- Autor: Hanele82
- Doba přípravy (min.): 80
- Porce: 16.00
1 porce - 100 gramů hotového koláče.
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Tvaroh bez tuku (odtučněný) průměr | 250 |
Mouka pšeničná celozrnná průměr | 300 |
Oleje (všechny druhy) | 100 |
Vejce celá průměr | 220 |
Prášek do pečiva | 5 |
Mrkev | 500 |
Cukr průměr | 170 |
Dochucovadla:
lžička suš. zázvoru, 2 lžičky skořice šťáva z 1 citronu
Energetická hodnota celkem: 13489 kJ
Bílkoviny (g): 105,
Tuky (g): 128,
Sacharidy (g): 409,
SAFA (g): 21,
Cukry (g): 207,
Vláknina (g): 22,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 843 kJ
Bílkoviny (g): 6.6, Tuky (g): 8, Sacharidy (g): 25.6, SAFA (g): 1.3, Cukry (g): 12.9, Vláknina (g): 1.4, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Vejce vyšleháme s cukrem a olejem. (2 lžíce cukru dáme stranou) Přidáme najemno nastrouhanou mrkev a přesátou mouku smíchanou se skořicí, práškem do pečiva a sušeným zázvorem. Vmícháme rozinky a pečeme na plechu v troubě při cca 180 °C. Po vychladnutí natřeme krémem, který připravíme z tvarohu smíchaného s cukrem a citronovou šťávou. Hotový koláč lze také rozkrát na větší obdélníky (např. 15 x 20cm), ty promazávat tvarohovým krémem, nahoře ozdobit hoblinkami mrkve. Vznikne efektní dort.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.