TOPlist


Kuře na zázvoru

  • Uživatelský recept
  • Autor: babika
  • Porce: 4.00
  • Doba přípravy (min.): 150

4 větší brambory, 4 kuřecí stehna, 1 lžičku medu, 0,5 dl sójové omáčky, 3 cm čerstvého zázvoru, sušený zázvor, grilovací koření, 4 stroužky česneku, kousek másla na vymazání pekáčku a 2 dl kuřecího vývaru.

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Brambory rané500
Kuřecí stehna bez kosti a bez kůže průměr1000
Med10
Omáčka sójová  50
Česnek30
Natur bujón kuřecí - suchý stav5
Koření průměr5

Energetická hodnota celkem: 10497 kJ

Bílkoviny (g): 261, Tuky (g): 114, Sacharidy (g): 105 SAFA (g): 50 Cukry (g): 24 Vláknina (g): 7 Sůl (g): 3

Energetická hodnota na 1 porci: 2624 kJ

Bílkoviny (g): 65.3, Tuky (g): 28.5, Sacharidy (g): 26.3 SAFA (g): 12.5 Cukry (g): 6 Vláknina (g): 1.8 Sůl (g): 0.8

Postup přípravy

„Čtyři větší brambory důkladně omyjte a nakrájejte na kousky. V mističce smíchejte asi 0,5 dl sójové omáčky, lžičku medu a nastrouhaný kus čerstvého zázvoru (záleží na vaší chuti, ale zázvor je dost výrazný, takže stačí vážně kousek). Připravte si pekáček, který lehce vymažte máslem. Dejte do něj nakrájené brambory ve slupce, které proložte třemi až čtyřmi na plátky rozkrájenými stroužky česneku a posypte je grilovacím kořením a sušeným zázvorem. Na vrch položte kuřecí stehna, která jste potřeli v mističce připravenou marinádou. Pečte zhruba hodinu až hodinu a půl, během pečení podlévejte kuřecím vývarem.“

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma