TOPlist


Francouzské brambory jinak

  • Uživatelský recept
  • Autor: Issina
  • Porce: 6.00
  • Doba přípravy (min.): 80

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Brambory vařené (nesolené)1350
Salám šunkový350
Cibule300
Okurky sterilované průměr200
Vejce celé (syrové)5
Sůl5

Energetická hodnota celkem: 7200 kJ

Bílkoviny (g): 85, Tuky (g): 41, Sacharidy (g): 227 SAFA (g): 18 Cukry (g): 34 Vláknina (g): 30 Sůl (g): 15

Energetická hodnota na 1 porci: 1200 kJ

Bílkoviny (g): 14.2, Tuky (g): 6.8, Sacharidy (g): 37.8 SAFA (g): 3 Cukry (g): 5.7 Vláknina (g): 5 Sůl (g): 2.5


Dochucovadla:

Pepř čerstvě mletý. Nejsou použity žádné tuky, oleje, omastky.

Postup přípravy

Brambory uvařím ve slupce, oloupu a nakrájím na plátky. Šunkový salám, kyselé okurky a cibuli nakrájím na jemné kostičky a promíchám v misce. Do pekáče (litinový s nepřilnavým povrchem) vkládám vrstvu plátků brambor, mírně osolím a posypu vrstvou směsi ze šunkového salámu, okurek a cibule, to opakuji přičemž končím vrstvou brambor. Přikryju, peču cca 20 minut. Vejce rozmíchám, lehce osolím a přidám pepř mletý, tím poliju vrchní vrstvu brambor, přiklopím a zapékám ještě cca 10 minut.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma