TOPlist
Sledujte nás:

Zdraví, sport a fitness s osobní váhou Tanita.

Zpět

Zdraví, sport a fitness s osobní váhou Tanita.

Při hubnutí je žádoucí, aby nám ubývala tkáň tuková a optimálně narůstala či přinejmenším zůstala nezměněna tkáň svalová. Pouhým vážením tyto změny nezjistíme. Může se stát, že hmotnostně neubýváme, jelikož kilogramy tuku jsou vyměněny za kilogramy svalů a přitom je proces hubnutí úspěšný. O tom, zda jsem zvolili optimální cestu ke zhubnutí, se můžeme přesvědčit kontrolou tělesného složení. V současné době je na trhu několikero „chytrých vah“, které vám kromě množství kilogramů změří i kolik se na celkové hmotnosti podílí svaly, tuky, tělesná voda, jaké je rozložení v jednotlivých tělesných kompartmentech. Jednou z těchto vah je osobní váha Tanita.

Osobní váhy Tanita pomocí BIA technologie změří procento tělesného tuku, vody, hmotnost svalů, nastaví optimální denní příjem kalorií, změří množství nebezpečného útrobního tuku. Na základě změřených dat váha Tanita určí metabolický věk. Pravidelnou kontrolou svého tělesného složení si tak sami hodnotíte riziko vzniku cukrovky, srdečně cévního onemocnění a dalších chorob spojených s nadváhou a obezitou. Kontrolujte si, jak se s ubývajícími kilogramy se riziko vzniku chorob či oddálení komplikací s nimi spojených, snižuje.

Váha Tanita využívá k zjištění tělesného složení bioelektrickou impedanční analýzu BIA.

Princip BIA je znám již od 40. let minulého století. BIA je dnes uznávanou a snadno dosažitelnou neinvazní metodou, kdy slabý proud (50KHz) je veden tělem pomocí senzorů. Tato metoda využívá rozdílu v elektrické vodivosti kostí, orgánů a tělesného tuku (např. svalová tkáň má lepší vodivost než tuková tkáň vzhledem k vysokému obsahu vody). Na základě odporu vodivosti a zadaných údajů jako je výška, věk, pohlaví, váha a tělesný typ se vypočítá procento tělesného tuku. Referenčními metodami pro stanovení algoritmu, na jehož základě se vypočítají stanovené hodnoty, jsou především magnetická rezonance a metoda DEXA. Tyto údaje jsou získávány z klinických pracovišť po celé Evropě.

Tanita má neustále nové inovativní řešení ke kontrole zdraví.

Naměřené hodnoty tělesného tuky jsou softwarem vah Tanita porovnány a vyhodnoceny s doporučením se Světovou zdravotnickou organizací a to jak pro dospělé osoby, tak pro děti. Enormně narůstající počet dětí s nadváhou a obezitou, a tím pádem nárůst onemocnění s tím spojená v dospělosti, budou nejčastěji řešený medicínským problémem 21. století ve vyspělých zemích.

Tanita má i modely pro aktivní sportovce, kteří si potřebují detailně kontrolovat své sportovní aktivity. Nejnovnější modely měří pomocí madel tukovou tkáň, tělesnou vodu a svaly pro každou končetinu a trup zvlášť. Zároveň zaznamenají naměřené hodnoty do grafu v časové řadě nebo je možné přenést pomocí SD karty do PC a sledovat pokrok ve speciálním softwaru.

Tanita je japonská firma založená v roce 1944 v Tokiu. Od svého vzniku dosáhla mimořádných úspěchů ve světovém měřítku. Za zmínku stojí uvedení první digitální koupelnové váhy na světě v roce 1978, světové prvenství v zavedení digitálních mini vah ( kapesních vah) v roce 1987. V roce 1990 došlo k založení výzkumného centra Tanita Body Weight Research Institute and Best Weight Center a v témže roce vyrobena jako první na světě váha s měřením tělesného tuku pro profesionály. V roce 1994 se začali vyrábět váhy s měřením tělesného tuku pro domácnost a v roce 2003 váhy s tělesnou analýzou pro domácnost v Japonsku, které byly následující rok uvedeny na evropský trh.

V současné době je Tanita světovým lídrem v oblast tělesných analyzátorů. Cílem Tanity je podporovat lidi ke zdravému způsobu života a mít tak možnost kontrolovat si svá zdravotní rizika plynoucí z nadbytečných kilogramů.

Tanita si vytyčila jako hlavní úkol převzít celosvětové prvenství v prevenci a snížení obezity.

Proto vyvíjí další technologie a systémy založené na inovativních a originálních nápadech a díky tomu dodává vysoce kvalitní produkty pro odbornou i laickou veřejnost

Váhy s tělesnou analýzou Tanita jsou celosvětově využívany v oblasti sportu, zdravotnictví a domácnostech.

Kompletní přehled produktů a seznam prodejních míst najdete na www.osobni-vahy.cz

Hodnocení (23 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

12. 01. 2016 19:07
Velmi zajímavé a pěkné. Určitě je taková váha potřeba a nesmírně se na ni těším, konečně budu znát složení těla díky váze. Pěkný den.
25. 10. 2015 10:33
Úžasná váha :-)
23. 07. 2015 22:10
Tahle váha je můj nesplnitelný sen.
09. 04. 2015 21:27
Já koupila váhu od AEG , ukazuje klasiku -vodu, tuk, sval, kosti, ale co se mi líbí tak i BMI, metabolismus.poměr cena výkon. Myslím dobrý výběr . :-)
10. 10. 2013 18:09
Já mám TANITU doma a musím říct, že je perfektní. Moje mi ukazuje i jednotlivé části těla. Je to mnohem lepší měření, protože si kolikrát člověk myslí, že stojí na váze a on má přitom víc vody nebo svalů. Jen doporučuji. Ukáže, jestli jsme shodili opravdu tuk.
10. 05. 2013 15:38
to je tedy pokrok...kdo by tušil, že takto šikovné váhy vůbec existují a co všechno dovedou......
29. 04. 2013 10:44
Prosím, jak použít slevu v akci STOBu na Tanitu? Môžu i k váze BC545n?
21. 04. 2013 09:22
Přesně tak, měření ( dle lékaře ) není pokaždé přesné, záleží na maličkostech, snad momentální míře zpocení chodidel, dlaní nebo tak nějak.
Dle baby Cajthamlové je jediný rozhodující tvar těla, teda apoň pro nás tlouštíky, ona odmítá i váhu.
Ale možná to má význam pro sportovce, kteří potřebují ty hodnoty u sebe kontrolovat, co myslíte?
21. 04. 2013 08:56
Minulý týden jsem byla u slečny, která v rámci diplomové práce porovnává metody měření složení lidského těla na InBody, BodyStat, Tanita a klasicka atropometrie- vyska,vahy,obvody a kozni rasy. Hodnoty z jednotlivých přístrojů vyšly velmi odlišně, nejpřesnější však je klasická antropometrie, pokud ale chceme ušetřit čas a jít se změřit alespoň abychom viděli průběžné výsledky, je důležité se měřit na jednom přístroji a nekombinovat je. Já preferuji InBody (mají ho v ordinacích a různých fitcentrech, jedno měření cca 100-200 kč, je dobré hledat nejlevnější variantu :) )
05. 04. 2013 19:51
Chci si koupit od této firmy krokoměr.
22. 03. 2013 21:54
Nevím ale jak s tím vytahováním rukojetí..zda by mne to bavilo..
14. 03. 2013 18:51
určitě i taková váha je dobrá motivace, jen se nevážit moc často..

Naši partneři