TOPlist


Jablečné vafle

  • Uživatelský recept
  • Autor: Yogii
  • Porce: 8.00
  • Doba přípravy (min.): 20

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Máslo čerstvé nesolené100
Mléko polotučné (1,5 % tuku)40
Mouka pšeničná polohrubá130
Vejce celé (syrové)165
Kypřící prášek do pečiva5
Jablko100

Energetická hodnota celkem: 6297 kJ

Bílkoviny (g): 37, Tuky (g): 100, Sacharidy (g): 110 SAFA (g): 47 Cukry (g): 15 Vláknina (g): 6 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 787 kJ

Bílkoviny (g): 4.6, Tuky (g): 12.5, Sacharidy (g): 13.8 SAFA (g): 5.9 Cukry (g): 1.9 Vláknina (g): 0.8 Sůl (g): 0.1


Dochucovadla:

Špetka soli

Postup přípravy

Máslo rozehřejeme, oddělíme žloutky od bílků. Nahrubo nastrouháme jablka. Žloutky našleháme s rozehřátým máslem, jablky, mlékem, přidáme špetku soli. Prosátou mouku smícháme s práškem do pečiva a s ušlehaným sněhem z bílků. Těsto po částech lijeme na vaflovací pánev, uzavřeme a do zlatova upečeme.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma