- Autor: Yogii
- Doba přípravy (min.): 80
- Uživatelský recept
- Porce: 8.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Cizrnová mouka | 15 |
Česnek | 20 |
Cibule | 70 |
Olej řepkový | 20 |
Cizrna (v suchém stavu) | 200 |
Dochucovadla:
Majoránka, dobromysl, sušená nať petržele, sušená nať celeru, římský kmín, sůl
Energetická hodnota celkem: 4105 kJ
Bílkoviny (g): 43,
Tuky (g): 31,
Sacharidy (g): 129,
SAFA (g): 3,
Cukry (g): 27,
Vláknina (g): 34,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 513 kJ
Bílkoviny (g): 5.4, Tuky (g): 3.9, Sacharidy (g): 16.1, SAFA (g): 0.4, Cukry (g): 3.4, Vláknina (g): 4.3, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Cizrnu předem necháme máčet alespoň 12 hodin ve vodě. Pak vodu slijeme a cizrnu důkladně propláchneme. Na oleji osmažíme cibulku, zaprášíme cizrnovou moukou a přidáme prolisovaný česnek. Zalijeme vodou a přidáme cizrnu. Necháme vařit aspoň hodinu, než je cizrna dost měkká. Během vaření ochutíme římským kmínem, sušenými a čerstvými bylinkami. Osolíme až nakonec. Potom polévku rozmixujeme.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.