- Autor: myrdoch
- Doba přípravy (min.): 30
- Porce: 1.00
Srnčí kýta se zeleninou a šťouchanými brambory je vítanou změnou v jídelníčku
Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) |
|---|---|
| Srnčí kýta | 100 |
| Cibule | 20 |
| Celer - bulva | 20 |
| Česnek | 5 |
| Květák | 5 |
| Mrkev | 20 |
| Paprika červená | 20 |
| Petržel - kořen | 5 |
| Rajčata | 20 |
| Brambory zimní | 100 |
| Sádlo vepřové škvařené | 5 |
| Špek | 5 |
| Víno bílé suché | 10 |
Energetická hodnota celkem: 1355 kJ
Bílkoviny (g): 26,
Tuky (g): 12,
Sacharidy (g): 29,
SAFA (g): 5,
Cukry (g): 7,
Vláknina (g): 4,
Sůl (g): 0
Postup přípravy
Srnčí kýtu vložíme dopekáče pomažeme směsí koření a vína, pokryjeme plátky špeku, posypeme nakrájenou zeleninou. Necháme 24-48 hodin odležet. Po té podlejeme vodou a mírně vaříme . Po změknutí maso dáme zapéct do trouby. Vařené brambory na loupačku rozšťoucháme, přidáme máslo, bylinky dle chuti.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.






