u nás na malém městě, asi by o mém hubnutí každý věděl. 


>> Získejte podporu při hubnutí ve skupinovém kurzu STOB <<


Jaké jsou mé plány do budoucna?

Mám radost, že jsem hubla celkem 11,2 kg a chci pokračovat. Domluvily jsme se s holkama na pokračovacím kurzu a mým cílem je vážit pod 80 kg a tančit na louce v krásných šatech jako víla.

Kdybych měla dát jedinou radu, co by to bylo?

Ať máte kila nebo ne, jste to pořád vy! Ale bez nich se můžete lépe nadechnout, usmívat se a letět. 


Lektorka Lenka o svém prvním online kurzu

Ačkoliv mám zkušenosti s vedením kurzů 12 let, online prostředí mě prvně zaskočilo. Nechtěla jsem ale zklamat důvěru žen, kterou do našeho online kurzu vložily.

Podařilo se! Holky vytvořily perfektní partu, zapisovaly a měnily své jídelníčky, pracovaly na úkolech, na kterých jsme se domluvily, sdílely své zkušenosti a nápady, jak nové návyky zařazují do svých životů. Celý online kurz fungoval nad mé očekávání skvěle a zhubnuté kilogramy jsou stejné jako v živých kurzech. Celkem dámy zhubly 52,4 kg!

Kurzu se mohli účastnit ti, kteří živé kurzy ve své blízkosti nemají, dokonce se připojily dámy žijící v Německu a Itálii. Jednu z lekcí okořenila svoji virtuální návštěvou i zakladatelka STOBu, Iva Málková, což na živých mimopražských kurzech není reálné. V době koronaviru máme všichni omezené sociální kontakty, a tak si dámy libovaly, že díky kurzu nebyly úplně izolované a oddychly si od koronavirového tématu.

Lektorka Lenka Vymlátilová má dlouholeté zkušenosti s vedením kurzů a za sebou i mnoho velmi úspěšných klientů.

>> Jediný volný online kurz hubnutí od ledna, přihlaste se ještě dnes <<


 

Hodnocení (3 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

03. 09. 2021 21:08
Gratuluji a děkuji za motivaci. :-)
21. 12. 2020 21:52
Úžasný výsledek a můj velký obdiv!!!
21. 12. 2020 20:44
Pavlo ,velká gratulace. Zkusila jsem on-line cvičení se Stobem a také je to fajn.

Naši partneři