TOPlist


Databáze potravin

Ricotta

Nutriční hodnoty na 100 g/ml:
  • Energie: 530 kJ
  • Bílkoviny: 7.5 g
  • Tuky: 9 g
  • Sacharidy: 3.5 g
  • SAFA: 6.1 g
  • Cukry: 3.5 g
  • Vláknina: 0 g
  • Sůl: 0.3 g
Sýry jsou zdrojem řady důležitých látek. Obsahují plnohodnotné bílkoviny a velmi cenný je vysoký obsah dobře využitelného vápníku, sýry obsahují i další minerální látky (zinek, hořčík, jod) a vitaminy (A, D, E, B). Nevýhodou některých sýrů je vysoký obsah tuku a soli. Ricotta je syrovátkový sýr s poměrně nízkým obsahem tuku. Energetická hodnota je také přijatelná, proto můžete tento sýr občas zařazovat do jídelníčku. Oproti většině jiných sýrů je však nevýhodou nižší obsah bílkovin.

Náhrada

Ricottu můžete nahradit například cottagem, který obsahuje ještě méně tuku. Vhodnou alternativou je také tvaroh, kterému se chuťově podobá.

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma