TOPlist
Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Vepřová kýta na houbách

Zpět
  • Autor: Hanka Malkova
  • Doba přípravy (min.): 90
  • STOB recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, pepř, kmín, petržel

Energetická hodnota celkem: 5106 kJ

Bílkoviny (g): 124, Tuky (g): 49, Sacharidy (g): 70, SAFA (g): 18, Cukry (g): 28, Vláknina (g): 23, Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 1277 kJ

Bílkoviny (g): 31, Tuky (g): 12.3, Sacharidy (g): 17.5, SAFA (g): 4.5, Cukry (g): 7, Vláknina (g): 5.8, Sůl (g): 0.5

Postup přípravy

Cibuli očistíme a nakrájíme na drobno. Opékáme na řepkovém oleji dozlatova, poté přidáme na kostky nakrájené maso, které mírně osolíme a opepříme. Po chvíli opékání přidáme prolisovaný česnek a očištěné nakrájené houby. Ochutíme pepřem a kmínem a podlijeme vývarem nebo vodou. Přivedeme k varu a přidáme nakrájenou mrkev a celer. Vaříme cca hodinu, dokud není maso měkké. Omáčku můžeme zahustit nadroleným chlebem nebo například luštěninovou moukou, případně nemusíme zahušťovat vůbec. Přidáme mléko a provaříme. Dle potřeby dochutíme solí a pepřem, ale houby a maso dodají omáčce chuť a není třeba tolik solit. V úplném závěru můžeme přidat čerstvou petrželku. Podáváme s rýží nebo těstovinami. hmotnost hotového pokrmu 1390 g, na 100 g 370 kJ

Fotografie

Hodnocení (8 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

08. 01. 2018 13:54
dobrý recept, jen sehnat ty hřiby
28. 11. 2017 22:16
houby moc nemusím
27. 11. 2017 08:39
Na houbách , to mám ráda,
08. 11. 2017 07:07
Tato varianta je výborná, také dělávám, hned mám inspiraci co vařit na víkendový oběd :-)

Naši partneři