- Autor: martashi
- Doba přípravy (min.): 10
- Uživatelský recept
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Kapusta růžičková | 200 |
Máslo čerstvé nesolené | 15 |
Dochucovadla:
sůl,pepř,česnek
Energetická hodnota celkem: 865 kJ
Bílkoviny (g): 9,
Tuky (g): 13,
Sacharidy (g): 12,
SAFA (g): 6,
Cukry (g): 4,
Vláknina (g): 8,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 433 kJ
Bílkoviny (g): 4.5, Tuky (g): 6.5, Sacharidy (g): 6, SAFA (g): 3, Cukry (g): 2, Vláknina (g): 4, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Rúžičkové kapustičky zbavíme ovadlých lístků, rozkrájíme na poloviny a vykrojíme košťálky. Na pánvi rozpustíme lžíci másla a dobře osolené,opepřené kapustičky naskládáme řezem dolů, zmírníme plamen a opékáme asi 3 minutky (do zlatova). Pak je otočíme na zádíčka vypneme plamínek a přihodíme pár nudliček česneku a pod poklicí necháme asi 5minut dojít. (Podáváme s bramborovou kaší a hlívou ústřičnou opečenou stejně jako kapustičky, není v rozpisu)
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.