TOPlist


černá roláda se šlehačkou

  • Uživatelský recept
  • Autor: Petrajda
  • Porce: 25.00
  • Doba přípravy (min.): 50

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Džem průměr100
Smetana ke šlehání 31%400
Cukr bílý (řepný, třtinový)70
Vejce celé (syrové)330

Energetická hodnota celkem: 9130 kJ

Bílkoviny (g): 51, Tuky (g): 155, Sacharidy (g): 143 SAFA (g): 94 Cukry (g): 138 Vláknina (g): 1 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 365 kJ

Bílkoviny (g): 2, Tuky (g): 6.2, Sacharidy (g): 5.7 SAFA (g): 3.8 Cukry (g): 5.5 Vláknina (g): 0 Sůl (g): 0


Dochucovadla:

kakao, ztužovač šlehačky

Postup přípravy

6 žloutků třeme s 6 lžícemi cukru písku a 2 lžícemi kakaa do pěny, vmícháme sníh z bílků. Pečeme rychle v hodně vyhřáté troubě asi 12 minut. Ještě horké potřeme džemem a ušlehanou šlehačkou se ztužovačem a po delší straně svineme roládu. Zabalíme do alobalu a necháme do druhého dne v lednici.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma