TOPlist


Zázvorový sirup

  • Uživatelský recept
  • Autor: martashi
  • Porce: 20.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Zázvor500
Cukr bílý (řepný, třtinový)100
Citronová šťáva100
Voda200

Energetická hodnota celkem: 2390 kJ

Bílkoviny (g): 6, Tuky (g): 1, Sacharidy (g): 135 SAFA (g): 0 Cukry (g): 112 Vláknina (g): 18 Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 120 kJ

Bílkoviny (g): 0.3, Tuky (g): 0.1, Sacharidy (g): 6.8 SAFA (g): 0 Cukry (g): 5.6 Vláknina (g): 0.9 Sůl (g): 0


Dochucovadla:

Je lepší použít med místo cukru, pokud ho můžete.

Postup přípravy

Očištěný nastrouhaný zázvor smícháme s citronovou šťávou a cukrem, necháme rozpustit cukr a necháme šťávu vykapat, zázvorovou drť zalijeme vroucí vodou a řádně ji propláchneme, přecedíme do předchozí šťávy a smícháme. Uchováváme v lednici, mícháme s horkou či studenou vodou podle potřeby.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma