- Autor: aquila
- Doba přípravy (min.): 60
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mouka pšeničná polohrubá | 60 |
Mléko polotučné průměr | 150 |
Oleje (všechny druhy) | 30 |
Cuketa | 530 |
Cibule | 70 |
Hovězí roštěná průměr | 370 |
Energetická hodnota celkem: 4886 kJ
Bílkoviny (g): 70,
Tuky (g): 69,
Sacharidy (g): 69,
SAFA (g): 20,
Cukry (g): 17,
Vláknina (g): 11,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1222 kJ
Bílkoviny (g): 17.5, Tuky (g): 17.3, Sacharidy (g): 17.3, SAFA (g): 5, Cukry (g): 4.3, Vláknina (g): 2.8, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Osmažíme cibuli na oleji, na to přidáme osolené maso nakrájené na nudličky, posypané kořením dle chuti, zalijeme vodou a necháme dusit. Nastrouháme si cuketu, osolíme, přidáme kopr a dáme do kastrolu dusit do měkka, podlejeme trochou vody. Do podušené cukety přidáme mléko s moukou a zahustíme. Můžeme přidat ocet. Uvařené maso přidáme k cuketě i s trochou šťávy a vše promícháme. Podáváme s chlebem nebo bramborami.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.