TOPlist


Cizrnová krémová polévka

  • Uživatelský recept
  • Autor: Yogii
  • Porce: 8.00
  • Doba přípravy (min.): 80

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Cizrnová mouka15
Česnek20
Cibule70
Olej řepkový20
Cizrna (v suchém stavu)200

Energetická hodnota celkem: 4105 kJ

Bílkoviny (g): 43, Tuky (g): 31, Sacharidy (g): 129 SAFA (g): 3 Cukry (g): 27 Vláknina (g): 34 Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 513 kJ

Bílkoviny (g): 5.4, Tuky (g): 3.9, Sacharidy (g): 16.1 SAFA (g): 0.4 Cukry (g): 3.4 Vláknina (g): 4.3 Sůl (g): 0


Dochucovadla:

Majoránka, dobromysl, sušená nať petržele, sušená nať celeru, římský kmín, sůl

Postup přípravy

Cizrnu předem necháme máčet alespoň 12 hodin ve vodě. Pak vodu slijeme a cizrnu důkladně propláchneme. Na oleji osmažíme cibulku, zaprášíme cizrnovou moukou a přidáme prolisovaný česnek. Zalijeme vodou a přidáme cizrnu. Necháme vařit aspoň hodinu, než je cizrna dost měkká. Během vaření ochutíme římským kmínem, sušenými a čerstvými bylinkami. Osolíme až nakonec. Potom polévku rozmixujeme.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma