TOPlist


Obilny salat (quinoa, pohanka, seminka)

  • Uživatelský recept
  • Autor: sduranova
  • Porce: 8.00
  • Doba přípravy (min.): 30

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Olivovy olej Extra Virgin30
Citronová šťáva50
Rozinky50
Lněné semínko 20
Slunečnicová semínka (nesolená)20
Dýňová semínka (nesolená)20
Pohanka (v suchém stavu)200
Quinoa (v suchém stavu)200

Energetická hodnota celkem: 9020 kJ

Bílkoviny (g): 69, Tuky (g): 70, Sacharidy (g): 307 SAFA (g): 20 Cukry (g): 36 Vláknina (g): 59 Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 1128 kJ

Bílkoviny (g): 8.6, Tuky (g): 8.8, Sacharidy (g): 38.4 SAFA (g): 2.5 Cukry (g): 4.5 Vláknina (g): 7.4 Sůl (g): 0


Dochucovadla:

sul petrzelova nat (1/2 svazku) mata listky cca z 2 vetvicek

Postup přípravy

Pohanku a quinou uvarime al dente kazdou zvlast dle navodu Seminka prazime nasucho (az budou lnena praskat) Rozinky sparime a nasekame najemno Bylinky nasekame Bylinky smichame v mise s olejem, citronovou stavou, seminky a rozinkami. Vmichejte teplou pohanku a quinou. Osolte pokud mate potrebu (osobne nesolim, sul vetsinou je v mase nebo tofu ci syru) Nechte odlezet. Podavejte s pecenym krutim/kurecim masem nebo grilovanym tofu/tempehem nebo jen tak s balkanskym syrem, kozim etc.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma