TOPlist


Vepřová kýta na houbách

  • STOB recept
  • Autor: Hanka Malkova
  • Porce: 4.00
  • Doba přípravy (min.): 90

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Chléb pšeničný bílý průměr30
Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku)120
Celer bulva100
Mrkev140
Vepřová kýta (syrová)480
Česnek20
Cibule220
Hřiby290
Olej řepkový10

Energetická hodnota celkem: 5106 kJ

Bílkoviny (g): 124, Tuky (g): 49, Sacharidy (g): 70 SAFA (g): 18 Cukry (g): 28 Vláknina (g): 23 Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 1277 kJ

Bílkoviny (g): 31, Tuky (g): 12.3, Sacharidy (g): 17.5 SAFA (g): 4.5 Cukry (g): 7 Vláknina (g): 5.8 Sůl (g): 0.5


Dochucovadla:

sůl, pepř, kmín, petržel

Postup přípravy

Cibuli očistíme a nakrájíme na drobno. Opékáme na řepkovém oleji dozlatova, poté přidáme na kostky nakrájené maso, které mírně osolíme a opepříme. Po chvíli opékání přidáme prolisovaný česnek a očištěné nakrájené houby. Ochutíme pepřem a kmínem a podlijeme vývarem nebo vodou. Přivedeme k varu a přidáme nakrájenou mrkev a celer. Vaříme cca hodinu, dokud není maso měkké. Omáčku můžeme zahustit nadroleným chlebem nebo například luštěninovou moukou, případně nemusíme zahušťovat vůbec. Přidáme mléko a provaříme. Dle potřeby dochutíme solí a pepřem, ale houby a maso dodají omáčce chuť a není třeba tolik solit. V úplném závěru můžeme přidat čerstvou petrželku. Podáváme s rýží nebo těstovinami. hmotnost hotového pokrmu 1390 g, na 100 g 370 kJ

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (8 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

08. 01. 2018 13:54

jesus

dobrý recept, jen sehnat ty hřiby

28. 11. 2017 22:16

poradna

houby moc nemusím

27. 11. 2017 08:39

dolevina

Na houbách , to mám ráda,

08. 11. 2017 07:07

ajanka

Tato varianta je výborná, také dělávám, hned mám inspiraci co vařit na víkendový oběd :-)

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma