- Autor: ifcax
- Doba přípravy (min.): 15
- Uživatelský recept
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Slunečnicová mouka | 20 |
Pohanková krupice | 5 |
Vejce celé (syrové) | 55 |
Máslo čerstvé nesolené | 10 |
Mrkev | 50 |
Cuketa | 100 |
Energetická hodnota celkem: 1192 kJ
Bílkoviny (g): 17,
Tuky (g): 17,
Sacharidy (g): 15,
SAFA (g): 6,
Cukry (g): 6,
Vláknina (g): 6,
Sůl (g): 0
Postup přípravy
Mrkev a cuketu nadrobno nastrouhat, přidat jedno vejce, trochu pohankové krupice a slunečnicovou mouku. Dávka je na jeden velký "bramborák" na pánev. Pomalu usmažit na trošce másla (opravdu trošce - spíš se na pánvi peče než smaží). Druhy a poměr zeleniny měním dle chuti a momentální nabídky, mouku lze použít i třeba cizrnovou nebo jinou luštěninovou, smažit lze pochopitelně i na oleji. Lze přidat i česnek či koření podle chuti.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.