TOPlist


Špagety s dýňovou omáčkou, pečeným masem a ricottou

  • STOB recept
  • Autor: Hanka Malkova
  • Porce: 4.00
  • Doba přípravy (min.): 100

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Vepřová kýta (syrová)400
Víno bílé suché100
Olej řepkový5
Ricotta120
Těstoviny (v suchém stavu)220
Dýně1000
Cibule šalotka50

Energetická hodnota celkem: 8200 kJ

Bílkoviny (g): 127, Tuky (g): 49, Sacharidy (g): 236 SAFA (g): 21 Cukry (g): 62 Vláknina (g): 24 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 2050 kJ

Bílkoviny (g): 31.8, Tuky (g): 12.3, Sacharidy (g): 59 SAFA (g): 5.3 Cukry (g): 15.5 Vláknina (g): 6 Sůl (g): 0.3


Dochucovadla:

sůl, pepř, chilli, muškátový květ, zázvor, česnek

Postup přípravy

Dýni upečeme v troubě do změknutí a necháme vychladnout. Vydlabeme semínka a oloupeme (pokud máme dýni hokkaido, tak nemusíme loupat). Společně s dýní můžeme péct i vepřovou kýtu, kterou ochutíme solí a pepřem. Šalotku nakrájíme nadrobno a osmahneme na troše oleje na pánvi, po chvíli přidáme prolisovaný česnek, nakrájenou chilli papričku a podlijeme vínem. Víno necháme odpařit, přidáme pokrájenou dýni, podlijeme trochou vody (nebo vývaru) a ochutíme pepřem, špetkou muškátového oříšku a sušeného zázvoru. Vaříme cca 10-15 minut a rozmixujeme dohladka, dle potřeby dochutíme. Přidáme nakrájené pečené maso (pokud nemáme upečené maso, tak lze použít i na nudličky nakrájené a na pánvi opečené maso, případně libovou pancettu). Prohřejeme a vmícháme uvařené těstoviny i s trochou vody, ve které se vařily. Na závěr přidáme ricottu.

Fotografie



Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (9 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

28. 11. 2017 22:15

poradna

vypadá to lákavě

21. 11. 2017 12:12

maja43

to vypadá hodně dobře, vyzkouším

08. 11. 2017 15:31

Lenda26

To musím vyzkoušet, dýní máme plný sklep.

08. 11. 2017 08:23

Hanka Malkova

eva.ri: Já mám nejradši taky hokkaido - i chuťově a hlavně kvůli tomu loupání :) Ale dá se určitě využít i muškátová nebo máslová, těch druhů je určitě ještě víc... Osvědčilo se mi dát vždycky dýni nejdřív upéct, hodně se tím usnadní krájení a dodá to i výraznější chuť. Takže i když dělám polévku nebo omáčku, tak vždycky dýni předpeču.

08. 11. 2017 07:05

ajanka

Určitě stojí za vyzkoušení :-)

08. 11. 2017 06:15

eva.ri

Moc zajímavý recept, děkuji! Dýni hokkaido mám moc ráda (že se nemusí loupat a je chutná), ale jaké další druhy bych mohla použít? Ráda bych vyzkoušela nějaké nové... Děkuji!

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma