TOPlist


Jak si nahrát profilovou fotku?

Informace

  • Registrace: 21. 02. 2011

sebekoučink Sebekoučink

Držím!
- +

Získané body

Jak sbírat body?

Počítadlo pohybu

Můj pohyb

Chůze:0 km
Kolo:0 km
Cvičení:0 h 0 min

Všichni uživatelé

Chůze:91574.35 km
Kolo:49809.02 km
Cvičení:4235 h 37 min

Přidat pohyb

STOBkolo

Více o STOBkolu

Martja

Jídlo :o)

Poslední úprava: 10. 06. 2012


Domácí hovězí sušené maso (jerky)

Před a po vysušení

Hodnocení (12 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

07. 03. 2013 18:36

Martina12Silna

neprodáváš ???? ;o)

10. 06. 2012 21:54

Bohdanaa

Vypadá to mňamózně ! Dík za návod :-)

10. 06. 2012 19:24

IrenaM

vypadá to zajímavě....

10. 06. 2012 19:22

pokojana

Dostávám na to chuť.

10. 06. 2012 19:21

Martja

Nevím, jak popsat jak to chutná. Je to koncentrovaná chuť masa :o) Křehké to je a láme se to (něco jako chipsy), každá ta hromádka má svou marinádu (viz níže). Uchovává se to v sáčcích, doporučuji lednici. Ale vydrží to i pár dní i mimo. Proto je to velmi vhodné na svačinky či i obědy na cestách. Tahle domácí varianta vydrží v chladnu 2-3 měsíce. Ale jen pokud to všechno nesníte :o))) (Což u mne je obrovský problém :o) )

10. 06. 2012 19:20

rechovot

Téda! tak to je první blog, který mého manžela zvedl ze sedačky, šel se podívat a to dokonce se slovy "to je mimořádně zajímavé" :-D
Díky za tip, vyzkouším

10. 06. 2012 19:18

pokojana

Jak to chutná? Jak se to uchovává?

10. 06. 2012 19:16

ambiente

já na to zírám - myslela jsem, že to jsou červi. :-)

10. 06. 2012 19:15

Martja

Kdyby Vás zajímal postup:

Příprava masa:

Očištěné a tuku zbavené maso dejte do mrazáku na cca 6 hodin (raději kontrolujte, záleží na výkonu mrazáku). Nakrájejte maso na tenké plátky (tloušťka cca 3 mm, krájejte po vláknech). Poté namáčejte plátky v jednotlivých marinádách a dejte min. na 12 hodin do lednice marinovat.
Před samotným sušením zapněte troubu na 75°C, na pekáč dejte pečící papír s na něj poklaďte jednotlivé plátky masa. Dejte "péct" na 15 minut.
Poté naskládejte maso do sušičky. Nastavte teplotu 55-57°C (nejméně 54.5°C) a dejte sušit. Sušte min. 6 hodin, raději 8-10 - vše záleží na tloušce plátků.

Marinády:

Varianta - natural:
sůl
hrubě drcený pepř

Varianta - klasik:
1 lžička uzené soli
2 lžíce tmavé sojové omáčky
1 lžíce světlé sojové omáčky
2 stroužky česneku
1 lžička cukru (nebo medu)
1 lžička pepře

Varianta - divočina:
1 lžičky soli
1 lžička cukru
2 lžičky koření na divočinu
(směs stejných dílů pepře, nového koření, jalovce, bobkového listu a tymiánu)
4 lžíce worchesteru

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Kvíz o ceny

Soutěž o 5 poukazů na eshop REJFOOD v hodnotě 300 Kč

Ankety

Jak často jíte zakysané mléčné výrobky (jogurt, kefír, zákys apod.)?

Hlasovat