- Autor: mopik
- Doba přípravy (min.): 90
- Porce: 6.00
Jedná se o zdravější verzi oblíbené svíčkové.
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Hovězí svíčková průměr | 700 |
Oleje (všechny druhy) | 20 |
Špek | 20 |
Celer - bulva | 320 |
Mrkev | 260 |
Petržel - kořen | 70 |
Cibule | 270 |
Smetana zakysaná 15 % tuku průměr | 250 |
Ocet | 15 |
Sůl | 15 |
Koření průměr | 10 |
Voda | 1000 |
Energetická hodnota celkem: 9531 kJ
Bílkoviny (g): 171,
Tuky (g): 125,
Sacharidy (g): 114,
SAFA (g): 58,
Cukry (g): 74,
Vláknina (g): 25,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 1589 kJ
Bílkoviny (g): 28.5, Tuky (g): 20.8, Sacharidy (g): 19, SAFA (g): 9.7, Cukry (g): 12.3, Vláknina (g): 4.2, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Maso prošpikujeme kouskem špeku (ten lze před konzumací vyndat), nakrájíme zeleninu na kostky. Na pánvi orestujeme na půlce oleje maso a v pekáčku orestujeme na druhé půlce oleje cibuli. K cibuli přidáme ostatní zeleninu, chvíli restujeme. Nakonec přilijeme asi litr vody, přidáme nové koření, bobkový list a pepř. Maso posadíme do pekáčku a dáme vše asi na hodinu do trouby. Hotové maso vyndáme s pekáčku a zbytek rozmixujeme. Do zeleniny přidáme na závěr kelímek zakysané smetany. Omáčku dochutíme solí, případně octem a trochou cukru. Maso nakrájíme na plátky a podáváme.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.