TOPlist
Sledujte nás:

Zdravější svíčková

Zpět
  • Autor: mopik
  • Doba přípravy (min.): 90
  • Porce: 6.00

Jedná se o zdravější verzi oblíbené svíčkové.

Ingredience

Energetická hodnota celkem: 9531 kJ

Bílkoviny (g): 171, Tuky (g): 125, Sacharidy (g): 114, SAFA (g): 58, Cukry (g): 74, Vláknina (g): 25, Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 1589 kJ

Bílkoviny (g): 28.5, Tuky (g): 20.8, Sacharidy (g): 19, SAFA (g): 9.7, Cukry (g): 12.3, Vláknina (g): 4.2, Sůl (g): 0.3

Postup přípravy

Maso prošpikujeme kouskem špeku (ten lze před konzumací vyndat), nakrájíme zeleninu na kostky. Na pánvi orestujeme na půlce oleje maso a v pekáčku orestujeme na druhé půlce oleje cibuli. K cibuli přidáme ostatní zeleninu, chvíli restujeme. Nakonec přilijeme asi litr vody, přidáme nové koření, bobkový list a pepř. Maso posadíme do pekáčku a dáme vše asi na hodinu do trouby. Hotové maso vyndáme s pekáčku a zbytek rozmixujeme. Do zeleniny přidáme na závěr kelímek zakysané smetany. Omáčku dochutíme solí, případně octem a trochou cukru. Maso nakrájíme na plátky a podáváme.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři