TOPlist


Svíčková Twiggi

  • Uživatelský recept
  • Autor: Cairo
  • Porce: 6.00
  • Doba přípravy (min.): 90

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Mrkev400
Petržel - kořen140
Celer bulva226
Olej běžný (průměr)20
Cukr bílý (řepný, třtinový)30
smetana kysaná 10%200
Hovězí maso zadní průměr (syrové)830

Energetická hodnota celkem: 8014 kJ

Bílkoviny (g): 183, Tuky (g): 84, Sacharidy (g): 95 SAFA (g): 35 Cukry (g): 62 Vláknina (g): 26 Sůl (g): 3

Energetická hodnota na 1 porci: 1336 kJ

Bílkoviny (g): 30.5, Tuky (g): 14, Sacharidy (g): 15.8 SAFA (g): 5.8 Cukry (g): 10.3 Vláknina (g): 4.3 Sůl (g): 0.5


Dochucovadla:

sůl, celý pepř, bobkový list, nové koření, jalovec, citronová šťáva

Postup přípravy

Na teflonové pánvi rozehřejeme pořádně olej a na něm opečeme maso dohněda, po opečení maso odložíme stranou. Na té samé pánvi nejdříve osmahneme na kostičky nakrájenou mrkev, pak přidáme nakrájený celer a petržel. Maso i s osmahnutou zeleninou dáme do papiňáku, dosolíme a přidáme vše ostatní koření, dolejeme vodou dle potřeby a dáme vařit. Až nám začne papiňák syčet, vaříme asi 40 min. Pak vyndáme masíčko, scedíme a rozmixujeme zeleninu na omáčku, přidáme smetanu, cukr a citronovou šťávu, povaříme. Pak ještě v omáčce prohřejeme nakrájené maso a můžeme podávat. Myslím, že k téhle Twiggi verzi si můžeme dát i plátek knedlíku :-)

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma