TOPlist


Borůvkové knedlíky z celozrnné mouky

  • STOB recept
  • Autor: TerezaBenickova
  • Porce: 4.00
  • Doba přípravy (min.): 90

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Mouka špaldová celozrnná400
Droždí čerstvé lisované20
Cukr bílý (řepný, třtinový)5
Mléko polotučné (1,5 % tuku)250
Vejce celé (syrové)55
Borůvky300
Máslo čerstvé nesolené20

Energetická hodnota celkem: 8084 kJ

Bílkoviny (g): 73, Tuky (g): 34, Sacharidy (g): 321 SAFA (g): 14 Cukry (g): 41 Vláknina (g): 44 Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 2021 kJ

Bílkoviny (g): 18.3, Tuky (g): 8.5, Sacharidy (g): 80.3 SAFA (g): 3.5 Cukry (g): 10.3 Vláknina (g): 11 Sůl (g): 0

Postup přípravy

Mouku prosejeme do mísy a uděláme v ní malý důlek. Do toho rozdrobíme droždí, přidáme lžičku cukru a trochu vlažného mléka. Necháme směs odstát asi 10 minut. Poté přidáme zbylé mléko, vejce a špetku soli a uhněteme těsto, které následně necháme asi hodinu odpočinout a vykynout. Těsto na pomoučeném povrchu vyválíme na asi centimetr tenký plát, ze kterého vykrojíme čtverce asi o velikosti dlaně. Do těchto čtverečků zabalíme vždy pár borůvek a vytvarujeme knedlík. Knedlíky vhazujeme do vroucí vody asi na 8 minut. Poté co je vyndáme je propíchneme špendlíkem, aby z nich vyšla pára a zůstaly hezky nadýchané. Knedlíky můžeme podávat s tvarohem či jogurtem, které dodají bílkoviny, a posypat dalšími borůvkami.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma