TOPlist


kuře Stroganof

  • Uživatelský recept
  • Autor: flamenca
  • Porce: 1.00
  • Doba přípravy (min.): 40

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Rýže vařená bílá průměr160
Kuřecí prsa150
Smetana na vaření 10 % tuku průměr50
Rama cullinesse5
Okurky sterilované70
Žampiony130
Cibule šalotka30

Energetická hodnota celkem: 2110 kJ

Bílkoviny (g): 42, Tuky (g): 10, Sacharidy (g): 59 SAFA (g): 6 Cukry (g): 11 Vláknina (g): 7 Sůl (g): 1


Dochucovadla:

sůl, pepř

Postup přípravy

kuřecí ňadro překrojíme podélně na dva proužky a ty příčně na tenké plátečky. na pánev na ramu vhodíme nakrájenou cibulku (možno i jarní kvůli barvě), hned za ní plátky kuřete. až je maso opečené, přihodíme houby nakrájené na plátky (ne úplně tenké) a dusíme do hotova - tuku moc není, tak kdyby bylo potřeba, je možno podlévat průběžně po lžících vodou - jen tolik, aby se nám to nepálilo, ale ani neplavalo. na poslední chvíli okořeníme, osolíme, přidáme plátečky kyselé okurky a podlejeme smetanou - ta až teď, jinak by se nám vypařila :-( podáváme s rýží. dobrou chuť! :-)

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (2 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

06. 02. 2013 11:48

cvejnovaida

poblila jsem se z toho

04. 02. 2013 14:35

princezna.consuela

Mnam, tohle miluju, asi to dnes uvarim:-)

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma